Fredag kväll den 18 maj och pingstafton 2018: Konvalescent i ett hyfsat rengjort hem


 Kära dagbok…

Lucifers nos och tass

Konvalescenten vilar ut efter sin sjukdom.

Inte trodde jag att jag skulle bekymra mig så över en sjuk liten katt. Men nu när det verkar gå åt rätt håll känner jag en stor lättnad – och trötthet. Lucifer äter med god aptit. Han får fortfarande skonkost, men med mer vanlig mat i. Mattillfällena glesar vi ut från sex till fyra. Han verkar må bra och bäst av allt: han har varit på pottan och bajsat. Inte bara en gång nu utan minst två.

Idag är värmen tillbaka, även om det inte är exakt lika varmt som tidigare i veckan. Lucifer får vara konvalescent och vila ut efter sin sjukdom. Vi mammor är förstås glada, även om vi inte riktigt vågar tro att det är helt sant.

 

∼ ♦ ∼

Igår kväll hade min sambo och jag en riktigt mysig fredagskväll. Anna hade köpt med sig en kasse delikatesser från Myrtos och hemma hade vi ostar och vin som jag tog fram. Utöver godsakerna i kassen hade min älskling inhandlat grekisk choklad – en mörk till sig och en ljus med mandel till mig. Allt var så fantastiskt gott.

∼ ♦ ∼

Idag jobbar Anna mastodontpass från klockan sju till klockan 21. Innan hon gick i morse matade hon katterna, under dan är det jag som sköter maten både för dem och för mig. Lucifer har fått ytterligare ett mål mat, medan jag bara har ätit frukost än så länge. Till middag har jag tagit fram en bit hemgjord pizza från frysen. Jag började förstås min lediga dag på sedvanligt vis, det vill säga läste och drack kaffe på sängen. Det blev äntligen tillfälle att läsa ut En andra chans och fortsätta med den näst sista (tror jag!) födelsedagsboken. Det blev ett kontrastfyllt bokbyte från en feelgoodroman till en riktigt rå kriminalroman med mycket våld redan från start.


Här behövdes städas 
så medan datorn hämtade en Windowsuppdatering hann jag både dammsuga hela lägenheten och torka golven i köket, hallen och vardagsrummet. Nej, dessa Windowsuppdateringar är ett gissel – och synnerligen långdragna. Det där med att det ska ta flera minuter är en sanning med modifikation. Det tar liksom lite mer tid än så. Men uppdateringarna måste göras för att datorn ska vara så bra skyddad som möjligt. Och by the way, jag hann med strykningen också innan uppdateringen var klar.


Eftermiddagen tillbringade jag på ballen* 
med en till tre katter och min bok på gång. På gården var det sammankomst av nåt slag. Det är skönt att bara höra detta på avstånd. Jag trivs med ron som mitt nya hem – och friska katter – skänker mig. Och ja. Vi har kollat upp försäkringar för djuren.

Lucifer med blå kudde

Frisk katt sussar.

∼ ♦ ∼

*ballen = balkongen


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Epikuréiskt, Familj, Jobb, Mat, Personligt, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

8 kommentarer till Fredag kväll den 18 maj och pingstafton 2018: Konvalescent i ett hyfsat rengjort hem

 1. MarveW skriver:

  Oj, oj, först fredagsmys med delikatesser och sedan Jojo Moyes. Vilket liv!

  Gilla

 2. Anne skriver:

  Härligt att han är på bättringsvägen! Försäkringar är ett måste när man har djur, utan dem hade jag varit ruinerad vid det här laget – för betalat för att djuren skulle få behandling det hade jag ju gjort även utan försäkring. För några år sedan hade jag en hund som behövde en avancerad ryggoperation med tillhörande rehab OCH en katt som envisades med att bryta benet – just där och då älskade jag mina försäkringar 🙂

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Ett måste vet jag inte om det är, men det är bra att få viss ekonomisk hjälp. Ingen försäkring täcker allt och att betala premier kostar också liksom självrisk. (Självrisk begriper jag inte, ärligt talat.) Nu är det inte jag som äger katterna, men vi är ändå sambor. Vi får se hur vi gör med försäkringar.

