Onsdagen den 11 april 2018: Återseenden och möten


 Kära dagbok…

Anna födelsedagsbarn

Min älskade, knappt vaken, på födelsedagens morgon.

Idag är det födelsedag i familjen. Min älskade blir ett år äldre, men för mig är hon evigt ung. Familjen är numera utspridd, så det blev en tvåstämmig kör som sjöng födelsedagssången i morse. En stämma var dessutom hosthes. Stackars Anna gick miste om en sovmorgon. Problemet är att jag började tidigt som vanligt (idag dessutom extra tidigt eftersom jag skulle ha en kommunikationsövning på morgonen) och hon först klockan 16. Typ Anna går när jag är på väg hem. Att fira födelsedag med gofika och presenter klockan 22 kändes lite fel, så vi har spridit ut firandet. Igår kväll blev det gofika, i morse presenter och sång och kaffe på sängen och på söndag, när vi är lediga, blir det tårta (?) och gäster. Och nån gång i helgen ska jag få bjuda min kära på middag på lokal. Kanske ser vi en utställning också. Vi får se. Anna är långledig, det vill säga fredag – söndag, men ledigheten brukar snabbt försvinna.

Gofika bulle och chokladboll med strössel

Vi tog en förfödelsedagsfika igår kväll.

En del av morgonens paket var vackert inslagna (av andra), ett var inslaget av mig själv. Tejpen hade redan börjat lossna. Fantasin är inte heller precis flödande. Vi har ju liksom gott om saker och några upplevelser har vi inte direkt pratat om några. Jo vi har pratat om att besöka en vin- och delimässa på Uppsala Konsert och Kongress i maj, men då jobbar förstås Anna. Därför blev det mest nyttosaker av typen ”sånt som används (tills det tar slut” och böcker, förstås. Fast att hon skulle få böcker (tre deckare) hade hon listat ut i förväg eftersom Nån undslapp sig en kommentar. Det kändes som rätt trista presenter, för Annas läshög på sängbordets hylla är ganska stor. Samtidigt har jag noterat att hon har börjat komma igång att läsa igen. Men det handlar om att hitta läsro och det är alltid så mycket att göra.

∼ ♦ ∼

Lucifer fågelskådar

Lucifer såg kanske båda mina möten vid nån fågelskådning på balkongen.

På väg till jobbet träffade jag en bekant från ett annat arbetsliv. Även om återseendet var kärt, var det samtidigt ett smärtsamt möte. Det påminde mig nämligen om en tid i mitt liv, De Sju Svåra Åren, när jag var en icke önskvärd person. Jag var icke önskvärd utan att få veta varför. Det gjorde kanske mest ont av allt. Det märkliga är att jag på samma plats träffade en annan person från det arbetslivet i förra veckan. Då var det en av dem som gjorde mig illa, men konstigt nog kändes det mötet inte lika plågsamt. Kanske handlar det om att förluster av vissa personer i ens liv är rätt OK, medan förluster av dem en tyckte om mest är sorgliga. Idag har jag dessutom kommit förbi saknaden av arbetet som sådant – jag har fått ett fantastiskt jobb, på egna meriter och utan kontakter.

∼ ♦ ∼

Idag hade jag bara tre möten på jobbet. Det andra var förstås det roligaste, för det var den sjätte gången jag kommunikationstränade med ett team. I och med att Team Infrastruktur har haft sin övning har alla team vid en av fyra enheter deltagit och bara ett fåtal team återstår totalt sett. Ytterligare ett team bokade jag in mellan mötena. Som alltid blev den här övningen olik de tidigare, men temat är fortfarande kommunikation. Väldigt, väldigt givande möten är dessa och jag är så tacksam att jag får göra det här roliga jobbet och möta så många kompetenta och intressanta människor. Utöver detta har jag bland annat kollat en kommunikationsplan, språkgranskat ett par texter, skrivit en dagordning, minnesantecknat på ett möte, stämt av ansvarsfördelningen i en uppgift med mera. En rätt bra blandning på arbetsdagen, tycker jag.

Team Infrastruktur kommunikationstränar

Team Infrastruktur kommunikationstränar. En av de tränande avvek före fotograferingen.

∼ ♦ ∼

 

Mini tittar upp

När mamma Anna jobbar håller mamma Mini ett vakande öga på E och mig.

I kväll är vi ensamma tillsammans, E, jag och Familjen Katt. Födelsedagsbarnet jobbar och jag ska hämta hem henne när hon slutar klockan 21. Igår kom Antiktidningen, så jag ska bläddra lite i den, men jag måste sen hoppa in i duschen, helst före När livet vänder. Jag fick också min pappersdeklaration med posten igår. Deklarationen är, tack vare vännen Agneta, redan avklarad och inskickad elektroniskt. Det vackra vädret håller i sig, men det var nästan tre grader kallt i morse. Under dagen blev det betydligt varmare, fast det kunde jag bara se genom fönster…

Nu ska jag vika ren tvätt, sortera tvätt som ska strykas, tömma diskmaskinen, plocka i diskmaskinen, rafsa ihop sopor och laga mat. SEN…

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Antikt-retro-secondhand-loppis, Böcker, Dagbok, Epikuréiskt, Familj, Jobb, Personligt, TV, Vänner, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Onsdagen den 11 april 2018: Återseenden och möten

  1. FEM skriver:

    Hälsa Anna o gratta från mig.

    Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.