Måndagen den 20 augusti 2018: Åter till Segis


 Kära dagbok…

(Bilderna blir större och hela bildtexterna går att läsa om en klickar på dem. Det går också att kommentera varje bild då.)

∼ ♦ ∼

Tillbaka på jobbet igen. Segerstedthuset, Segis, IT-avdelningen vid Uppsala universitet. Svårt att somna igår kväll, spänd och förväntansfull. Eftersom jag har jobbat lite på semestern överlevde jag utan att bli ihjälstressad av ogjorda saker. Det blev därför i princip sedvanligt jobb idag – med intranätet, avdelningens externa webbplats, ett kommande nyhetsbrev, mötesbokningar och ledningsgruppsmöte om kommunikationen för ett stort projekt för min del. Allt gick bra. Det blev några glada återseenden, andra mer… ”jaha”. Trevligast var lunchen med L.

Hemma har jag fortsatt att läsa i boken om engelsk mat, en bok jag lånade av en kollega före semestern men som jag inte hann läsa ut. Eftersom Anna dammsög tidigare idag tog jag fram en dammtrasa och dammade lite. Ytterst lite. Katterna slafsade i sig mat när jag hade ätit kvällsmat. De gillade inte alls maten jag gav dem i morse, så de var väl vrålhungriga. Med tanke på oroligheterna i Uppsala lekte jag bodyguard och gick och mötte Anna från jobbet.

Jag har fått mejl från T i England med ett flödesschema över hur vi är släkt. (Det var en gång en John som fick två söner, Richard och Thomas. Thomas fick i sin tur sonen John som var farfar till min pappas farmor Mabel. T härstammar från Richards sida. Ja, jag behövde verkligen ett flödesschema för att se att jag och T:s son A är ‘sixth cousins’…) En god vän i Uppsala som jag inte har träffat på länge har hört av sig. Fika planeras i framtiden. Lite positivt på den sociala fronten liksom när det gäller blodssläkt, med andra ord.

Annars har jag fruktansvärt ont i magen.

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Familj, Jobb, Krämpor, Mat, Personligt, Vänner och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.