Tricky Dick-dagen 2018: En olycka kommer inte/sällan ensam


 Kära dagbok…

-10,3 minusgrader ute och 22,7 grader inne

Lägre än tio minusgrader ute i morse, men varmt inne i köket när inga köksmöbler står för elementet.

Skitkallt är ordet för dagen. Eller skit i största allmänhet. Kylan håller i sig. I morse var det -10,3 grader ute. Tur att jag har varmt inne i köket – där jag befinner mig ännu mer sällan nu sen jag inte har några köksmöbler. Kylan ställer till det – på flera sätt än ett. Ryggen, till exempel, bråkar av och till. Nu har höger höft och sida nästan slutat göra ont. Det onda har i stället flyttat sig till vänster sida. Det är en envis värk och visst, jag köpte Ipren igår, men jag kan inte äta det hela tiden för magens skull. Linnextuben och vetekudden är fortfarande mina bästa kompisar, samtidigt som det känns som om de inte riktigt räcker till vissa stunder.

Ryggeländet är olycka nummer ett. För det vet ju alla att en olycka inte kommer ensam – eller i vart fall sällan kommer allena. På seneftermiddagen igår fick jag ett meddelande om att nån försökte hacka mitt nya mejlkonto. Försöket stoppades, men jag fick byta lösenord och blev lätt svettig innan allt funkade som det skulle, även appen. Nån timme senare skedde nästa olycka. Jag skrev kanske bara en rad i förbifarten här, men på vägen hem från jobbet igår sprack vindrutan på bilen. För ett par år sen fick jag ett stenskott som jag åkte och lagade bums. Efteråt tyckte jag inte att lagningen såg lika bra ut som när jag gången innan fick ett lagat. Ja, jag lagar ju inte stenskott och vindrutor själv, förstås. Med temperaturväxlingarna uppstår spänningar i glas och med sönderkörda gator i slummen där jag bor uppstår gupp och hål – som gjort för att skada bilar. En kan tro att kommunpolitikerna, de där som inte tycker att det ska finnas några bilister i Uppsala, har varit framme och medvetet sabbat. Det har de förstås inte. Men rutan sprack. Som tur är sitter sprickan ganska långt ner, inte som 2011 när den satt upptill. Och ännu mer tur än placeringen av sprickan är också det faktum att jag hade hela 1 300 spänn på självriskkontot och bara behöver betala 200 kronor för hela rutbytet. Ja, lite tur kan även en olycka föra med sig och i det här fallet är jag glad för slantarna. Lagning av rutan är bokad till onsdagen efter flyttveckan. Må den icke kollapsa totalt innan dess.

Sprucken vindruta

En lååång spricka, men långt ner, strax ovanför strecket i orange.

∼ ♦ ∼

Två nya tvåkronor och en ny femkrona

Upphandlingen på gång på jobbet är spännande, men jag är inte så imponerad av dem som vill jobba för oss.

Timmarna under arbetsdagen räcker inte till just nu. Den här spännande upphandlingen jag är inblandad i kräver mycket tid – och det har jag inte nu när saker och ting ska avslutas före min flyttledighet. Inte blev jag så imponerad heller av dem som vill jobba för oss. Det känns som om det är mycket jobb för väldigt litet resultat, tyvärr. Kanske är det så att det inte alltid är bra att vara för hård. Samtidigt vill en sålla bort såna som inte håller måttet.

De här sista dagarna före flyttledigheten ska jag hinna delta i en nätverksträff på flera timmar, ett avdelningsmöte där jag ska minnesanteckna, ett teamledarmöte där jag dessutom ska showa och ytterligare ett upphandlingsmöte på två timmar. Sen ska jag skriva lite däremellan. Och ryggen värker, Ipren till trots (för det blev jag ändå tvungen att knapra på under arbetsdagen).

∼ ♦ ∼

Lucifer på A:s bur

Lucifer godkände direkt buren han ska flytta i.

Men nu måste jag väl ändå komma på nåt positivt att skriva? Jag tycker nog att det digra självriskkontot är positivt så det räcker – jag hade ju inte ens kunna använda pengarna till rena nöjen såsom bokinköp. Tacksamhet! Vidare fick jag veta att en före detta kollega har fått ett vikariat inom universitetet och det glädjer mig mycket, före detta/blivande kollegan säkert ännu mer. Igår kväll beställde Fästmön våra första nya möbler till vårt gemensamma hem. Det gör mig också tacksam och lycklig! Och idag fick kom min sjuka (!) kollega förbi jobbet på väg till vården med en kattbur som Lucifer ska få låna när vi flyttar. Han var mycket nyfiken på buren och inte ett dugg rädd, klev till och med in och provlåg. Fast sen la han sig utanpå – för säkerhets skull. Klart godkänd blev i alla fall buren han ska flytta i.

∼ ♦ ∼

Idag avslutar jag med lite piffning från lunchrummet på jobbet. En skitful kylskåpsdörr upphottad med tre magneter – en älg, en falukorv och en blomsterkrans. Känns tryggt att veta att även andra än jag vill informera omvärlden.

Kylskåpsmagneter falukorv älg och blomkrans

Informativ, piffig och upphottad kylskåpsdörr på jobbet.

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Dagbok, Familj, Jobb, Krämpor, Personligt, Trams och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Tricky Dick-dagen 2018: En olycka kommer inte/sällan ensam

 1. Men åh va onödigt och tråkigt med vindrutan mitt i alltihopa !! Nåja, tur den inte brakade sönder helt och att du hade lite ”bonus” innestående så det inte svider alltför mycket i plånboken också !

  Tur var det också, att det löste sig med mailproblemet. Nu får vi bra hålla tummarna att värken ger med sig snart

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Eller hur?! Men tur med självriskkontot! Hoppas rutan håller tills den ska bytas, bara, vilket inte blir NU för NU är det snart flytt.
   Ryggen är mycket bättre, tack. Jag måste bara tänka mig för HUR jag lyfter etc. 💪🏻💪🏻

   Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.