Den lilla bokhandeln runt hörnet


Ett inlägg om en bok.Jenny Colgans bok Den lilla bokhandeln runt hörnetTänk, jag fick så många fina och bra julklappsböcker förra året! 
De böcker som har stått en stund i mina TBR*-hyllor får stå en stund till (tills de packas ner i nån flyttkartong?) – det är julklappsböckerna jag betar av nu. I morse läste jag ut boken jag fick av vännen FEM, Jenny Colgans feelgoodroman Den lilla bokhandeln runt hörnet. Tack!

Den här boken börjar emellertid inte så feel goodigt – bibliotekarien Nina Redmond råkar ut för en omorganisation på jobbet som medför personella nedskärningar. Hon tvingas söka sitt eget jobb, men blir dissad – och därmed arbetslös. Rådlös är hon emellertid inte. Hon får en idé att starta en mobil bokhandel, en bokhandel på hjul, för se Nina Redmond älskar böcker. Problemet är bara att hon inte får tillstånd att ställa upp en skåpbil i Birmingham där hon bor. I Skottland, där bilen finns att köpa, däremot… Och så hampar det sig så att Nina Redmond lämnar stan och flyttar norrut till en byhåla där alla känner alla.

Om början är tuff, blir slutet desto mer feelgood. Jag blir glad när jag läser den här boken, mår riktigt bra, faktiskt. Till och med kärlekstemana i boken står jag ut med. Det jag gillar mest är förstås att det är så tillåtet att älska böcker och läsning. Nina Redmond smittar av sig på sin omgivning. Men omgivningen smittar också av sig på Nina Redmond och det är inte alltid hon äter i sällskap med en bok vartefter handlingen skrider framåt. (Nåt som jag hoppas ska bli verklighet även för mig snart.)

Det här är ingen krånglig bok, utan den ger några timmars underhållning med värme. Att inte fullkomligt älska böcker om boktokar går ju inte för sig i min värld. Så även om storyn inte är så djup och tung utan lättsam och härlig blir Toffelomdömet desto tyngre: högsta möjliga.

Rosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla mini

*TBR-hyllor = hyllor med olästa böcker, på engelska ”To Be Read”


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Personligt, Vänner och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till Den lilla bokhandeln runt hörnet

 1. MarveW skriver:

  Tack, tack, det ska jag läsa!

  Gilla

 2. FEM skriver:

  Härligt!! Då blev det mitt i prick igen!!

  Gilla

 3. annanilssonspets skriver:

  Jag älskar hennes böcker, det är verkligen feelgood. Här hemma ligger den senaste oläst och ska snart plöjas igenom

  Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.