Vintersolståndet 2017: Arma armaturer, sanningstourettes, litterära fantasier och tjockt. Riktigt tjockt.


 Kära dagbok…

Igår kväll regnade det, i morse var det minusgrader igen. Snorhalt ute, med andra ord. En får vara rädd om lårbenshalsarna. Idag är det årets kortaste dag, dessutom, vintersolståndet. Det går åt många glödlampor så här års, konstaterar jag morrande. I både badrummet och i duschrummet/toan blinkar lamporna, gissningsvis för att de är på väg att lägga av. I morse innan jag stack till jobbet bytte jag ut ytterligare en glödlampa i en av hallarmaturerna i taket. Jag klättrade på en trappstege och blev svettig! (Lårbenshalsarna harklade sig.) När jag sen anlände till jobbet tog det en kvart innan jag fick liv i min datorskärm. Det blev till att beställa en ny, helt enkelt. Därefter vidtog en intressant diskussion om mammor, sanningstourettes på ålderns höst och svärmödrar. Jag ska inte avslöja vem som sa vad, men jag höjde min svärmor, som faktiskt inte är min svärmor (än) på riktigt, till skyarna. Annas snälla mamma och hennes L har varit såna klippor, även för mig. Igår skickade de till och med julkort till mig – men dottern/bonusdottern/min fästmö hade inte fått nåt… Det kom förresten också ett julkort från mammakusinen C med fru, till oss båda. Nu börjar jag få lite dåligt samvete att jag inte har skickat några kort…

∼ ♦ ∼

Det blev en seg kväll igår. Jag utförde de planerade hushållssysslorna plus strök. Därför hade jag lite fest på pepparkakor och tubädelost lite senare. Det ska vara rött, sött vin till, men nåt dessertvin har jag inte hemma, det fick gå ändå. Jag har ett enormt sötsug just nu, visserligen, fast gränsen går nog hitom sött vin. Rött får vin gärna vara, inte sött, dock.

De söta kakorna kunde emellertid inte göra underverk med mina foton på möbler jag ska sälja alternativt skänka till återvinning. Jag försökte göra en kollagebild, men datorbordet Krister ser ut som om det står i en hydda med stampat lergolv (det står i kallförrådet) och av sängen och sängborden ser en knappt gavlarna, bara sängöverkastet och kuddarna och en filt och en bonusdotter. Soffbilden är OK, så den behöver jag inte ta om. Ytterligare några småmöbler ska i alla fall fotas. Det får helt enkelt bli ett nytt kollage framöver.

∼ ♦ ∼

På jobbet var det nästan rena semesterdagen idag. Jag var på ett enda möte och ägnade en stor del av dagen åt att leta genrebilder som behövs till en av webbplatserna jag är ansvarig för. Det är en fördel att ha en datorskärm som fungerar då. Det är också en fördel med snygga gratisbilder som duktiga fotografer har tagit och inte såna glada amatörer som jag…

Restaurang Feiroz har nu stängt fram till en bra bit in på det nya året. Detta gjorde att jag tvingades gå ner till Restaurang Segerstedt och äta. De skulle ha 90 spänn för fem pannkakor idag också, men så insåg tjejen som skulle ta betalt att det var ganska befängt. Jag fick pannkakorna OCH bröd OCH grönsaker (i mitt fall fetaost och oliver) för 50 kronor. Det var fint, tycker jag. Pannkakorna var rejält tjocka och tyvärr sockrade, lite onödigt med tanke på sylten och grädden. Men annars var allt jättegott idag – framför allt priset! Extra plus får Fazer för att de har tjocka servetter (det räcker att ta en, inte femton) och tandpetare också. Det tar sig, sa han som hade eld i håret.

∼ ♦ ∼

Som grädde på pannkakan dök LO upp med en kista med godis lagom till eftermiddagskaffet. Jag kunde inte låta bli att äta alldeles för mycket godis, så jag var smått illamående när jag klev in hos M för att få håret klippt. Då insåg jag att den här julen lär jag bli tjock. Riktigt tjock…

∼ ♦ ∼

Citrus i brödrostlådan

Hemligt bokpaket med… katt..? Den här lådan har i alla fall Citrus lagt beslag på.

Av en händelse har jag råkat ”snubbla över” en gammal vän via sociala medier. Jag har nu skrivit några rader, men ännu inte fått svar. Det är så spännande!

