Defending Jacob


Ett inlägg om en bok.William Landays bok Defending JacobAtt läsa böcker med tunga teman på engelska
kan vara utmanande. Jag gillar den typen av utmaningar och köpte William Landays bok Defending Jacob på originalspråk. Och trots tyngden i själva ämnet och andra, yttre saker flöt läsningen på bra. I morse slog jag ihop pärmarna för sista gången.

Bokens berättarjag är Andy Barber, som är åklagare. En dag mördas en ung kille i Andys sons Jacobs skola. Andy gör sig redo att ta sig an fallet. Men så hittas viktiga bevis som länkar Jacob till mordet. Och plötsligt står Andy, hustrun Laurie och sonen Jacob på de anklagdes sida. För även om bara en person är åtalad för mordet – i det här fallet Jacob – drabbas en hel familj. Slutet blir helt annorlunda än jag nånsin hade kunnat föreställa mig. Slutet är nästan… två slut…

Läsaren följer en stor del av rättegången och däremellan faderns berättelse av händelserna. Mina sympatier hamnar hos familjen och jag vill och tror, precis som Andy, att Jacob ska vara oskyldig. Att det sen finns mördare i släkten ändrar inte min inställning. Resan – eller resorna, snarare! – till paradiset mot slutet blir inte som planerat/-de. Och det är dessa… twister (hittar inget bra ord på svenska) som gör boken så väldigt bra.

Det här är en otäck och svart roman, men också väldigt bra. Toffelomdömet blir det högsta.

Rosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla mini

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Personligt och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.