Fredagen den 13 juli 2018: Dålig start, bättre slut?


 Kära dagbok…

Lucifer på köksstol

Lille kräkmonstret trivs i alla fall på nya retrostolen i köket. Syster Citrus fick ligga på golvet och skymtar uppe till vänster. Jag har PhotoShoppat bort nåns fot.

I morse vaknade jag vid fyratiden och hade svårt att somna om. När mobillarmet tillrade igång vid 6.30 sov jag som bäst, denna sista arbetsdag före fem veckors semester. Det jag ser fram emot på semestern är att slippa ställa väckning på mobilen. Det kan låta litet och futtigt, men det är nåt jag med säkerhet vet att jag inte behöver ha påslaget – om det inte ska göras nåt roligt tidigt, förstås. Det betvivlar jag. I morse tiggde jag till mig ömhetsbetygelser, men Fästmön hade dåligt med tid innan hon skulle rusa iväg till jobbet och Lucifer bet mig i huvudet. Först. Sen ropade Anna när jag var i badrummet och satte i linserna att vår lillpojke spydde på ballen*. Eftersom Anna var på språng (hon börjar tidigare än jag) tog jag hand om kattspyan. Han skrek lite och pep, Lucifer, och efteråt ville han vara nära och bli gosad med. Äntligen fick jag slösa lite kärlek på nån! Fast det var ju i övrigt en rätt dålig start på dan… Stackars Lucifer!

∼ ♦ ∼

Other user på jobbdatorn

En kollega som såg detta påminde mig om filmen The Others

Sista arbetsdagen före semestern började inte heller bra. Jobbar en på en IT-avdelning är det lätt att bli nojig när det är fredagen den 13:e. En kollega till mig påminde mig om filmen The Others (2001)… Det hela ordnade emellertid upp sig ganska snart. Det var en automatisk uppdatering som skulle slå igenom och därför såg det ut som om nån annan var inne på min dator och grejade. Jag missade inget möte i morse, jag tog en språkdiskussion och jag skrev en text och publicerade på vårt intranät också. Sista arbetsdagen flöt på och slutade bättre än den startade. Jag tror att jag kom ihåg allt jag skulle göra, inklusive tidrapportera, lägga in autosvar om frånvaro, be växeln skriva in att jag är på semester och vattna mina sex krukväxter.

∼ ♦ ∼

Sallad med bröd och tzatziki

Perfekt mat i värmen.

Igår hade Anna köpt grönsaker åt oss som hon hackade på kvällen. Därefter blandade var och en till sin egen sallad. Inte trodde jag att jag skulle vara hungrig efter lunchen, men det var jag. Sallad och tzatziki är dessutom så gott när det är varmt. Jag fick energi nog att dammsuga, också. I kväll steker Anna burgare (kyckling dito till mig) till middag, helgen i övrigt är tom vad gäller matplaneringen. Anna jobbar, så det är väl jag som måste trolla. Jag hade helst ätit på lokal och låtit nån annan stå för magin, men det låter sig inte göras.

Resa litterärt ska jag i alla fall göra nu när jag har semester. Det är snart dags för bokbyte, men Brighton-romanen tror jag att jag sparar lite på tills jag behöver låtsas semester på riktigt. Jag fick ett smakprov på England igår kväll. Och så fortsätter min mejlväxling med Thomas, som har blivit nån sorts stand in-förälder till mig. Vi är faktiskt blodssläktingar. Inte trodde jag i min vildaste fantasi att jag skulle behöva föräldrar så här på ålderns höst. Ett bättre slut hade jag nog hoppats på, särskilt med tanke på att jag har klarat mig på egen hand sen jag var 18. Jag saknar dem extra mycket!

Toblerone Hello from Britain på Union Jackbricka

Jag fick ett smakprov från England igår.

∼ ♦ ∼

Ett innerligt TACK till kollegan F, som troligen inte alls läser här, men som ser och hör mig.

∼ ♦ ∼

Dagens me-time får bli stunden när jag öppnade min julklapp från jobbet. TACK! Den kom nämligen redan idag, trots att jag beställde för bara nån dag sen. Nu är det juli igen – och fredagen den 13:e fick ett bättre slut –  från Edblad.


*ballen = balkongen


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Antikt-retro-secondhand-loppis, Böcker, Dagbok, Familj, Film, Jobb, Mat, Personligt och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.