Ett vin: Bolla Le Poiane Ripasso 2015


Ett inlägg om ett vin.


Bolla Le Poiane ripasso 2015

Ett ripassovin som passar finfint till ljust kött.


Ett fint vin ska avnjutas vid fina tillfällen. 
Igår kväll korkade jag upp mitt julklappsvin från Fästmön, ripassovinet Bolla Le Poiane 2015. Flaskan kom med en heltäckande pappersförpackning över sig, vilket fick det att se väldigt exklusivt ut.

Jag luftade vinet medan jag lagade till kalkonbröstfilé och potatisklyftor. Systembolaget rekommenderar annars vinet till lamm- eller nötkött alternativt lagrade hårdostar, men sånt kött lagar jag inte till i mina pannor. Premiär var det för övrigt inte bara för vinet utan även för min matlagning i nya köket, på spishällen.

 

Så här skriver Systembolaget på sin webbplats om vinets smak och doft:

”Kryddig, nyanserad smak med inslag av fat, mörka körsbär, örter, pomerans, kanel och choklad. […] Kryddig, nyanserad doft med inslag av fat, mörka körsbär, plommon, choklad, korinter och salvia.

Vinet serverade jag tyvärr aningen för kallt, vilket gjorde att alla smaker och dofter inte framträdde så markant. Tydliga inslag var dock choklad, korinter och mörka körsbär. Vinet hade en fin smak om än ingen lång eftersmak och det var medelfylligt. Detta gjorde att vinet inte blev för tungt, så det passade utmärkt till det ljusa köttet och en blev inte för trött. Priset för en flaska är 119 kronor. Det här är ett vin som jag gärna återkommer till.

Toffelomdömet blir högt.

Rosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla mini

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Epikuréiskt, Familj, Mat, Personligt, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.