Resten av lördagen den 27 januari 2018: Kaotiskt i vardagsrummet och ett lätt eko


 Kära dagbok…

Samtliga planerade ärenden blev utförda i samband med att jag skjutsade hem Fästmön från jobbet för en stunds vila. Dagen var som jag tidigare nämnt solig och det var mycket folk i rörelse. Gissningsvis hade det inte bara med sol att göra utan också att det är lönehelg. Jag åkte och köpte mjukvara till vår säng, tankade och handlade middagsmat. Tro nu inte att jag tänkte överanstränga mig vid spisen – jag köpte potatisklyftor och kycklingchorizo, det vill säga mat som sköter sig självt i ugnen i 20 minuter. En ask räksallad inhandlades också för att piffa upp det hela.


Hemkommen från utflykten 
bestämde jag mig för att ta ner några tavlor och ställa i en kartong. Det blev ganska många tavlor i lådan, men ännu är väggarna inte tomma. De stora och fina tavlorna får hänga uppe tills vidare så de inte skadas. Men det är bara… tio tavlor kvar på väggarna. (Det står ett par tavelkartonger i förrådet också.) Den tomheten och det faktum att alla rum utom sovrummet och köket saknar gardiner gör att det ekar lätt i Casa Tofflan. När de nertagna tavlorna var ställda i lådan drog jag ut krokarna på väggarna. Det är lätt att glömma om en inte gör det genast. Belöningen blev uppvärmt kaffe från i morse, några bitar choklad och en stunds läsning innan det var dags att åka hem till Anna och skjutsa tillbaka henne till jobbet.


Jag känner mig trött och har lite ont i kropp och hals, 
men det brukar ju inte bli nåt mer än så. Det hoppas jag gäller även den här gången, för nu har jag verkligen inte tid att bli sjuk. Lite eftermiddagsseg saknade jag en soffa att ta en tupplur på. I vardagsrummet är det mest kaotiskt. Gästsängen från gästrummet har blivit min ordinarie säng i sovrummet nu fram till flytten, så den vill jag inte lägga mig på förrän till natten. Det blev till att sitta eller hålla sig på benen, alltså. Till sista avsnittet av Stjärnorna på Slottet orkar jag nog hålla mig vaken, sen blir det värre… Programmet slutar klockan 21… Bosse Parneviks dag är det idag och är han lika tyst som han har varit i alla de andra avsnitten vete 17 om jag klarar av att inte somna under den timme programmet pågår.

∼ ♦ ∼


Min lördagsmiddag är uppäten
och jag har avnjutit en starköl till den. Fortsätter jag att känna mig hurven blir det en whiskey lite senare. Nu blir det en stunds läsning i bästefåtöljen före kvällens enda sevärda TV-program enligt mitt tycke.

Kycklingchorizo med potatisklyftor

Lördagsmiddagen blev helt OK och jag lyckades även hitta en ljusstump att tända.

∼ ♦ ∼

Majvor Müllers bok Alla resor är en omväg hem

Den här boken med den urhäftiga titeln låg i gårdagens paket från K i norr.

Jag utlovade att bjuda på en litterär hemlighet i kväll eventuellt. Igår kom ju ett paket och ett kort med så fina ord att jag fick tårar i ögonen från K i norr. Men jag avslöjade aldrig innehållet i paketet. Det gör jag härmed. Författaren, Majvor Müller, blir en ny bekantskap för mig – fast jag har faktiskt läst Deckarnas svenska landskap: från Skåne till Lappland där Norrbotten representeras av Majvor Müller. Handlingen i Alla resor är en omväg hem (vilken underbar titel!) tror jag utspelar sig både i Sydafrika och i Luleå. Det ska bli ett sant nöje att läsa boken – och självklart skriver jag om den här på bloggen! Jag lovar också att ta upp recenserandet när vi har kommit i ordning i vårt nya hem.

 

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Epikuréiskt, Familj, Krämpor, Mat, Personligt, TV och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Resten av lördagen den 27 januari 2018: Kaotiskt i vardagsrummet och ett lätt eko

  1. MarveW skriver:

    Så fint att få litteratur i present. Det värmer.

    Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.