Måndagen den 5 mars 2018: Rapport från en matmammis(s)


 



Kära dagbok…

E på väg till bussen

Vid Kungsgatan skildes våra vägar i morse, för E gick till sin busshållplats och jag gick rakt fram mot Segerstedthuset.

Det var kallt i morse igen, men inte så kallt som det har varit, ”bara” 13 minusgrader. I morse hade jag sällskap vid frukostbordet inte bara av katterna utan även av yngste bonussonen. Vi började också vår promenad till skola och jobb samtidigt och samma väg. Jag hoppas att han fick en bra plats på bussen ut till Förorten där han har sin skola ett tag till. Det var en solig morgon och vi hade gott om tid på oss. Därför gjorde det inget att vi fick vänta på bomfällning vid järnvägen.

Själv traskade jag vidare upp till jobbet i Segerstedthuset. Idag var takten lite snabbare. Jag tror bestämt att det beror på att jag har börjat röra på mig mera, snarare än att helgen var vilsam. Visst slappade jag emellanåt i helgen, men det var ju en del tunga saker som stod på programmet. Och trots att jag åt både go-fika och godis i helgen, kom jag fint i ett par jeans som så sent som i julas inte var bekväma att ha. Jag är så glad och tacksam för att promenaderna funkar och för att de hjälper mig att må bättre.

Lösgodis i skål

Jag åt godis igår också, för det fanns lördagsgodis kvar i skålen. Trots detta kom jag i jeansen som har suttit åt tidigare.

I morse ringde jag flyttfirman för att bestämma tid för hämtning av tomma flyttkartonger. Det var inte det lättaste, för se nåt klockslag var svårt att bestämma, enligt mannen som svarade i firmans telefon. Men jag kan ju inte ta ledigt en hel dag för detta. Sen ändrade han sig och vi kom överens om att de troligen hämtar kartongerna på torsdag eller fredag på morgonen. Han skulle höra av sig under måndagen och meddela vilken dag det blir. För säkerhets skull bad jag redan i morse om att eventuellt få ledigt från ett möte på torsdag morgon där jag har en skrivande roll. Det var inget problem, tyckte mina chefer. Sen frågade jag flyttfirman om jag fick köpa de tre tavelkartongerna – och dem skulle jag få gratis! Det är toppen, för vi vill verkligen inte hasta med tavelhängning. Dessutom ska inte alla tavlor upp och tavlorna är bäst skyddade i dessa kartonger. Fast… flyttfirman ringde inte tillbaka och meddelade vilken dag de kommer. Tur att jag kan ringa själv, fem minuter innan de stängde. På torsdag morgon klockan 7.30 hämtar de kartongerna. Firman har ett och annat att önska vad gäller kommunikationen med kunderna.

∼ ♦ ∼

Kommunikationsplan på gång

Ett utkast blev klart till en kommunikationsplan för ett projekt.

På förmiddagen tog jag i all hast fram ett utkast till en kommunikationsplan. Det var ett uppdrag jag fick i fredags av ÜberTjifen på avdelningen, men jag bad om uppskov till idag med att sätta tänderna i det. Som underlag hade jag en projektplan. Det är alltid lite vanskligt när en inte känner till själva ärendet eller jobbar utan projektledare, men ett utkast blev klart och ivägsänt till ÜberTjifen före lunch. Utöver det har jag skrivit en dagordning för ett möte i morgon förmiddag, kallat till ett och annat möte samt deltagit i ett möte på eftermiddagen kring en upphandling jag är inblandad i. Nu är det dags att de tänkbara leverantörerna ska få göra arbetsprover.

 

∼ ♦ ∼

I kväll jobbar Fästmönså jag är ensam med katterna och yngste bonussonen. Jag är dessutom deras matmamma. Vi får se om de överlever. Katterna fick havsfisk till frukost. Det luktade inte gott. Uppenbarligen var firren salt, för Lucifer kom och drack vatten efteråt. E fick rostat bröd till frukost. När det gäller middag får katterna kanske kött av nåt slag, medan E och jag ska äta lax med ris och hollandaisesås. Om jag nu kommer överens med spisen…

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Dagbok, Familj, Jobb, Mat, Personligt och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Måndagen den 5 mars 2018: Rapport från en matmammis(s)

 1. Hitta jeans som är rymliga är alltid trevligt 🙂

  Smart, du/ni har flyttat förr, att hänga upp på väggarna gör man bäst i att vänta tills man dragit runt möblerna klart

  Haha..först trodde jag det var en katt som var E och som åt rostbröd, men sen föll poletten ner 🙂

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Ja speciellt som de redan hängde i garderoben på en galge. 😛

   Jo du… tavelhängningen väntar vi med.

   Katterna äter mycket, men inte rostbröd. Deras mat luktar mest illa, dessutom. 😮

   Gillad av 1 person

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.