Torsdag kväll och natt den 19 april och fredagen den 20 april 2018: Omkullkastningar


 Kära dagbok…

You have never had it so clean burk

Jag är tacksam över att Anna tvättar och att handdukarna är mjuka.

Vi har ingen tvättmaskin i familjen längre. Före flytten hade vi var sin, men Fästmöns hade gått lite för mycket och min lät konstigt så de fick inte flytta med till Main Street. Överenskommet inför flytten var att Anna sköter vår tvätt i tvättstugan, jag sköter strykningen.

Båda aktiviteterna sker vanligen en gång i veckan. Jag fattar inte hur mycket vi skitar ner, men två personer, ibland tre, fyller lätt en rätt stor tvättkorg på en vecka så att locket inte går att stänga. Att tvätta tar några timmar. Mycket kan torktumlas, dock inte allt. En del får vi hänga upp galgar och torkställningar i lägenheten. Att stryka brukar ta en 30 – 40 minuter, för det är oftast bara mina kläder, linneservetter, kökshanddukar och dukar som hamnar i strykkorgen. Lite orättvist, ja. Samtidigt är det lätt att få tvättid under dagtid och Anna är ibland ledig mer än en halv dag just på dagtid.

Tvättställningen har kollapsat

Nåt har troligen inte kunnat bromsa i natt.

I vart fall är jag väldigt tacksam att Anna sköter vår tvätt. Våra handdukar, till exempel, får hon fantastiskt mjuka. Jag fattar inte hur hon lyckas med det.

Sen finns det andra i familjen som också uppskattar ren tvätt – dock inte att sätta på sig utan… leka med. Jag måtte ha sovit som en sten i natt, för nån duns hörde jag inte. Däremot fick jag lite av en chock när jag klev ut från sovrummet i morse och fann… en kollapsad torkställning. Starkt misstänkt är hela familjen Katt som under morgontimmarna rejsade fram och tillbaka mellan vardagsrummet, hallen och bokrummet. Ibland rejsar de så fort att de inte kan stanna. Vi har sett ett antal rejs som har slutat med att de kraschar in i nån dörr eller glasväggen mellan vardagsrummet och hallen. I natt hade de uppenbarligen inte kunnat bromsa utan brakat in i torkställningen, som ändå stod lite avsides i vardagsrummet. Och även om Anna dammsög häromdagen blir det snabbt katthår på golvet, hår som nu med all säkerhet sitter på vår rena tvätt. Tack så hemskt mycket – NOT!

∼ ♦ ∼

Planerna för helgen har blivit lite ändrade. Igår kväll åt vi lax och potatis på ballen* och efter utgrävningar i frysen skar jag upp ett paket vaniljglass med krossad choklad till kvällskaffet/dessert. Anna ville ha en fjärdedels paket glass, jag tog ett halvt. Du fattar vem som är tjockast av oss, va?

Det var varmt igår kväll och katterna var slöa. Mini älskar solen och låg i en stol på ballen, medan barna understundom gick in. Lill-Cittran a k a Citrus la beslag på Annas fåtölj, så när vi så småningom gick in för att se veckans inspelade TV-program fick Anna sitta i soffan.

Citrus sover i Annas fåtölj

Här , i Annas bästefåtölj, trivs Lill-Cittran a k a Citrus.

∼ ♦ ∼

Nästan tio grader varmt kvart i sju på morgonen

Det var nästan tio grader varmt redan klockan 6.45 i morse.

Värmen dröjer sig kvar och jag får nästan känslan av att vara utomlands. Fast på jobbet brukar jag börja frysa på kontoret efter ett tag, så jag måste ändå ha tröja med mig. Det hade jag även i morse, trots att det var nästan tio grader varmt redan klockan 6.45 när jag var i köket för att fixa frukost. Starten på den här dagen blev jag lite… omkullkastad – se ovan! – så jag glömde min bok på gång på ekbyffén, höll på att glömma ta medicin och det blev nästan frukostyoghurt utan müsli.

Strax efter Carolina Rediviva var det nån som ropade på mig och sista biten till jobbet fick jag sällskap av Stor-Tjifen på avdelningen. Trots att vi gick och pratade och jag hade kommit iväg sent hemifrån tog hela promenaden inte mer än 20 minuter. Det tar sig! Och så var det förstås trevligt att få en pratstund med Stor-Tjifen också. Som i alla organisationer har folk åsikter och synpunkter på chefer och ledningar. Jag gillar mina närmaste – övriga kan jag inte uttala mig så mycket om. Förutom att socialisera med chefer och kollegor har jag naturligtvis jobbat. Jag höll på att missa dagens enda möte och skyller det på den omkullkastade starten i morse. Därefter publicerade jag mitt nyhetsbrev, kämpade med några buggar och försökte göra mitt bästa.

∼ ♦ ∼

Nån gång i kväll anländer Engländarna till Main Street. Till dess fördriver jag tiden med lite nytta och lite nöje. Och så tänker jag på den här dagen för ett år sen och accepterar min sorg, men låter den inte ta över. I stället tänker jag…

”Tack för att jag har fått vara så älskad.

∼ ♦ ∼

*ballen = balkongen

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Epikuréiskt, Familj, Jobb, Mat, Personligt, Trams, TV och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.