Tisdagen den 10 april 2018: Aprilväder och TASSar av olika slag


 Kära dagbok…

Fot

Alla mina kläder blev genomblöta på vägen hem, även strumporna.

Jag älskar mina promenader till och från jobbet. Men igår älskade jag promenaden hem… lite mindre. Det fullkomligt öste ner isande regn och jag blev blöt ända in på underkläderna. Vi har en ganska varm lägenhet trots att värmen inte är satt så högt. Igår hade jag behövt höja temperaturen i elementen för att torka kläderna ordentligt. Jag provade, men nån nämnvärd skillnad blev det inte. Handskarna och halsduken blev hyfsat torra i köket, jackan, tröjan och jeansen var… nästan torra i morse. På morgonen var regnet bortblåst och solen sken. Regnet hade emellertid lämnat spår efter sig i form av rejäla pölar som först var frusna. Temperaturen steg något under dagen och det blev en riktigt fin vårdag. Men snacka om att det är aprilväder – ösregn igår, fruset i morse och sol under dan…

Frusen vattenpöl

I morse hade allt regn som fallit frusit till is.

∼ ♦ ∼

Lucifer

Team TASS? Nej bara en supertrött Lucifer Lillebror.

Idag har det varit en rejäl mötesdag på jobbet. Jag har haft fyra möten och varit inbokad med grejor jag måste skriva däremellan. På förmiddagen tog jag min kommunikationsturné till Team TASS. Innan dess hade jag tvingat fram en inbjudan till ledningsgruppen. Nu ska jag dit i mitten av maj och göra samma övning – fast på 60 minuter i stället för
90. Det blir… tufft, men det ska gå.

Dagens sista möte handlade om det som har varit lite av mitt sorgebarn på jobbet. Nu har åtminstone webbplatsens startsida fått en ansiktslyftning. Min ambition är att även det inre ska lyftas upp till högre nivåer.


Men idag var det svårt att få arbetstiden att räcka till.
Jag blev tvungen att ”avvisa” två personer när jag hade dagens enda rast – för att kunna äta lunch… Och jag gillar inte att säga nej människor som behöver assistans.

∼ ♦ ∼

I morgon laddar vi för tidig uppstigning och uppvaktning. E har varit hemma från skolan idag också och hostat och nån simning blev det förstås inte heller för hans del. Hoppas våra röster håller för födelsedagssång i morgon bitti…

Nu ska vi äta kvällsmat och sen blir det lite förfödelsedagsfika på ballen*.

∼ ♦ ∼

*ballen = balkongen


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Dagbok, Familj, Jobb, Personligt och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.