Söndagen den 8 och måndagen den 9 april 2018: Fler stolleprover och försök till ordning


 Kära dagbok…

Min söndag blev en skön vilodag. Den var så skön att jag nästan blev rastlös. Städning kan inte vara huvudsysslan på lediga dar, så jag telefonerade med vännen Mia (saknar!)  och tvingade mig själv att läsa deckare. Det gick faktiskt rätt bra. Det blev bokbyte där jag bytte från första delen i en serie till den andra delen – trots att jag har svårt för den hårdkokta genren. Jag gillar utmaningar – i alla fall litterära, de gör inte särskilt ont.

Böckerna Lotus blues och Mios blues

Bokbyte inom samma serie och genre.

 

Katterna i Bokrummet

Norénpjäs pågår i Bokrummet.

E hostade på sitt rum och hade ingen större aptit. Han fick lite vaniljglass på eftermiddagen och den slank ner. När jag hade hämtat hem hans mamma tillika min sambo från jobbet samt köpt övermogna avokador blev det lite bättre med hungern. Vi åt tacos, men E:s virusfingrar hölls borta från matlagningen, så det var vi kvinnor som stod i köket. Anna är mästarinna jämfört med mig och gjorde två maträtter samtidigt medan jag hackade lite grönsaker och dukade… Idag är E hemma från skolan. Hostan är envis och torr och fruktansvärt irriterande.

Cirkus Katt visade på flera stolleprover igår vilket fick mig att undra om de också fått nåt virus. Jag satt vid datorn när Citrus, plötsligt från farfarsfåtöljen, hoppade på sin mamma Mini som låg på mattan –  varpå båda blev attackerade av Lucifer. Katterna gick sina lovar och fräste i Bokrummet, det var som en Norénpjäs eller rena rama farsen. Tillståndet hade inte förändrats i morse. Då hittade jag Citrus lekande med en binda (!) på vardagsrumsgolvet. Stolleprover! Och i eftermiddag när jag kom hem, genomsur av regnet, hade Nån, troligen Queen Mini, krafsat ännu mer jord ur en blomkruka! Bara att dra fram dammsugaren så att hennes ungar blev vettskrämda. Snart lägger jag ut en annons på Blocket. På Mini. 

Binda på vardagsrumsgolvet

Ny typ av kattleksak?

∼ ♦ ∼

Babyvåtservetter till whiteboard

Jag har försökt kommunicera med användare och på ett mjukt sätt försökt ta reda på vad som önskades.

På jobbet är tillvaron ibland också farsartad, men här råder en viss ordning. Jag har bidragit idag med att skriva dagordningar (två stycken), en text om kommunikationsturnén samt deltagande i ett möte om en upphandling som är på väg att bli klar. Jag har vidare försökt kommunicera på ett mjukt sätt med en användare som jag inte riktigt förstod (fattade inte vad jag blev tillfrågad att göra först, sen insåg jag att användaren hade en bra idé) och hänvisat en annan till ett möte i morgon. Utöver det har jag försökt förbereda mig inför nästa teammöte när jag ska kommunikationsshowa (i morgon förmiddag) samt ett medarbetarsamtal jag blivit inbjuden till på fredag. Den kommande veckan innehåller flera godsaker, bland annat ytterligare ett teammöte med kommunikation i fokus samt ett möte med universitetsdirektören för hela avdelningen om vår roll i organisationen. Jag känner mig inte orolig, jag känner förtröstan och jag fortsätter att arbeta med mitt. Att klaga och gnälla hjälper föga. Möjligen tar jag upp eventuella frågor med min chef på medarbetarsamtalet på fredag.

Dagens höjdpunkt (?!?) på jobbet var i alla fall att vi efter snart åtta månader i huset fick namnskyltar vid våra arbetsplatser. Förutom rena korrekturfel går vissa skyltar inte att läsa utan förstoringsglas. Andra skyltar innehåller felaktig information. De flesta (?) skyltar blev emellertid korrekta. Min blev… nästan rätt… Ser DU vad som är fel??? Tänk att det är 2018…

Namnskylt

Finn felet! (Tänk 2018.)

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Familj, Jobb, Mat, Personligt, Vänner och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

14 kommentarer till Söndagen den 8 och måndagen den 9 april 2018: Fler stolleprover och försök till ordning

 1. Anne skriver:

  Alltså nu är jag ute på hal is eller djupt vatten eller något men nog hade jag skrivit telefonnumret annorlunda typ 018-XXX XX XX. Men det är då en vågad och vild gissning bara 🙂 Men sådana kan jag ju inte avhålla mig från ens om jag försöker 🙂

  Gilla

 2. Anne skriver:

  Ahhh… nä nu går jag bet. Antagligen bara för att säga – ”naturligtvis” – när du någon gång avslöjar vad det är jag inte ser!
  Men en tanke – vart jobbar du egentligen? Kanske en liten logga hade varit på sin plats! Nä, nu får jag ge mig, jag har ju kritiserat UU:s skyltning förr och inte tror jag det var det du menade heller 🙂 https://utsiktfraninsidan.wordpress.com/2017/08/21/destination-gotland/

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Ja en logga är väl aldrig fel, men befinner en sig utanför min dörr i Segerstedthuset är det ingen tvekan om att Uppsala universitet är min arbetsgivare. Så svaret på din fråga var jag jobbar har du nu fått.
   Men, nej, det är inte heller den obefintliga loggan. Det handlar om nåt jag har skrivit – och skriver – om väldigt ofta här på bloggen.

   Gillad av 1 person

 3. Anne skriver:

  Att du jobbade där visste jag redan 😉 Men saknade loggan ändå!
  Nu har jag väl utnyttjat alla mina gissningar men du tänker på titeln. Du jobbar med kommunikation alltså är du en kommunikatör, inte en informatör. För övrigt annonserar någon av institutionerna (geovetenskap) efter just en kommunikatör så titeln borde vara väl förankrad!

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Jo jag vet att du vet men du ställde ju frågan och det kan finnas andra som läser här som inte vet.
   Nu har du gissat rätt. Informatör är den gamla titeln. Idag är vi kommunikatörer – utom vissa av oss på Uppsala universitet. Det är rätt… dåligt, faktiskt.

   Gillad av 1 person

   • Anne skriver:

    Sant! Det gjorde jag faktiskt 🙂
    UU verkar var ”så där” på skyltning med tanke på det lite ”luddiga” ämnet Histora som de undervisar i på Gotland. Men vänta nu, kanske jag missat något. Kanske det faktiskt är historia fast på gotländska 😉

    Gilla

   • Tofflan skriver:

    👍🏻

    Gilla

 4. Anne skriver:

  Det var fasiken vad jag var trög för övrigt 🙂 Men den skylten hade ju lite att fundera över!

  Gilla

 5. Jag hade tänkt gissa på ju ”informatör” men trodde kanske det skulle vara på engelska. Så är det med allt här nuförtiden 🙂 Jag började som försäljningsassistent på marknadsavdelningen, nu är jag Supplychain Coordinatior 🙂

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Du hade gissat rätt om du hade gissat på informatör – vi säger kommunikatör år 2018. Informatör sa man 1477 när universitet öppnade.
   Här ska vi vara tvåspråkiga och är det delvis på våra webbplatser och på vissa skyltar. Dock inte namnskyltarna, uppenbarligen. Du får en poäng som lyfte fram det också. Här finns många icke svensktalande studenter och lärare, en del forskare etc. Alla kanske inte sveper in på IT-avdelningen där jag jobbar, men…

   Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.