Ett rött vin: Zecci Valpolicella Ripasso Superiore 2015


Ett inlägg om ett vin.


Zecci Valpolicella ripasso 2015

Ett kryddigt och friskt Ripasso.

Äntligen! Igår kväll var det tillräckligt svalt för att kunna dricka rödvin. Jag jobbade hemifrån – med betoning på jobba – och min sambo jobbade på sitt jobb. Det innebar att ingen av oss hade riktigt ork eller lust att ställa sig vid spisen på kvällen. Eftersom Anna hade ett ärende på stan tvingade jag in henne (det var inte svårt!) på Myrtos på Stora torget (under Kafferummet Storken) här i Uppsala för att köpa med sig en kasse grekiska delikatesser hem. Själv tog jag fram tre smakrika ostar och luftade en flaska Zecci Valpolicella Ripasso Superiore 2015. Jag valde medvetet ett vin som jag trodde inte skulle vara alltför tungt – somliga jobbar ju även idag – men ett vin som ändå skulle passa till heta röror, grönsaker och ostar. Systembolaget tycker att vinet ska serveras till lamm eller nöt. Det går säkert också bra. Priset för en flaska är 129 kronor.


Så här kan en läsa på Systemets webbplats om vinets smak och doft:

”Kryddig, nyanserad smak med fatkaraktär, inslag av mörka körsbär, choklad, salvia, kanel och vanilj. […] Kryddig, nyanserad doft med fatkaraktär, inslag av mörka körsbär, choklad, salvia och vanilj.

Ostar o vin samt delikatesser från Myrtos

Grekiska delikatesser från Myrtos, vin från Systembolaget och ostar från ICA.

Eh ja. Smak och doft överensstämmer helt, som synes. Och det stämmer med hur min näsa och mina smaklökar uppfattade vinet. Det här är verkligen ett kryddigt vin, men ändå friskt och inte blytungt. Det fungerade bra ihop med röror som fetaost med chili och tzatziki, liksom med vegetariska dolmas, fetaostfyllda paprikor, blandade oliver och torkade päron.  Även detta vin är nåt jag helt klart köper mer av.

Toffelomdömet blir det högsta.

Rosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla mini


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Epikuréiskt, Familj, Jobb, Mat, Personligt, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.