Tisdagen den 6 februari 2018: Jag vet var jag jobbar nu, men nära och kära vet inte var jag ska bo


 Kära dagbok…

Skylt ITavdelningen

Efter nästan ett halvår vet jag äntligen var jag jobbar.

I morse när jag kom till jobbet blev jag överraskad. Plötsligt satt en del skyltar uppe. Att efter nästan ett halvår få veta vilken avdelning en jobbar på känns bra. Fast de flesta av skyltarna som hade kommit upp var dubbla – informationen fanns på andra, redan befintliga skyltar. Namnskyltarna, som kanske mer behövdes, hade dock inte levererats och monterats. Vi får väl fortsätta irra runt och leta efter varandra ett halvår till. Ja, IT-avdelningen vid Uppsala universitet är en ganska stor avdelning – över 100 anställda plus konsulter med flera. Nåja, vi som inte hittar varandra får väl se det som en stunds gratismotion att promenera runt i korridorerna.

Annars bjöd morgonen inte på några större överraskningar. Tio grader kallt var det och ryggen, som kändes så OK igår kväll, var inte riktigt lika OK idag. Med all säkerhet beror det på att jag höll på att greja igår med kläder, gardiner, duschdraperier etc. Det gör ont och jag känner mig trött i ryggen, har haft svårt att hitta ett bekvämt läge oavsett om jag står, går, ligger eller sitter. Linnex och vetekudden följde med till jobbet. Den senare värmdes upp så att jag kunde få lite värme bakom ryggen i bilen på väg till jobbet också. Det tyckte jag var lite smart tänkt av mig.

Vetekudde Linnex och ryggkudde i skrivbordsstolen

Mina bästa kompisar på jobbet just nu – vetekudden och Linnex. Den fjantiga lilla kudden på ryggstödet på kontorsstolen gör ingen större nytta.


Arbetsdagen flöt på med tre möten,
varav det sista var ett anbudsöppnande och mycket spännande. Synd bara att upphandlingen är i sin slutfas just när jag ska vara ledig för att flytta. Vidare antog Högsta Tjifen uppdateringen av avdelningens kommunikationsplan, en plan jag ursprungligen tog fram 2016, men som jag inte hann revidera förra året. Det känns skönt att lägga dokumentet till handlingarna. Nu ska jag bara ut och prata kommunikation i de olika teamen också. Jag börjar redan på torsdag när jag ska prata vid ett teamledarmöte.

∼ ♦ ∼

Flyttkort

Jag skickade sex stycken flyttkort, men jag tror inte att ett enda har kommit fram. Uselt, PostNord!

På hemmafronten är det intet nytt. Jag har veckohandlat lite, troligen för sista gången på Tokerian. På vägen dit smällde det till i vindrutan och den sprack. Tjolahopp, liksom… INTE! Men… jag har ett bra försäkringsbolag, If, och det visade sig att jag har en del pengar på mitt självriskkonto, nåt som innebär att vindrutebytet bara kostar mig 200 kronor. Tid är nu bokad och jag hoppas rutan håller fram till dess, eftersom det blir först efter flytten.

Igår kväll kom den formella inbjudan från mäklaren till överlåtelsemöte. Spännande! Mindre spännande var att jag fick veta att åtminstone ett av de flyttkort jag betalade för, skrev och skickade inte har kommit fram. Sånt gör mig skitsur. Ska posten inte ens klara av att leverera flyttkort? (Eller det kanske tar ett halvår för korten att komma fram, precis som för skyltarna på jobbet att komma upp?) Jag skrev till två kompisar och några släktingar. Ingen har hört av sig eller sagt nåt, förrän vännen FEM undrade om min nya adress igår. Riktigt uselt, PostNord, att ni inte ens kan leverera sex stycken flyttkort!!! Det är tur att det finns mobiltelefoner och datorer så en kan skicka sin nya adress per sms eller mejl. Men det irriterar mig att det var så snålt att jag fick betala för korten (förr var de visserligen inte förtryckta med nya adressuppgifter, men de var gratis) – och sen får jag i alla fall göra dubbla insatser, troligen. I vart fall måste jag ju kolla nu om det är flera som inte har fått min nya adress och då kan jag ju lika gärna skriva den i mejlet eller smset.

∼ ♦ ∼

Räkmacka

I kväll hade jag behövt en räkmacka, men det blir hembredd mackor med ost och kalkon.

I kväll ska jag bara hänga upp de tvättade mörkläggningsgardinerna, ryggen behöver vila. Jag ska tillåta mig att glo på TV, det är både Auktionssommar och Veckans brott. I postboxen låg Antiktidningen, dessutom, och den är alltid kul att bläddra i.

Och nu tror jag bestämt att det är dags för en smörgås för att få upp blodsocker och humör. Det bästa var nog vindrutan och If, tror jag. Tvåhundra kronor har jag råd med. Nån räkmacka blir det förstås inte, men hembredd macka med ost och kalkon på är helt OK.

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Antikt-retro-secondhand-loppis, Dagbok, Familj, Jobb, Krämpor, Personligt, TV, Vänner och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.