Berömda svenska böcker


Ett inlägg om en bok om böcker.Boken Berömda svenska böckerGanska nära Main Street där vi bor 
finns ett köpcentrum. Där finns en livsmedelsbutik, apotek, systembolag, blomsterhandel, skomakare, tobaksaffär med mera. Och så finns där en finfin liten bokhandel. För drygt en månad sen var jag och E till Kvarnen för att handla. På vägen ut slank jag in i bokhandeln och köpte uppslagsboken Berömda svenska böcker. Huvudredaktör för boken är Staffan Bergsten, en lärare jag faktiskt aldrig hade när jag pluggade litteraturvetenskap. I stället hade jag en del kurser för hans gulliga fru Gunilla, som tyvärr gick bort för tidigt. En lång inledning blev detta, när det enda jag egentligen ville berätta var att jag just läst ut boken och lite grann vad den innehåller. Pladdermaja jag!

En får liksom aldrig för många böcker. När en dessutom fyndar en bok om böcker är lyckan gjord. Den här boken är en uppslagsbok som namnger närmare 500 svenska böcker som anses vara berömda samt återger innehållet i dem. Det är riktigt intressant att dels bli påmind om sånt en läste för länge sen, dels få tips om sånt en borde läsa.

Boken gavs ut för 14 år sen, så helt uppdaterad är den inte. Men den håller. Givetvis blir jag inspirerad att läsa ännu fler svenska böcker.

Toffelomdömet blir högt.

Rosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla mini

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Familj, Personligt och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Berömda svenska böcker

  1. MarveW skriver:

    Oj, undrar om jag ens vågar titta i den. Tänk vilket projekt att läsa alla böckerna!

    Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.