Lördag kväll den 24 februari till söndag lunch den 25 februari 2018: Varma händer och premiär vid hällen


 Kära dagbok…

På eftermiddagen igår hämtade jag Fästmön från jobbet och vi for direkt till Fänriken för att kolla läget inför flyttstäden. Det finns en hel del saker kvar där, dessvärre, men ett lass stoppade vi in förrådet. Förrådet ska inte städas, vilket ger oss en viss respit innan Anna ska lämna nyckeln. En del saker tog vi hem till Main Street, somligt för tillfällig förvaring. Idag efter jobbet ska Anna åka till Fänriken och röja det sista, som sen tas till tippen eller till återvinning. En del tar vi nog hand om i kväll, annat är Annas snälla mamma behjälplig med att forsla bort. Min bil ska till verkstaden tidigt i morgon bitti och även där hjälper Annas snälla mamma och hennes L mig med att hämtning och skjuts. Aldrig att de tvekar en sekund om en frågar om hjälp – de ger hjälpen med varma händer. De är verkligen fenomenala som de ställer upp för oss!

Barnvantar

Annas snälla mamma och hennes L ger hjälp med varma händer. Den som har tappat vantarna på bilden har nog tyvärr kalla händer.

 

Anna tar en GT

Gin o’clock.

Efter en arbetsdag är det inte lätt att orka, men lite nytta gjorde vi. På vägen hem till Main Street handlade vi på ICA Heidan. När vi klev ur bilen hemma kom Anna på att hon skulle ha handlat åt en person. Jag körde iväg och gjorde detta, för jag vet hur svårt det är att få hemhandlat när en inte kan gå själv. Som grädde på moset hade Anna glömt termobrallorna på jobbet, men vi orkade inte ge oss iväg igen. Jag blandade i stället till en svalkande (!) lätt GT som vi intog vid vårt nyavtorkade vardagsrumsbord med duk, inte skitfula bordstabletter.

Efter drinken stängde jag in mig i köket och smackade på en CD med klassisk musik medan jag lagade till kalkonbröstfilé på spishällen och potatisklyftor i ugnen. Det var premiär för mig att laga mat på spishäll och det påminde en hel del om gasspismatlagning. Maten blev ätbar – säkert tack vare det goda julklappsvinet! – och efteråt sjönk vi ner i var sin bästefåtölj för att glo på melloeländet. Det var inget att bli upphetsad över alls igår kväll. Till och med katterna gick ifrån vardagsrummet och la sig på var sin köksstol. Själv tröstade jag mig med lösviktsgodis. Lördagskvällen avslutades sen med del två av sex av Shetland. Jag läste ett kapitel – och sen slocknade jag.

∼ ♦ ∼

Jag hade erbjudit mig att skjutsa Anna i morse, men hon valde att gå. Tyvärr gick mitt mobillarm igång 5.30. Förvånad stängde jag av det om somnade om. Jag ska hämta Anna i stället i eftermiddag igen. Katterna busade utanför sovrumsdörren på morgonen, så jag vaknade vid halv åtta-tiden. Då blev det kaffe och cirka en halvtimmes läsning i sängen innan jag klev upp och tog en dusch. Det var underbart skönt att tvätta håret, fila fötterna och smörja in sig!

Det blev en vända med sopor till soprummen och en kasse med pant till bilen innan jag satte mig ner till frukost. Jag fick ett sms som rörde en ekonomisk fråga och det slutade med att jag ringde när jag hade ätit upp brödet som idag var rostat. Förhoppningsvis kommer betalningen in på mitt konto under morgondagen.

Halva söndagen har gått och jag har varit lat. Men jag laddar för i kväll när jag först ska städa ur mitt garage och sen hjälpa till att forsla bort Annas grejor. Nu är det emellertid dags att jag publicerar det här inlägget och låter Mini återfå skrivbordsstolen. Hon har hovrat muttrande här sen jag schasade ner henne och nu vill hon återta sin tron.

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Antikt-retro-secondhand-loppis, Böcker, Dagbok, Epikuréiskt, Familj, Mat, Musik, Personligt, TV, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.