   Gillad av 1 person

   • Anne skriver:

    Nä kanske inte ett måste men för mig känns det så. Med tanke på att hundens operation och rehab gick i runda slängar på 80 000 den gången så… då blir premier och självrisk småpotatis. Eller som när han blev ormbiten och bara serumet gick på över 7000 kr per spruta (utan veterinärens insats). Då är en glad att en har försäkring.

    Gilla

   • Tofflan skriver:

    Ja glad att en får viss del av kostnaderna täckt är en nog, men ett måste kan jag inte se att det är. Våra innekatter riskerar t ex knappast att bli ormbitna. Men det finns olika typer av försäkringar beroende på djur och annat och det är inte helt omöjligt att vi försäkrar våra.

    Gilla

 3. Judith skriver:

  Oj! Hamnade här just pga kattinlägget. Försäkringar är visst ett måste om man har dragit på sig ansvaret för dessa djurliv! Ja om man inte är så pass rik att man kan avsätta 40.000 för varje djur på ett sparkonto.

  Javisst finns självrisk men den dag djuret får en allvarlig skada eller kronisk sjukdom är detta småpotatis. Hade Lucifer behövts opereras hade ni kanske tvingats avsluta hans liv eftersom operation, narkos, inläggning, eftervård, återbesök och mediciner blir absurt dyrt vid djursjukhusvård. Allt detta kan ens försäkring täcka. Till och med medicinkostnader. Att ens nämna självrisker i sådana sammanhang…

  En innekatt är väldigt utsatt för skador och sjukdomar. Vet ej hur kunnig du är om katter men i all välmening så bryter innekatter benen lika ofta som utekatter. Konstigt va? DE största dödsfällorna för katterna finns i hemmet, bortsett från bilar. Hårsnoddar, band, snören, mänmiskomat-rester, tappade mediciner, och deras egna foder. Njur- och hjärtsvikt dödar många katter årligen – starkt kopplat till deras kattmat! Så sorgligt 😢

  Ärftliga sjukdomar är innekatter lika utsatta för och det gäller också allergier. Väldigt dyra att behandla.

  En bra grupp-försäkring för katterna kostar inte mer än 1-200kr/ månaden. Det finns mycket annat att dra ner på för att rädda deras liv. ❤️

  Katters liv är värda mycket och förtjänar en förhöjd status i Sverige! Katter ska vaccineras, kastreras, märkas & registreras!

  Mvh
  Judit och Kattgruppen

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Det är väl inte alls ett måste om man har råd att betala för vård?! Det var DET jag menade. Och det skriver du ju själv. Tala inte om för mig vad som är MÅSTEn i mitt liv.
   Jag är trött på alla försäkringsbolag som ska skinna en och hur det än är, vilka försäkringar man än har, så får man betala. Det handlar INTE om att katters liv är mindre värda än andra liv. Min bank tvingade mig att ta en livförsäkring – men jag får bara ha den i fyra år till, sen anses jag för gammal. Så mycket/lite är mitt liv värt. Min mamma betalade på en begravningsförsäkring varje månad trots att hon hade så låg pension. Sen visade det sig att den bara täckte en tredjedel av hennes begravning. Så onödigt att hon hade den utgiften med tanke på hennes minimala pension.
   För övrigt är det inte jag som är ägare till katterna, även om jag bor med dem. men jag vet att de är vaccinerade, kastrerade, märkta och registrerade. Mammakatten tog min sambo hand om för att hon annars ev. skulle avlivas. Sen visade det sig att mamman var dräktig och fick två ungar. Nu har vi flyttat ihop och till ett större hem vilket innebär att katterna får mer utrymme och mer tid med och omtanke av oss. Dessa tre katter har botat min katträdsla totalt så kom inte och påstå på nåt vis att de inte är viktiga för mig eller att jag inte bryr mig om dem.

   Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.