Torsdagen den 19 april 2018: Glatt orange, sorgligt mörkt… Så är livet, bara


 Kära dagbok…

Orange jacka

Iförd denna i morse lyste jag upp hela Uppsala, kändes det som.

Tänk att det var över åtta grader varmt i morse när jag skulle trava iväg till jobbet. Då gick det verkligen inte an att sätta på sig halsduk och höstjacka med tröja under. Nä, det fick bli min nyinköpta orange jacka med mammas Puma-tröja under. Och det räckte, jag frös inte. Däremot kände jag att jag nog lyste upp hela Uppsala på min väg till jobbet. Lite som en… televerkare. (För den som inte vet det hette Telia tidigare Televerket och dess profilfärg var orange.) Jag kämpar för övrigt inte längre med vikten – jag är tjock. Däremot kämpar jag med att våga bära andra färger på kläderna än tjockis-svart. Inköpet av den här jackan är ett stort steg mot målet att inte bara klä sig i svart – eller i vart fall klä sig i svart väldigt sällan.

∼ ♦ ∼

Sista tårtbiten och kaffe

Kvällsmatsdessert.

Igår kväll satt jag och katterna på ballen* på Main Street. Jag läste och åt smörgås till kvällsmat och tårta till kvällsmatsdessert. Katterna var för slöa för att tigga och sov mest. Bara undantagsvis fågelskådade Lucifer och Mini glodde på en insekt men orkade inte attackera den. Citrus var slöast av dem alla och det tog lång tid innan hon masade sig ut på ballen. Värmen påverkar nog katterna, för även om de vill ha mat äter de oftast inte upp den förrän på natten när det är svalare. Det är då de leker också, kan en höra. Trots det är de förstås ett sällskap när min sambo jobbar, E är hos sin pappa och jag är ensam hemma.


Här är några bilder från igår kväll:

∼ ♦ ∼

Min arbetsdag har jag nästan bara ägnat åt nyhetsbrevet. När jag gick hem igår saknade jag fyra texter. Två hade jag fått i morse när jag kom, en skrev jag själv och en underlagslämnare fick jag stressa på lite. På förmiddagen jobbade jag med underlaget och skrev texterna. På eftermiddagen valde jag bild, gjorde lay outen etc och förberedde allt för publicering i morgon. Däremellan åt jag pannkakor med sylt och grädde – det är ju torsdag. Det var den här arbetsdagen, det.

∼ ♦ ∼

Sent i kväll kommer Englandsfolket till Sverige. Jag och Anna skulle iväg på ett sorgeuppdrag innan dess, men det har nu skjutits upp. Helgplanerna har helt plötsligt blivit ändrade. Glädje och sorg. Så är livet, bara.

Hussilhuett vid Helga Trefaldighet

 

∼ ♦ ∼

*ballen = balkongen


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Dagbok, Familj, Jobb, Personligt och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till Torsdagen den 19 april 2018: Glatt orange, sorgligt mörkt… Så är livet, bara

 1. MarveW skriver:

  Underbart med ”upplysande” jacka! Vi behöver inte mer svart nu.

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Jag vill så gärna slippa sorg och slippa skämmas för att jag vill ha lite färg trots att jag är tjock.

   Gillad av 1 person

   • MarveW skriver:

    Du är en förebild!

    Gilla

   • Tofflan skriver:

    Tack! Jag känner mig ärligt talat… lite löjlig som går omkring och lyser som en televerksgubbe, men samtidigt blir jag snart så gammal att jag struntar i vad omgivningen tänker om mig. Och omgivningen struntar nog alltmer att bry sig om gamla färgglada tanter. Omgivningen bryr sig faktiskt mindre än vad en tror. 😛

    Gilla

 2. Televerksfärgen minns man 🙂

  Men, den där jackan var snygg, bra köp !!

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Tack! Jaa, jag är så glad för min nya jacka och jag älskar färgen. Sen får jag stå ut lite med att jag syns och känner mig lite löjlig. 😛

   Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.