Ett vitt vin: Grande Crevette Sauvignon blanc 2016


Ett inlägg om ett vin.


 

Grande crevette sauvignon blanc 2016

Ungdomligt, friskt, knastertorrt och välkylt – perfekt till räkor.

Att hitta bra vita viner är ingen styrka jag har. Men till räkor som en skalar själv vid bordet går det inte att dricka annat än just vitt vin. Min sambo, däremot, tycks ha en förmåga att hitta rätt. Anna köpte hem en flaska Grande Crevette Sauvignon blanc 2016 för endast 79 kronor till våra skaldjur. Vinets namn gav en viss ledning om att det skulle passa till vår fredagsmiddag – crevette är ju franska för räka.

Ingen av oss hade smakat vinet tidigare. En del föredrar halvtorra viner till räkor, jag föredrar knastertorra. Detta vin var av den senare sorten. Riktigt väl kylt ska det dessutom vara, vilket det hann bli innan vi bänkade oss för att äta.

 

Systembolaget tycker också att vinet passar till skaldjur liksom till fisk. För en gångs skull är vi överens. Och så här kan en läsa på Systembolagets webbplats om vinets smak och doft:

”Ungdomlig, aromatisk, mycket frisk smak med inslag av krusbär, svartvinbärsblad, päron och citron. […] Ungdomlig, aromatisk doft med inslag av krusbär, svartvinbärsblad, lime och jäst.

Jag håller mycket väl med om att vinet är ungdomligt och friskt och jag kände tydligt smaken av päron och citron. Däremot doftade det inte alls jäst. Det här var ett riktigt bra litet vin, sitt ringa pris till trots. Just dess friskhet passade bra till de salta räkorna och limeaiolins syrliga hetta. Eftersom namnet är lätt att komma ihåg och jag gillade vinet mycket blir det definitivt ett vin som jag kan tänka mig att dricka igen. Men idag ska jag ut och köpa lite annat på Systembolaget – jag återkommer om det senare!

Räkmacka

Fredagsmiddag.

Toffelomdömet blir det högsta.

Rosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla mini

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Epikuréiskt, Familj, Personligt, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.