Lördag kväll den 20 januari och söndagen den 21 januari 2018: Ännu mera vinter, lådor, kyckling och stjärnor


 Kära dagbok…

Två flyttlådor till köket

Det går åt fler kartonger än en tror när en ska flytta.

Det blev en och annan låda packad igår, trots allt. Nu ska ju flyttfirman packa det mesta, men vissa saker varken packar eller flyttar de. Sånt packade jag igår och det var torra livsmedel och konserver. För inte 17 ställer jag till med en stor middagsfest före flytten. Igår valde jag att köpa en grillad kyckling. Potatisklyftorna till pippin värmde jag visserligen i ugnen, men i princip lär all matlagning upphöra här hemma. Några bitar god ost slank ner till vinet senare. Det krävde inte heller nån kokkonst. Ett och annat ägg kanske jag kokar, som i morse, men… De lådor jag packade igår innehöll till exempel kryddor och de få konserverade matvaror jag äger. Ändå blev det två lådor. Nu är de inte fullproppade, för kaffepaketen och -burkarna packade jag inte. Men ändå. Det går åt mer kartonger när en ska flytta än en tror. Fast nu kan jag nog inte packa så mycket mer. Det är inte så mycket mer jag överhuvudtaget kan göra förrän köksmöblerna och sovrumsmöblemanget är borta. Det senare verkar vara en dryg historia, men förhoppningsvis kommer en presumtiv köpare och tittar på sängen nån kväll nästa vecka. Jag har gett förutsättningarna.

∼ ♦ ∼

I morse vaknade jag till ännu mera vinter. Det var neråt tio minusgrader och jag bestämde mig för att inte sticka ut näsan utan gå omkring i pyjamas hela dan. Det blev inte så. Fästmön behövde en grej och jag ville gärna träffa henne lite mer än igår, så jag pep över på eftermiddagen. Men först läste jag ut den gulliga lilla boken om den röda fågeln och mirakel. Sen greppade jag ytterligare en julklappsbok, denna gång en biografi. Den boken tror jag passar mig perfekt också – vännen Jerry prickade verkligen rätt julen 2017, TACK! Biografin har den för mig passande titeln Ett jävla solsken och handlar om en journalist i början av 1900-talet som wallraffar. Och det är inte vilken journalist som helst utan en kvinna som dessutom lever med en annan kvinna, så småningom…

∼ ♦ ∼


Jag har grejat lite här hemma, 
men jag tycker inte att jag kommer nån vart. Tvättat en maskin till har jag gjort och tagit reda på gårdagens rena tvätt samt strukit. Anna och jag har pratat om vad vi ska ha i bokhyllan som jag har glasdörrar till och jag har testat att ställa in en radda med äldre böcker, i till exempel fina skinnband, som vi är lite rädda om. Glashyllorna till den ska bytas mot vanliga hyllplan. Jag har lyckats tömma tre hyllplan bland de vanliga bokhyllorna och ska försöka tömma en fjärde. Glashyllorna och belysningen kommer sen till nytta i Annas vita hyllor, som vi ska göra om till vitrinskåp. Vissa saker som vi är rädda om behöver vi stänga in samtidigt som vi vill få glädje av dem genom att se dem. Skälet är förstås inte att vi har småbarn, utan tre busiga katter.

∼ ♦ ∼

Det börjar dra sig mot middagstid och eftersom jag var smart och handlade en hel kyckling igår, är hälften kvar. Grillad kyckling, potatisklyftor och hot béarnaisesås blir därför även min söndagsmiddag. Den ska jag strax fixa till så jag hinner att äta i lugn och ro innan jag ser på Bron. Igår var det inte mycket sevärt på TV, men jag kollade i alla fall på Stjärnorna på Slottet där det var Ann-Louise Hanssons dag. Det var en trivsam dag och som vanligt fick jag en annan bild av människan bakom ”stjärnan”.

Avslutningsvis lämnar jag dig med min alldeles egna stjärna här hemma, den fantastiska orkidén jag fick av vännen Agneta till födelsedagan 2015. Den vill liksom inte sluta att blomma, men nu har blommorna gått från att vara gula till mer gulvita. Fantastiskt vacker är den efter mer än två månaders blomning!

Blommande gulvit orkidé

Vilken fantastiskt vacker och ihärdig orkidé!

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Epikuréiskt, Familj, HBTQ, Mat, Personligt, TV, Vänner, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till Lördag kväll den 20 januari och söndagen den 21 januari 2018: Ännu mera vinter, lådor, kyckling och stjärnor

 1. Anne skriver:

  Så vackert foto på kissen! Ha ha… ja tre busiga katter kan allt vara ett skäl till att hålla vissa saker bakom glas och lås 😉 Nåja, lås kanske var överkurs men de kan vara ena listiga rackare också!

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Den lilla tissan Citrus var så gosig idag. Enligt Anna har hon sovit och slöat hela dagen, så då blir det väl fart och bus i natt. Citrus är en fena på att t ex fiska upp värmeljus. Lucifer är mer buspojke och gör sånt som käkar blommor, snor mat och så. Mammakatten Mini är en dubbel personlighet. Ibland är hon jättegosig och vill ligga i knä, ibland vill hon bitas.
   Nej, lås behövs nog inte, men Lucifer kan ibland få upp dörrar och luckor, t ex till sophinkarna under diskbänken. Annar har fått satt ett egendesignat barnsäkerhetslås där. 😛

   Gillad av 1 person

 2. Nu börjar det riktigt dra ihop sig alltså för flytt, spännande !!

  Ja, man får vara lite finurlig med matlagning när man är mitt i flytt, och grillad kyckling är aldrig fel, riktigt gott 🙂

  Söt misse !

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Jaa du, det går fort nu… Jag som är så finurlig med matlagning i vanliga fall 😆 försöker äta mitt huvudmål mitt på dan tack vare lunchrestaurangen Feiroz mitt emot mitt jobb. Men på helgerna blir det svårt. Nu kom jag på grillad kyckling och det åt jag två dar i rad, fantasifullt nog.

   Lilla Citrus är bara så gullig att en vill gosa med henne hela tiden. 😛

   Gillad av 1 person

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.