En andra chans


Ett inlägg om en bok.


Jojo Moyes bok En andra chansHögen med födelsedagsböcker krymper sakta med säkert. Sakta eftersom det inte har varit så mycket tid till läsning den här veckan av olika skäl. Men ändå. I morse kunde jag äntligen läsa ut Jojo Moyes tredje och avslutande del om Louisa Clark, En andra chans. Boken fick jag av vännen Jerry i födelsedagspresent. Stort TACK!

Louisa Clark anländer till New York där hon ska jobba som assistent hos Agnes, den unga andra hustrun till en rik äldre man. Det handlar om att vara en sorts betald vän, i princip. Men Louisa är bara anställd och det får hon bittert erfara ett antal gånger, tycker jag. Hemma i London finns Ambulans-Sam. Det är inte helt enkelt med ett förhållande på distans, som många säkert vet. Och när Sam får en ny kollega och Louisa träffar Josh som är så lik Will till utseendet… Självklart ska jag inte berätta vad som händer. Louisa träffar för övrigt en mängd olika personer och hennes New York-vistelse blir inte riktigt som hon tänkt sig. Kläder spelar en viktigt roll boken igenom – men på olika sätt.

Som vanligt levererar Jojo Moyes en lysande roman. Den är svår att lägga ifrån sig. Mest träffas jag i hjärtat av de olika karaktärerna, personer som jag ibland tycker att författaren släpper greppet om alltför lättvindigt. Den här boken är full av dem och jag vill veta mer om var och en. Men… det här är som sagt den avslutande delen i trilogin om Louisa.

Toffelomdömet blir det högsta.

Rosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla mini


Läs vad jag tyckte om de två första delerna…

Livet efter dig

Arvet efter dig 

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Personligt, Vänner och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.