Fredagen den 18 maj 2018: Hemmajobb med kattvakt och skitsnack


 Kära dagbok…

Hemarbetsplats vid köksbordet

Arbete på distans vid köksbordet hemma, med frukostyoghurt och riktigt kaffe.

Under torsdagen blev det bestämt att jag skulle jobba på distans idag. Det vill säga jobba hemifrån. Min sambo behöver jobba några dagar och jag har sånt jobb att jag kan utföra en stor del av det utan att vara på kontoret. Nu tycker jag att arbete ska utföras på arbetet och inte hemma, men när en har en sjuk kattpojke som behöver mat var tredje timme och passning vid eventuella kräkningar då är det bra att inte vara tvungen att befinna sig på kontoret. Eftersom jag inte kan ta med Lucifer dit jobbade jag alltså hemma. Och eftersom Mini har lagt totalt beslag på min skrivbordsstol fick jag sätta upp min arbetsplats vid köksbordet. Det gick bra att jobba och jag fick mycket gjort. Fast bäst av allt var nog tillgången till riktigt kaffe. Det var länge sen jag drack automatkaffet på jobbet. Ibland hinner jag inte fika alls och när jag gör det väljer jag choklad ur maskinen i stället. Kaffe innebär nämligen att jag akut får rusa på toa. Och det där med toaletter är ett kapitel för sig på min arbetsplats. Ett undermåligt kapitel. Antalet toaletter på mitt våningsplan är nämligen alltför litet – med allt vad det innebär…

Örngott skydd för jobbdatorn

Ett av mammas örngott fick skydda jobbdatorn medan jag gick och handlade.

Lucifer tvättar fötterna

Lucifer är ingen osnygg katt – han tvättar till och med fötterna.

Hur är det nu med sjuklingen då? Ja han får fortfarande skonkost var tredje timme, men vi lägger på lite, lite vanlig blöt kattmat. Han är alltid hungrig, fast inte alltid lika förtjust i skonkosten och vill gärna ha de andras mat. Detta gör att matserveringen påminner om en Norénpjäs. Jag fattar inte hur Anna har lyckats så bra när hon har varit ensam, i vart fall inte vid dagens första mål. Det gäller att få Lucifer att äta sin mat och Mini och Citrus att äta sin. Ibland får vi plocka bort skålar tillfälligt för att inte ”fel” katt ska äta ur ”fel” matskål. I natt hade nån kräkts strax intill den ena pottan. Det var mest en hårboll och det är förstås lika omöjligt att säga vem av katterna som spytt upp den bollen som att klart säga vem av katterna
som har skitit på den andra pottan.

Lucifer äter på köksbänken

Det kallas för sjukdomsvinst när en får äta på köksbänken.


Lucifers
tarm har inte riktigt kommit igång och det är nog det största orosmomentet just nu. Han dricker vatten och han kissar och han tvättar sig. I övrigt är han pigg och lekfull och sover då och då, precis som andra i familjen Katt.


Lucifer
gillar att vara på ballen* och fågelspana. Där är det sen igår drägligt och svalt. Han verkar inte medtagen, men de andra katterna är lite avvaktande gentemot honom. Och, precis som mina bonusbarn, tycker Lucifer och Citrus att jag är för närgången ibland med kameran. Kolla in arga katterna!

∼ ♦ ∼

Lax potatis citronsås grönsaker öl

Kvällsmat igår, lunch idag.

Jobbmässigt har jag ägnat dan åt främst intranätet, men också en del kring den avslutande upphandlingen där vi diskuterar om och hur vi ska komplettera med information till användarna. Jag har vidare filat på en kommunikationsplan och på komande nyhetsbrev.

Till lunch åt jag resterna från kvällsmaten som Anna lagade till igår, underbart god lax. Därefter gick jag snabbt iväg och handlade hem lite förnödenheter innan jag jobbade lite till. Anna slutade jobbet på eftermiddagen, men hade en inbokad tid på stan. Innan dess hann hon hem en stund för en mugg kaffe med mig och kunde samtidigt sätta upp ben och fötter en stund. I kväll myser vi förhoppningsvis med nåt gott att äta och dricka. Resten av helgen innebär jobb för Anna, ledigt för mig. Jag dammsög och dammade lite igår kväll, men det behöver en göra helst varje dag, åtminstone varannan, så det står på min agenda. Jag blev tipsad av en kollega om wipes som en kan använda för att torka allt från spyor till handfat. Sån tur hade jag att det var extrapris på Korgtassen att två paket följde med mig hem. Ett par wipes provades på våra handfat och de funkar bra för snabbstädning. Det finns även en nätt strykhög att ta tag i. Efter ett samtal med Annas snälla mamma blev det bestämt att vi ska till Slottet på födelsedagsfika för hennes L på söndag när Anna har slutat jobba – dock utan paket, var kravet. Vi hoppas på finväder och passar samtidigt på att vattna våra odlingar, förstås.

Potatissättning

Potatisen och det övriga i landet behöver vattnas.


Och NU har Lucifer bajsat, HURRA!!!

∼ ♦ ∼

*ballen = balkongen


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Dagbok, Familj, Jobb, Krämpor, Mat, Personligt och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Fredagen den 18 maj 2018: Hemmajobb med kattvakt och skitsnack

 1. Lisa skriver:

  Följer din blogg med andan i halsen, måtte katt stackarn bajsa nån gång!! Äntligen! Och tack för alla katt bilder .-)

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Ja idag blev det äntligen output från bakhållet på eftermiddagen! Vi får hoppas att det inte blir nåt kräks i natt bara.
   Tack för att du läser och tänker på Lucifer! 😛

   Gilla

 2. annettejuhlin skriver:

  Känner igen den där oron. Själv oroar jag mig för min unghäst just nu, som fått fångkänning. Så nu måste jag köpa ett speciellt mineral- och vitamintillskott och isalger, alltsammans är bra för balansen i magen och tarmarna, och det är därifrån problemet kommer trots att det är i hovarna hon har ont. Skönt att kunna arbeta hemifrån och ha uppsikt över hur Lucifer mår. Härligt att magen kom igång!

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Men oj oj oj, en häst är ju betydligt större än en katt – den senare kan vi ju lätt åka till djursjukhus/veterinär med, lite svårare med häst. Hoppas din häst kryar på sig.
   Ja jag hade tur igår att inte ha några viktiga möten utan bara skrivjobb och webbjobb och sånt är ju hur lätt som helst att göra hemifrån. Egentligen är distansarbete inte tillåtet på min avdelning, men min chef är förstående och om en inte överutnyttjar snällheten är det OK. Sen är min chef så klok i att hon förstår att jag inte skulle kunna jobba så bra om jag var orolig för hemmaläget.
   Nu mår Lucifer bättre och även idag har pottan besökts med fast resultat. Skithärligt, på ren svenska! 😛

   Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.