En ljusets lek


Ett inlägg om en bok.


Louise Pennys bok En ljusets lekI förra veckan kunde jag äntligen köpa den sjunde och senaste delen (senast utgivna i Sverige, vill säga) i kanadensiska Louise Pennys Three Pines-serie om kommissarie Armand Gamache, En ljusets lek. Jag snappade åt mig boken häromdagen för att läsa. I eftermiddags slog jag ihop pärmarna efter en skön lässtund på ballen* med en golvfläkt i den trettiosexgradiga värmen.

Clara Morrow ska ha en stor utställning. ”Alla” är där, såväl vänner som konstkritiker. Clara gör verkligen succé. Dessvärre slutar det hela i katastrof. I Claras och Peters trädgård hittas nämligen en död kvinna. Det visar sig att Clara och kvinnan var gamla bästisar – tills kvinnan gjorde nåt riktigt oförlåtligt. Detta i sig gör Clara misstänkt för mordet. Riktigt så enkelt kan det förstås inte vara. Utöver detta kämpar Armand Gamache och hans närmaste med såväl gamla spöken som nya. Fallet leder dem dessutom till AA. Gabri och Oliviers närvaro i boken är något nedtonad den här gången, men de står annars för HBTQ-inslaget.

På skyddsomslaget till boken citeras en recensent vid nån amerikansk tidning. Enligt citatet är detta den hittills bästa boken i Three Pines-serien. Mina förväntningar var höga. Och sannerligen – jag håller med! I den här boken känner jag att författaren har hittat sina karaktärer på riktigt. De är så realistiskt skildrade – med sina fel och brister och lustigheter – att detta nästan är det bästa i boken, inte själva mordgåtan. En touch av Agatha Christie, men en smula spetsigare och rejält mycket modernare. Så skulle jag vilja klassa författaren. Boken är mycket spännande, för den mänskliga psykologin är fascinerande, inte tu tal om annat.

Toffelomdömet blir det högsta.Och så tycker jag att  Modernista bör skynda sig att ge ut de kvarvarande sex böckerna som ännu inte är utgivna i Sverige.

Rosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla mini

*ballen = balkongen


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, HBTQ, Personligt och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.