Lyckofällan


Ett inlägg om en bok.Russ Harris bok LyckofällanNär vi väl hade bestämt oss för att flytta
till Main Street satte jag bokinköpsstopp för mig själv. Men som alla regler fanns det även undantag då – jag fick köpa böcker från inköpslistan. I oktober förra året stod Russ Harris bok Lyckofällan, en bok jag blev rekommenderad att läsa förra året av min psykolog. På Myrorna i Boländerna fyndade jag boken i pocket för en tjuga och igår läste jag ut den.

Den här boken handlar om hur en ska undvika att hamna i den så kallade lyckofällan. Idag lever vi i ett samhälle där vi alltid ska vara så lyckliga, allt ska vara så positivt. Men så funkar ju inte livet – det innehåller ju inte bara lycka utan både sorger och bedrövelser också. Boken Lyckofällan handlar om hur en inte bara ska undvika att trilla i fällan utan också hur en ska göra för att komma bort från kampen att försöka hitta den totala lyckan. Här redovisas ACT-metoden med övningar som hjälp till självhjälp.

Jag vet ärligt talat om jag får ut så mycket av den här boken just nu. Visserligen läser jag den med blyertspenna i handen och markerar mycket, men jag gör inte övningarna, jag läser bara boken rakt av. Och så är det nog inte tänkt att använda den. Troligen är den bra att läsa efter en kris akuta skede, när en går in i ”varför-drabbade-det-här-hemska-mig?-skedet”. Där befinner jag mig inte längre – tack vare god hjälp från min psykolog och att jag tillät mig att sörja ordentligt den här gången, men också genom stödet från min familj, främst Fästmön.

Toffelomdömet blir endast medel. Kanske hade det blivit högre om jag läst boken tidigare.

Rosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla mini

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Antikt-retro-secondhand-loppis, Böcker, Familj, Personligt och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Lyckofällan

  1. MarveW skriver:

    Oj då, den boken har jag också fått rekommenderad. Den ligger här och väntar på mig och kanske får den vänta ett tag till.

    Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.