Lördagen den 27 januari 2018: Bye, bye Krister – början till upplösningen av Casa Tofflan


 Kära dagbok…

Vin Casa Tofflan 2017

Skål för Casa Tofflan och tack för att du har varit – och ska vara en stund till – min borg!

Det som en gång var Casa Tofflan håller på att upplösas. Faktum är att jag varken känner sorg eller separationsångest, jag ser framåt med glädje, tillförsikt och hopp. Det är förunderligt, för så många positiva känslor samtidigt är jag inte helt van vid. (Känner jag efter kan jag nog förnimma saknaden efter mina föräldrar när jag håller på med deras saker. Men ändå. Jag ser ljust på tillvaron.) Igår kväll tog jag ett glas finvin till mina ostar. Sen öppnade jag en flaska Casa Tofflan* som nästan hade ett år på nacken. Tänk, vad visste jag då om livet ett år framåt? Och vad vet jag idag? Jag vet att det är skört, jag vet att det kan svänga hastigt, jag vet att det är fyllt av kriser, sorger och bedrövelser, men också kärlek, glädje och drömmar. Det står jag ödmjuk inför i denna stund. Den här stunden som räknas som en av de sista i Casa Tofflan, det som var min borg och min trygghet under så många år. Jag vet också att allt kan tas ifrån mig nästa sekund. Precis, exakt allt.

∼ ♦ ∼

Lediga lördagsmorgnar när en inte kan sova utan vaknar före klockan fem, typ, kan en roa sig med att ligga och fundera över bokhyllors placering i det nya hemmet. En kan kliva upp halvnäck och gå och mäta och försöka räkna, nåt som inte är lätt för en som har dyskalkyli. Sen kan en hoppas att en har mätt och räknat rätt, ta med sig en mugg kaffe till sängen, läsa nåt kapitel och slumra till nån timme. Så gjorde jag i morse! Sen läste jag en stund till innan jag åt ett lass med bröd. Som jag har saknat bröd! 

∼ ♦ ∼

Men jag har naturligtvis inte bara latat mig denna förmiddag. Jag har kört en maskin tvätt och hängt den på tork. Och så har jag tömt kallförrådet. Datorbordet Krister står i grovsoprummet, annonsen är borttagen från Blocket och nyckeln till kallförrådet är inlämnad till förrådsuthyraren. Jag vinkade åt Krister, tog en sista bild innan jag stängde ytterligare en dörr till det som en gång var.

∼ ♦ ∼

Nu ska jag iväg på några ärenden denna soliga, snorhala januaridag. Vad det var för bok i paketet från K igår? Det kanske jag avslöjar senare. Några hemligheter måste en få ha – en liten stund, i alla fall.

∼ ♦ ∼

*Vinet smakade faktiskt mer än medelbra! Det var inte så fylligt, men hade en tydlig smak av russin och choklad. 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Dagbok, Familj, Personligt, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.