Irene-dagen 2018: Steg i ny riktning, olika vägar


 Kära dagbok…

Gul blomma

En gul blomma på bloggen kan namnsdagsbarnet få i alla fall.

En gång hade jag en kompis som hette Irene. Ja alltså, vad jag vet heter hon fortfarande det, men vi slutade vara kompisar nån gång i början av 2000-talet. Skälet var väl nån skitgrej. Som jag minns det hade vi stämt träff en lunch för att fika. Jag blev sen för jag var på en vårdinrättning och lämnade ett prov (i vården kan de inte passa tider). När jag dök upp på stället där vi skulle ses hade Irene gått. Hon hade frusit och blivit sur och arg och jag blev arg för jag kunde ju inte hjälpa att jag var sen. Nu har så många år passerat och uppenbarligen behövde vi inte varandras vänskap. Jag kan inte påstå att jag saknar den, men visst, Irene var en av mina första vänner här i Uppsala. Ja, ja, det händer saker med oss, vi förändrar oss och livet går vidare. Ibland tar vi steg i ny riktning. Olika vägar. Det är inte mer med det. I vart fall kom jag att tänka på min gamla vän just idag, på hennes namnsdag.

∼ ♦ ∼

Domkyrkan sedd från St Eriks torg

Domkyrkan och S:t Eriks torg passerar jag vardagsmorgnar på väg till jobbet.

Även i morse på väg till jobbet klarade jag livhanken, liksom igår eftermiddag när jag gick hem. Jag går två olika vägar för att variera mig. På morgonen är jag ofta sen och lite halvstressad. Då går jag S:t Olofsgatan, viker av på Sysslomansgatan och fortsätter via S:t Eriks torg, förbi Domkyrkan och Gustavianum, genom Odinslund och förbi Carolina Rediviva. På eftermiddagen går jag Carolinabacken ner till busstorget, gågatan åt Svartbäcksgatan, genom S:t Pergallerian, Dragarbrunnsgatan och S:t Olofsgatan. Ibland besöker jag butiken på hörnet hemma, men inte igår.

Två tvåkronor och en femkrona

Vilken artist försörjer sina barn, sin mamma och sina syskon idag?

Igår kväll var vi hemma alla tre, så vi åt kvällsmat tillsammans som Fästmön stod och lagade när jag kom hem. I stället för att störa mästerkockan tömde jag kattpottor, dammsög lite och gick med sopor. Vi kollade på TV senare på kvällen medan Anna påbörjade en hemkörningsbeställning av matvaror. När livet vänder förstås (jag gillar mest avsnitten som handlar om ”vanliga” människor och det var ett sånt igår), men inte Modus som tänkt. Programmet var flyttat till klockan 23. Det var lite försent för min del, så jag spelade in. Modus hade utgått till förmån för första delen av två av en dokumentär om Lill-Babs. Det var riktigt intressant och sevärt, om än en helt annan typ av program än både När livet vänder och Modus. Men nog hade Lill-Babs ett spännande liv, alltid! Och tänk att hon ganska länge försörjde inte bara sina barn utan även sin mamma och sina syskon. Vilken artist gör det idag..?

∼ ♦ ∼

Torsdagen var regnig från morgon till kväll. Inte jätteregnig hela tiden, men lite sisådär. Jag gjorde lay outen på mitt nyhetsbrev efter att ha filat lite på texterna. På eftermiddagen var det dags för nästa team, Team Windows, att få övning i kommunikation. Som med de tidigare teamen var det riktigt givande och lärorikt. Men annorlunda. Ingen övning är den andra lik och i dagens övning tonade jag ner det planerade kommunikationsarbetet och lyfte fram det mer dagliga.

Team Windows kommunikationsövar

Delar av Team Windows är med på we-fin under pågående kommunikationsövning.

∼ ♦ ∼

Kvällen sänker sig nu över Uppsala. Vi ska plocka bort påsken och kånka den och lite andra saker till vinden, men först blir det kvällsmat. I morgon är det fredag och jag blir ensam med katterna på kvällen eftersom E är hos en kompis och Anna jobbar. Kanske tar jag itu med strykhögen då eller så bara vilar jag till det är dags att hämta hem Anna från jobbet. Nåt gott att tugga på ska jag i vart fall inhandla – när det gäller fredagsmys har jag tagit vissa steg i ny riktning och vägarna är delvis olika jämfört när jag bodde ensam.

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Dagbok, Diskutabelt, Epikuréiskt, Familj, Jobb, Mat, Personligt, TV, Vänner och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Irene-dagen 2018: Steg i ny riktning, olika vägar

 1. SoP skriver:

  Pappa brukade alltid ringa och säga grattis på namnsdagen och jag blev lika förvånad varje gång eftersom jag bara kommer ihåg Mariana av mina namn. När Irene till slut hamnade i namnsdagslängderna var det den fjärde april. Jag har hört på radio varför de ändrade dag men minns inte orsaken. Kommer bara ihåg att Klas-Johan (nattradiovärd)sa ”och vart tog stackars Irene vägen då? och så tänker jag själv ibland när jag är lite lost –

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   När jag hade namnsdag ringde mamma och pappa, efter pappas död bara mamma. Sen kom det alltid ett kort med posten, ofta med en peng till fika i. Nu kommer jag knappt ihåg min namnsdagar själv, ännu mindre gör nån annan det. Jag har en i maj, tror jag.
   Men grattis till dig i efterskott – och i förskott!

   Gillad av 1 person

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.