Fredagen den 26 januari 2018: Kunnigt, sämre med vården, kanonkul och RÖRD


 Kära dagbok…

Antikkunnig i Norrtälje

Igår kväll var jag antikkunnig i Norrtälje.

Gårdagskvällen försvann innan jag knappt hann sätta mig i bästefåtöljen. Ändå lyckades jag fixa räkenskaperna och sånt som hör därtill, äta knäckemackor (ja, jag handlade efter jobbet idag!), läsa, skriva och glo på två TV-program. Lite stolt blev jag allt när jag fick diplom som antikkunnig efter mina amatörvärderingar framför Antikrundan. Jag tycker att det är ett sånt himla intressant och lärorikt program och tittar hellre på det än går på krogen, ungefär. Inte för att det senare var aktuellt för min del igår, men om det hade varit det skulle valet ändå ha fallit på antikviteterna. (Dessutom har jag svårt för exkluderingar – jag tycker att en ska fråga alla eller ingen eller åtminstone fråga några diskret.) Antikrundan är nog det enda TV-program jag inte missar. Förut gick det att amatörvärdera via appen även när jag hade spelat in programmet på min DVD-hårddisk. Nu har ju Antikrundans egen app gått i graven och jag tvingas använda Duo om jag ska värdera (det kommer mycket ointressant från appen), så jag vet inte om det funkar längre. Fast värdera i efterhand… då kan en ju fuska. Och här fuskas inte, jag förtjänar mitt diplom ärligt! (<== skryyyter!) Jag har emellertid fortfarande synpunkter på poängsättningen som jag tycker är ologisk. I övrigt funkade appen bra igår kväll utom när jag skulle skicka upp diplomet till Instagram. Då fick jag göra en skärmdump i stället.

∼ ♦ ∼

Böckerna Ett jävla solsken och Bara betydelsefulla dör

Bokbyte igår från den häftiga Ester Blenda till bara betydelsefulla…

Jag läste också. Och det blev bokbyte för jag hade bara 40 sidor kvar i boken om Ester Blenda Nordström. Nu börjar det bli allt färre olästa böcker i min sovrumshylla och jag ska försöka att lägga band på den köpsugna Toffeltassen som gärna vill klicka hem en massa böcker från nätet. I vart fall fram till dess att vi har flyttat in ordentligt i vårt nya hem. Lyckligtvis sker flytten ganska snart. Boken jag bytte till var emellertid ett second hand-fynd (titeln stod på min inköpslista, vilket gjorde att det kändes mer OK att handla) från Myrorna, en deckare av Varg Gyllander. Författaren är inte bara författare, han är även presschef vid Stockholmspolisen, vilket gör böckerna intressanta och framför allt realistiska.

∼ ♦ ∼

Benet 24 januari 2018

Bara lite propperier i benet. Jag är inte värst drabbad.

Verkligheten i mitt liv är… underlig. När jag väl tar mig i kragen och söker vård skiter det sig. Strax före klockan åtta i morse ringde de från mottagningen för att avboka mitt läkarbesök där klockan nio. Doktorn var sjuk. Vilket jävla skämt! Nu vet jag att även doktorer är människor, men min husläkarmottagning blir stadigt sämre. Vad är det som gör att deras doktorer slutar (två av mina läkare har slutat) och vad gör dem sjuka? Nä, får jag nån propp tillbaka drar jag till akuten om jag blir skraj. Annars får jag väl dö, dårå. Sverige, 2018. Det är bara skit med vården – och jag är inte värst drabbad!

