Onsdagen den 20 december 2017: Värden och avsteg


 Kära dagbok…

Rokokbyrå till salu för 2000 kr

En likadan rokokobyrå som jag har säljs för 2 000 spänn på Blocket.

Dagarna går så fort. Dagar, förresten, det är ju knappt ljust vissa av dem. Men i morgon är det vintersolstånd och sen vänder det. Jag sitter hemma och funderar över när det är läge att lägga ut en del möbler till försäljning. Januari är väl sämsta månaden. Samtidigt behöver jag använda vissa av möblerna ett tag till. Min dubbelsäng, till exempel. Fast… jag har ju faktiskt gästsängen att sova i om det skulle råka vara så att nån vill ha den stora sängen med sängbord. Tål att tänkas på… Jag kikade lite på Blocket igår och fann till min förvåning att nån vill sälja en likadan rokokobyrå som jag har. Jag har för övrigt tre byråar med marmorskiva, i lite olika stilar, och byrån som annonseras ut är den mellersta storleksmässigt sett av mina. Byrån, ett arv efter morfar, står i mitt vardagsrum. Hela 2 000 spänn vill säljaren ha för den. Oj! tänkte jag, men jag vet att det finns värde i byråarna. Den av mina tre som jag tror skulle inbringa mest i pengar är nog den som står i sovrummet. Det är den största och Fästmön och jag har pratat om att ha den i hallen i vårt nya hem. Då får vantar, mössor, halsdukar, sockar och sånt gott om plats i de tre lådorna. Och byrån får även ett stort funktionellt värde, inte bara ett ekonomiskt.

När det gäller flytten i övrigt bävar jag lite för packarnas och flyttkarlarnas reaktion över alla mina böcker. Men jag har varit ärlig och sagt att jag har många böcker samt försökt precisera. Jag vet inte riktigt vad mäklaren lämnade för ”underlag”/information inför att jag fick offerten. Sen dess har jag haft kontakt med flyttfirman flera gånger både via e-post och mobil. Det ska nog vara möjligt att få med sig böckerna och bokhyllorna – och mina tre byråar. Ett par glasbord, ett par fåtöljer, några antika stolar, skrivbord, arkivskåp, ekbyffé, elektronik, lampor, konst och speglar är sånt som också ska med till nya hemmet förutom lådor med husgeråd och linne etc. Av dessa är det ekbyffén som är ett monster viktmässigt och kanske ett av arkivskåpen också. Men bokhyllorna väger ingenting i det sammanhanget, så jag fortsätter att läsa. Igår kväll blev det bokbyte från amerikanska seriemord till brittiska mord. Jag började på den sista Lynley-deckaren som jag fick av vännen Agneta. Boken är märkligt nog skriven av en amerikansk författare. Allt inom pärmarna är fiktion, ska tilläggas.

Böckerna Mord vid midnatt och En lögn att lita på

Igår kväll blev det bokbyte från amerikanska seriemord till brittiska mord, de senare beskrivna av en amerikansk författare. Allt är fiktion, förstås!

∼ ♦ ∼

Ännu återstår morgondagen att jobba för min del. Dagen idag innehöll bland annat ett bra möte vid vilket vi kunde konstatera att vi hade betydligt mer tid på oss än vi först trodde. Det är skönt med tanke på vinterns alla helger och att jag ska vara ledig för att flytta. Kalendern, som jag köpte häromdagen, fylls snabbt på. Jag kör ju elektronisk kalender också, men synkningen mellan dator och mobil är så bedrövlig att jag väljer att ha ytterligare en kalender, av papper, på mitt fysiska skrivbord. Januari innebär en del referenstagning i ett projekt, men också möten kring framför allt kommunikationsplaner som ska tas fram. Det känns väldigt gott att kollegorna inser att det alltid är bra att ha en plan. Jag brukar säga att en kommunikationsplan ska vara ett levande dokument, ett verktyg och att en, genom att ha en fastslagen plan, enklare kan göra vissa rimliga avsteg om så behövs.

∼ ♦ ∼

Amaryllis på jobbet

Den här häftiga amaryllisen står på jobbet.

I kväll ska jag bara vika tvätt, gå ut med sopor och vattna krukväxter. I morgon efter jobbet har jag tid för klippning av kalufs – underbart! Sen när jag kommer hem nyklippt i skallen kanske jag griljerar min lille Kalle Kon. På fredag är jag flexledig. Då åker jag nog över till Anna med lite dryck och klappar. Hon kan emellertid vara lite klåfingrig, den där Lill-Kickan, men jag tror att hon inte riktigt har tid att klämma på paket för tillfället.

Ledigheten närmar sig. Eftersom jag ligger så bra till i rensningen kan jag se fram emot några sköna, lata dagar. Jag hade en plan, jag kunde göra ett rimligt avsteg från den och det får ett alldeles eget värde.

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Antikt-retro-secondhand-loppis, Böcker, Dagbok, Familj, Jobb, Personligt, Vänner och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.