Tisdagen den 21 augusti 2018: Ord och ont


 Kära dagbok…

(Bilderna blir större och hela bildtexterna går att läsa om en klickar på dem. Det går också att kommentera varje bild då.)

∼ ♦ ∼

Inte ett moln på himlen i morse, men ganska kyligt, bara nio grader. I morse roade jag med att leka sportkommentator inombords och kommentera min promenad med de branta stigningarna och upploppet. Skrattade ljudlöst och utan att visa det – ibland är jag lite rolig, faktiskt. Jag älskar mina morgonpromenader, men avskyr min onda mage just nu. Jag åt räkgratinerad fiskfilé med tomat- och hummersås och ris, riktig skonkost, till lunch och ändå fick jag kramp och värk. Kanske är det alla outtalade tankar eller alla oskrivna ord som tumlar runt där. Det är ett kännbart straff, att skriva intetsägande. Vissa skrivna ord kan vara charmiga, men när det gäller somliga är orden onda. Arslet finns liksom alltid bara baktill, hur en än vänder sig. Vreden hamnar i magen ihop med frustrationen och känslan av att ingenting vara värd. När en gång på gång får bekräftat sina tillkortakommanden vänder en sig till sist inåt och roar sig själv. Det har funkat förr. Nåja, jag har i alla fall skrivit nåt i kväll som jag hoppas faller i god jord. Och det är inte nåt på den här bloggen.

Det händer att jag pratar ord i form av grammatik på jobbet med mina kollegor. Sånt njuter jag av, kan skratta åt nördigheten. Sen läser jag pappersvarianten av lokalblaskan då och då. Där verkar det finnas få som kan skriva bra texter. Vad hände med alla duktiga journalister? Sa Runar ”spä” eller blev han missförstådd igen..? Och var det verkligen  ett halvår det gällde?

Innan jag tog en kvällspromenad till Svartbäcken blev det bokbyte, från en rörig bok till en relationsroman. Och en fikaträff med en vän i nästa vecka, en vän som förhoppningsvis tycker om ord.

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Diskutabelt, Jobb, Krämpor, Mat, Media, Personligt, Trams, Vänner och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Tisdagen den 21 augusti 2018: Ord och ont

 1. Kramp i magen är inte kul att dras med, hoppas det var något tillfälligt.

  Men, vet du vad, JAG har faktiskt läst boken NEJ och åter NEJ 🙂 🙂

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Tredje dagen nu, men det känns något bättre idag. Får se hur det känns efter lunch 🤢.
   Wow! 😁 Jag har precis börjat läsa och tror att den passar mig perfekt.

   Gilla

   • Hoppas magen är bättre nu.

    Ja, jag tyckte boken var bra, men minns inte alla detaljer då det nog var ett halvårsen kanske jag lyssna 🙂

    Gilla

   • Tofflan skriver:

    Tack, magen är lite bättre, med säkerhet pga gårdagkvällens kost (kommer i senare inlägg).
    Boken är jättebra, tycker jag, och jag gillar huvudpersonen Ingrid till max! Men hon är ju norska också, vet du. 😛

    Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.