Söndag kväll den 4 mars 2018: Nakna tjejer och andra ärenden


 Kära dagbok…

Tavlor med nakna tjejer

Två nakna tjejer ska få likadan inramning (nästan i alla fall).

Storhandling var dagens främsta punkt på agendan. Den som känner mig vet hur mycket jag avskyr det, men jag måste säga att det gick riktigt bra idag. Jag kände att det var helt rätt för oss att storhandla, det vill säga handla basvaror, kattmat, kattsand och middagsmat för ett par veckor. Eftersom vi skulle till Stormarknaden passade vi på att göra ytterligare några ärenden. Ett av dem var att lämna in en tavla för inramning. För många år sen fick jag en tavla i födelsedagspresent av min sambo. Hon hade låtit rama in den och den var jättefin. Till sig själv köpte hon också så måningom en tavla av samma konstnär, men eftersom inramning är ganska dyrt gjorde hon det själv. Det blev visserligen bra, fast nu när de två nakna tjejerna ska dela sovrum med oss ville vi att de skulle få så lika inramning som möjligt. Vi inledde därför vårt Stormarknadsbesök hos Gallerix. Där blev det en stor procedur, men Annas tavla är nu inlämnad för omramning och betald. Duktiga tjejen på Gallerix gjorde också en ny upphängning på min tavla – helt gratis. Den nya inramningen kostade en del pengar och det lär det vara värt. En kan säga att vi har väntat på att de här två nakna tjejerna ska få hänga bredvid varandra i vårt gemensamma sovrum.

E och A vid middagsbordet

Söndagsmiddag med E och Anna.

Våra ärenden inklusive besöket hos Gallerix tog cirka två timmar. Sen skulle bilen lastas ur och just när jag trodde att vi var färdiga och bilen stod i garaget kom jag på att vi hade glömt en påse. Ner igen. Vid det laget hade Anna påbörjat projekt Omstuvning i skafferiet. Vi har mycket dubbelt av en del torra matvaror och det mesta var inslängt utan större eftertanke. Mitt i fick vi bryta för söndagsmiddag (korv och pommes frites), nästa paus blev för kaffe.

Anna fortsatte med skafferiet och där blev så fint och ordningsamt. Själv åkte jag upp till vinden och plockade ner DVD-filmerna jag ställt på ett par plan i lagerhyllorna. I stället ställde jag upp barnböcker som Anna hade i en resväska. Nu finns där gott om lektyr för småttingar, så snart kan Anna sätta sig ner och vänta på sina barnbarn. Jag har ju varken barn eller barnbarn att vänta på.


Och nu ska jag strax se Gränsland 
innan jag knoppar in. I morgon är det arbetsdag igen och jag och E ska gå en bit tillsammans, medan Anna börjar jobba först på eftermiddagen.

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Dagbok, Familj, Film, Jobb, Mat, Personligt, TV och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.