Fredagen den 16 mars 2018: Fredagsfirrar för frusna


 Kära dagbok…

Snökristaller på kontorsfönstret

Kallt…

Kylan är envis. I morse hade vi 13 minusgrader på Main Street. Men Tjifen är värst. Ute hos henne var det -17. Nu när vi har passerat mitten av mars tycker jag att det räcker med minusgrader. Kikar jag i väderappen noterar jag emellertid lite mildare temperaturer framöver. Det ser jag fram emot. Sen för det visserligen med sig slask, men nu vill jag sluta frysa och sluta gå omkring i svarta dunjackan som värsta Mårran. Idag hjälpte det inte ens att solen lyste, jag frös. Faktum är att jag inte riktigt vågar känna efter om det är nån liten förkylning på gång. Dessutom har jag ont i vissa leder, framför allt armbågarna. Det kan bero på att jag skriver mycket och att min arbetsplats inte är optimalt anpassad. Det kan också bero på kylan eller i sämsta fall, en infektion.

∼ ♦ ∼

Tågspår

Det här spåret går inte genom Uppsala utan är ett spår mellan London och Brighton. Här åkte vi i juni förra året.

I morse halkade E och jag upp till King StreetDe kommande två veckornas vardagsmorgnar får jag traska ensam, för nu ska han vara hos sin pappa. Jag har vant mig snabbt vid hans sällskap vid frukostbordet och morgonpromenaden, så det lär kännas lite konstigt. Samtidigt är det lite skönt att slippa passa tider på morgonen. Jag har ju flexibel arbetstid och väldigt generösa flextidsramar. Jag kan börja jobba mellan  6.30 och 9.30 på morgonen och sluta jobba mellan klockan 15 och 20. Nu är jag en morgonmänniska, så jag brukar vara på jobbet nånstans mellan 7.30 och 8. För E:s del gäller det att passa en buss till skolan, så då måste vi pinna på ibland. Men det har hittills gått bra. Det var bara första morgonen hos oss som det blev bomfällning och han bara fick ett par minuters marginal. På tal om bomfällning var det uppenbarligen nån som tröttnade på detta igår kväll. Strax efter att jag hade kommit hem körde en bil sönder en bom. Det larmade och lät och polisen var på plats. Bommen var inte fixad förrän vid 21-tiden. Det fick mig att undra när de ska börja bygga bort järnvägsövergångarna mitt i stan. Men det har väl kommunpolitikerna inte tid med. Nästa vecka ägnar de sig åt demokrativecka med kultur- och demokratiministern som dragplåster.

∼ ♦ ∼

Arbetsdagen och arbetsveckan försvann snabbt. Jag har suttit i ett par arbetsmöten och jag har publicerat mitt nyhetsbrev. Nästa vecka har jag bokat in två spännande event där jag ska showa tillsammans med olika konstellationer av kollegor på teamnivå. Det ska bli både spännande och lärorikt att få lära ut lite om kommunikation och att få veta vad kollegorna tänker om kommunikation. Alla människor kommunicerar ju, men en del är bättre på det än andra. Några tycker att det är roligt, andra tycker mest att det är svårt. Så… en härlig utmaning väntar på mig!

∼ ♦ ∼

Diplom Antikintresserad i Härnösand den 15 mars 2018

Inget fel på intresset, men kunskaperna når inte upp till experternas nivåer.

Igår kväll ändrades våra preliminära planer en aning. Nåt som inte ändrade sig var att jag amatörvärderade från bästefåtöljen. Antikrundan besökte Härnösand igen. Mitt intresse är det som vanligt inget fel på, men kunskaperna kunde ha varit bättre. Jag skyller på att jag var lite trött. Det var många svårvärderade saker, tyckte jag, och mina värderingar var ofta högre än experternas. Helt väck var jag emellertid inte, för några fullpoängare blev det. Nu återstår två program, ett från Kumla och ett från Norrtälje. Sen är säsongen slut för den här gången.

I kväll kan det tänkas bli en titt på onsdagskvällens Modus som vi missade eftersom min sambo arbetade. Det är nån deckare också på TV, men ganska sent. Och jag vet ju hur jag är på fredagskvällarna, särskilt efter sill (och två snapsar…). Sill och potatis  (och snaps) fick jag alltid de fredagskvällar jag kom hem till mamma och pappa. Jag tycker att det är bra fredagsmat, det är snabblagat, enkelt och gott. Men eftersom E inte gillar sill väntade vi med att servera detta tills vi blev ensamma. Firrar med tillbehör blir mums för en frusen.

Fisk

Den ska fyllas med sill nu.

∼ ♦ ∼

Avslutningsvis en länk till en gratis(!) och bra(!) krönika av Johan Thente, en hyllning till antikvariaten. Läs och njut!

∼ ♦ ∼


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Antikt-retro-secondhand-loppis, Böcker, Dagbok, Familj, Jobb, Krämpor, Mat, Personligt, TV och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Fredagen den 16 mars 2018: Fredagsfirrar för frusna

  1. Nu har vi fått nog av kylan, håller med dig !! Men, snart är april här 🙂

    Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.