Idus Martii 2018: Vintern nästan förlåten. Nästan.


 Kära dagbok…

Gustavianum

Blå himmel och sol i morse gjorde att vintern nästan blev förlåten. Nästan.

I morse var himlen alldeles blå och vintern blev nästan förlåten på grund av skyn och solen som sken därpå. Men inte helt. Det var tio grader kallt, det snöade lätt och det var förrädiskt halt. Ingen verkar ta ansvar för att sanda utanför huvudentrén på jobbet och det tycker jag är anmärkningsvärt. Ska det bli en massa brott på lårbenshalsar och handledsfrakturer som arbetsskador först eller vadå?

Hur som helst och trots inledningen är jag på gott humör. Solen och ljuset gör underverk, tror jag. Veckoslutet närmar sig och Fästmön är ledig. Ursprungstanken var att flanera på stan, men med tanke på att ett visst sportevenemang går av stapeln här på lördag var det bara att glömma. En del sportevenemang tycks nämligen ha likhetstecken med fylla och detta är ett sådant. (Notera också personen på bilden på webbplatsen för sportevenemanget. Den bilden säger allt.) Fulla människor klarar vi oss utan. Vad vi i stället ska göra återstår att bestämma, men det kan bli lite införskaffande av inredning, storhandling och tavelhängning utan tjafs. Lite fulla kanske vi själva blir för jag har önskat sill, potatis och snaps till fredagsmiddag, men vi håller oss hemma och vi varken bråkar eller slåss eller skriker åt varandra efter ett par snapsar.

E ska till sin pappa i morgon, så nu blir vi ensamma med familjen Katt i två veckor. Jag har haft både frukostsällskap och promenadsällskap på vardagarna av E – och även kvällssällskap vid matbordet, förstås. Jag tycker att jag har fått ordning på matlagningen och kosten på den månad – igår, faktiskt – jag har varit sambo. Och promenaderna till och från jobbet gör att såväl jeans som klockarband sitter löst. Men jag måste säga att vi var lite fundersamma, E och jag, kring kvällsmaten i afton – det stod nämligen inget på menyn som sitter på kylskåpet… Vi är emellertid lyckligt lottade och vi fick mat även idag, trots att det inte blev det vi vuxna hade bespetsat oss på.

Grillad kyckling klyftor och grönsaker

Vi är lyckligt lottade och fick mat idag också.

∼ ♦ ∼

Postit-lapp med texten Informera <-> involvera

Informera och involvera = kommunikation.

På jobbet idag har jag nästan bara gjort roliga saker. Dels har jag pratat kommunikation med en ny grupp teamledare och en enhetschef, dels har jag jobbat med mitt nyhetsbrev. När det gäller kommunikationspratet har jag nu också börjat få inbjudningar till längre övningar nere i teamen. Den första övningen är bokad om en vecka, nästa i april. Det blir teori, diskussion, quiz, mer diskussion och kakor. För tanken är att det ska vara trevligt och intressant att prata kommunikation. Och lite gott.

∼ ♦ ∼

På litteraturfronten är det nytt igen. Det har blivit bokbyte från en lättsammare berättelse i 1980-talets Stockholm till en otäck historia om en mördad pressekreterare. Jag läser också parallellt en bok om berömd svensk litteratur. Den boken är en sorts uppslagsverk och ger korta sammanfattningar av vissa viktiga svenska verk.

∼ ♦ ∼

Och avslutningsvis är det ju torsdag idag. Det innebär att jag amatörvärderar vid kvällens Antikrundan.

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Antikt-retro-secondhand-loppis, Böcker, Dagbok, Familj, Jobb, Mat, Personligt, TV och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.