Lördagen den 24 februari 2018 fram till lunch: Litterärt, snyggt och prydligt och tillrättande


 Kära dagbok…

Fredagskvällen försvann snabbt, men jag hann i alla fall avsluta en bok och börja på en ny medan jag väntade på att klockan skulle bli närmare 21. Boken jag valde nu var en av mammas böcker. Jag vet att hon tyckte mycket om Åsa Hellbergs böcker och jag gillar vissa av dem mer än andra. Den här fick följa med från Motala, via New Village, till Main Street.

Böckerna Alla resor är en omväg hem och En liten värld

Bokbyte igår kväll från vänskap i norr och Sydafrika till vänskap världen över.


Innan jag åkte och hämtade hem min sambo från jobbet 
tankade jag. Det är så kallt nu och även om bilen står i varmgarage är det inte bra om tanken är för tom. När vi kom hem öppnade jag paketet från vännen FEM och se, där trillade det ut två finfina böcker i inflyttningspresent till Anna och mig, böcker som inte fanns i våra hyllor. Stort TACK!!!

Böckerna Den sorglöse hemsamariten och Lätta ditt hjärta

Två finfina böcker fick Anna och jag i inflyttningspresent från vännen FEM.


Mikael Bergstrand är en god och underhållande berättare 
och Karin Wahlbergs sjukhusserie har jag läst, men inte den här delen, som är den senaste. Ett mycket gott val, FEM!

∼ ♦ ∼

Boken En liten värld och kaffe på sängen

Jag unnade mig en halvtimmes läsning och kaffe på sängen i morse.

I morse vaknade jag vid sjutiden, en typisk tid när jag är ledig. Jag tillät mig att ta en kaffe på sängen och läsa en halvtimme innan jag klev upp för att ta tag i den här dagen och göra lite nytta. Jag röjde lite i köket och kopplade ihop en stereo där så en kan lyssna på Mix Megapol etc medan en lagar mat – som jag ska göra i afton. Jag noterade att Nån hade varit sugen på nåt och tuggat på ett par av våra tulpaner. Bra att det inte är giftiga blommor. Den skyldige tror jag för övrigt är svart och vit, lurvig och lystrar till namnet Lucifer. Jag tror också att det var efter honom jag fick dammsuga kring en blomkruka i morse…

Jag tog itu med månadens räkenskaper och även om det är en och annan extra faktura för min del ser det hyfsat ut. På fredag blir jag för övrigt miljonär igen – en stund. En mycket kort stund, ska tilläggas.

På vägen upp mot stan passerade jag soprummet. Våra katter äter nämligen inte bara, de har en viss output också. Det har även vi, men det som kommer bakvägen släpper vi ut sedvanlig väg utan att hantera, annat av vårt avfall tog jag också med mig till soprummet. Målet med stadsbesöket var att hälsa på hos Clas Ohlson. Jag hängde på låset, typ, och inhandlade en stor påse med fem stycken plastlådor med lock. (Det var för övrigt en ganska häftig känsla att inse att det tog fem minuter att gå upp på stan…) Hemma på Main Street tog jag itu med vårt linneskåp. Där rådde sen tidigare en viss ordning, men det behövde bli bättre och lättare att hitta saker, tyckte vi – därav de genomskinliga lådorna. Och resultatet blev riktigt bra. Nu är det bara en papplåda som är lite av ett sorgebarn med blandat innehåll, men den får vara så tills vidare. Resten är snyggt, prydligt och överskådligt, tycker jag.


Idag slutar Anna jobba klockan 15
och då åker jag och hämtar henne samt brödrosten, som av nån outgrundlig anledning är kvar hos Fänriken. Stackars mig som fick äta skumgummibröd till helgfrukost idag. <== ironi, det finns människor som inte har mat för dan.

Medan jag väntar på den rätta tiden ska jag nog rätta till lite böcker här i bokrummet… Det finns väl inget bättre att göra än det, eller hur?

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Familj, Ironi, Personligt, Radio, Vänner och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.