Söndagen den 12 augusti 2018: Regn som tårar, tårar som regn – inuti och på ytan


 Kära dagbok…

Plötsligt blev det inte bara regnigt utan också kallt. Orden, likt regnet, fortsätter att pocka på, men jag släpper mest ut dem i intetsägande inlägg om viner och om böcker. Det kan möjligen enbart förarga dem som inte tycker som jag (sic!) eller vinproducenter och författare som blir missnöjda med mitt tyckande om deras produkter. Min tillvaro är så torftig utan orden. Jag tappar orden ännu mer nu. Tappar och blandar ihop. Mina ord blir till tårar inuti. Det är säkert bättre för de syns inte eller hörs eller går att läsa. Men för mig skapar de förvirrade orden oro och flyktlust. På ytan visar jag ingenting, bara när jag är ensam. Det är inte ofta.

Söndag, regnigt och liten shoppingtur till möbelvaruhus och sportklädesoutlet. Det enda jag köpte var fikabröd och godis. Jag har knappt några behov längre, inga önskemål eller drömmar. Äter, dricker, läser. Och ser ett och annat TV-program. I kväll den sjunde – eller sjätte? – delen i Mordet på Gianni Versace. Sen är jag rätt nöjd. På ytan.

Möbler lagas, planer smids, goa vänner och före detta kollegor skickar fina bilder från semestern. Varma tankar. Jag har en veckas semester kvar. I morrn åker jag till Barndomsland några dar. Vänner som guld. Att få ge tillbaka lite av det jag har fått är viktigt för mig.

(Bilderna blir större och hela bildtexterna går att läsa om en klickar på dem.)

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Epikuréiskt, Mat, Personligt, TV, Vänner, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Söndagen den 12 augusti 2018: Regn som tårar, tårar som regn – inuti och på ytan

  1. Ibland är godis och fikabröd viktigare än kläder !! 🙂

    Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.