 

∼ ♦ ∼

Avbokningen innebar att jag kunde stuva om i min arbetsdag och få en hel del gjort. För trots att min chef Tjifen är borta även idag jobbar jag, till skillnad från somliga. På gång just nu är till exempel revideringen av avdelningens kommunikationsplan. Detta skulle jag ha gjort tillsammans med Högsta Tjifen i höstas, men det fanns inte tid för det då. Jag har jobbat med en del texter till vårt intranät. Och så har jag engagerat mig i en medarbetares på en annan avdelning arbetssituation. H*n kom till mig och bad om råd och jag har försökt ge goda såna – och viss kritik – men framför allt en hel del peppning. Igår la jag mig i ytterligare, nåt jag hoppas ska ge positivt resultat för personen ifråga. Det är oerhört tråkigt när budbärare skjuts och när personer i princip trakasseras genom att ta ifrån dem förutsättningar för att göra inte bara sitt jobb utan ett gott jobb. Om det är nåt jag avskyr är det vuxenmobbning på jobbet. Det fick jag nog av på den kommun där jag jobbade i åtta månader. Varje morgon fick jag bita ihop för att inte bryta ihop, varje morgon hade jag ont i magen när jag skulle åka till jobbet. Men jag åkte och jobbade, för jag behövde inkomsten och jag visste att jobbet bara var tillfälligt. Ibland får en försöka stå ut – men inte hur länge som helst. När jag stängde dörren där sista gången lovade jag mig själv att aldrig återvända till den stan. Det löftet har jag hållit.

Tänder modell hos veterinären

Ibland får en bara bita ihop och försöka stå ut.

∼ ♦ ∼

Johan Svedjedals bok Den nya dagen gryr

Författaren till den här Karin Boye-biografin fick medalj idag!

Idag var det vinterpromotion av doktorer här på universitetetEvenemanget började redan klockan sju i morse med kanonsalut. Själva promotionen skedde på eftermiddagen. Då delades även medaljer och priser ut. Extra glad blev jag när jag noterade att Johan Svedjedal, professorn i litteraturvetenskap som skrev den fina Karin Boye-biografin jag nyligen läste, fick Rudbeckmedaljen för sin forskning. Rudbeckmedaljen är en ganska ny medalj. Den instiftades 2002 till 300-årsminnet av Olof Rudbeck d.ä:s död. Medaljen delas ut ”för utomordentligt framstående insatser inom vetenskapen och förlänas i första hand för sådana förtjänster eller resultat vunna vid Uppsala universitet”.

∼ ♦ ∼

Men nu är det fredag och kväll. Jag har varit och handlat tillsammans med Fästmön, främst lite bröd, bland annat, men också kex till de goda bitar ost som är kvar sen förra helgen. Ett glas gott vin till ostarna och kexen blir min kvällsmat. Helgen som ligger framför mig ska jag tömma mitt kallförråd. Det innebär bland annat att datorbordet Krister hamnar i grovsoporna och att nyckeln återlämnas till uthyraren. Jag ska också införskaffa lite mjukvara till vårt nya hem i samband med att jag ser till att Anna får komma hem och vila några timmar mitt på dagen (delad tur på schemat).

Datorbordet Krister

Bye, bye Krister! Tack för gott samarbete genom åren.

∼ ♦ ∼

Innan jag tar kväll och helg vill jag avsluta det här inlägget med att berätta om en del av den post jag fick idag. Bland annat kom ett brev från mitt fadderbarn Oscar i Uganda i vilket han tackade för julklappen. Pengen jag skickade honom räckte till tre hönor, en get och lakan. En får verkligen perspektiv på det här med pengar när en läser sånt… Fina och rörande teckningar fick jag i brevet.

Teckningar från Oscar

Oscar har tecknat till mig.


Men jag fick också ”vuxenpost” idag. 
Jag blev så oerhört rörd och glad för de fina och vackert skrivna raderna som medföljde grattis-paketet från en av mina läsare i norr att jag inte kan låta bli att låta den helst som läser här ta del av det. Tusen och hjärtinnerliga tack till K i Norr!!! 


Vilken bok paketet innehöll? 
Det kanske du som har orkat läsa ända hit får veta i morgon. Jag får veta det i kväll.

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Antikt-retro-secondhand-loppis, Böcker, Dagbok, Diskutabelt, Epikuréiskt, Familj, Jobb, Krämpor, Mat, Personligt, Sociala medier, TV, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.