Nåt som kom idag och som är lika spännande är det hemliga bokpaketet som jag vann hos Johanna. Jag undrar vad det kan innehålla… Kanske nån av de böcker Leffe tipsade om i måndags kväll? Faktum är att jag inte har läst nån av de tre, men skulle verkligen kunna tänka mig att göra det. Ingen av böckerna står på min inköpslista, visserligen, fast så här i både juletider och flyttider får jag lov att konstatera att jag har köpstopp på böcker. Men när jag får böcker säger jag förstås inte nej tack och ser nu verkligen fram emot att öppna bokpaketet – på julafton! Det är nämligen inslaget som en julklapp. Under tiden fantiserar jag om dess innehåll som jag är övertygad om faller mig på läppen. Hon har bra smak när det gäller litteratur, hon Johanna.

Hemligt bokpaket från Johanna

Hemligt bokpaket från Johanna. Undras vad det kan innehålla..?

∼ ♦ ∼

Champagne och två glas

Den här champagnen drack Anna och jag på min födelsedag 2016 när jag hade fått jobb.

Jul- och nyårshälsningar kommer även på annat sätt än via kort. Ibland medför dessa hälsningar lite bonus. Två av mina favoritmän har hört av sig idag. En av dem fick äntligen fast anställning igår efter att haft ett antal visstidsanställningar hos samma arbetsgivare. Den andra favoriten kämpar fortsatt vidare med sitt jobbsökeri. Det blir en del intervjuer, men av nån anledning väljs han bort. Jag som har jobbat med båda två vet att de är guld värda, var och en på sitt sätt (den ena mer åt grafisk produktion, den andra mer åt webb). Jag är så glad att det har gått vägen för en av dem. Nu håller jag tummarna för den andra. Hårt. Jag vet att Jobbet för honom finns där ute. Det gäller bara för rätt arbetsgivare att fatta korrekt beslut och anställa min vän. Jag önskar båda favoritmännen (de vet själva vilka de är) ett lyckosamt nytt år.

Smällkaramell

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Antikt-retro-secondhand-loppis, Böcker, Dagbok, Familj, Jobb, Mat, Personligt, Sociala medier, Vänner, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

10 kommentarer till Vintersolståndet 2017: Arma armaturer, sanningstourettes, litterära fantasier och tjockt. Riktigt tjockt.

 1. Mia Karlsson skriver:

  Snygg frilla👍 Och söt lådkatt 😻 Vad är det med katter och lådor?

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Tack! Skönt att få bort kalufsen.
   Det är en gammal bild på Citrus i lådan, men så snart det står lådor framme hos Anna av nån anledning är katterna där och tar dem i besittning. Det blir spännande att se hur det blir vid flytten… 😱😱😱😻😻😻

   Gilla

 2. annanilssonspets skriver:

  Snygg frilla eller kapsul skulle man säga på flamländska. GWs boktips verkar spännande även om jag inte tycker att han själv är så värst rafflande. Själv har jag precis läst ut årets sämsta roman, den mer än 450 sidor långa boken Opium, en makalös besvikelse.

  Gilla

 3. uppsalaewa skriver:

  Favoriten GWs boktips sätter jag upp på min inköpslista.

  Gilla

 4. FEM skriver:

  Ja, görsnygg i håret!

  Katter och lådor eller papperskassar eller vedkorgar. Det är nåt som lockar med att gömma sig i dem. Lukas favorit hemma är min farmors gamla vedkorg. Helst vill han att man ska bära runt på korgen också när han ligger där. Knäppskallen!!

  Hoppas bokpaketet är nåt riktigt spännande som du inte har läst.

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Tack, döh! 😛

   Lustigt det där med katter. Citrus blev irriterad för att jag ställde en kasse i en korg hemma hos Anna idag. Hon gick och strök sig och krafsade på påsen och ville få bort den. Buren brukar ingen av våra/Annas katter vilja bli, men vilken sötnöt-Lukas! 😛

   Ja, vi får se på julafton med bokpaketet från Bastedalen i Hammar. 😛

   Gilla

 5. Fin du blev i håret !!

  Ja du, det blir mycket götter så här inför och i jul..man får väl ta nån extrapromenad så man undviker alltför mycket + 🙂

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Tack Nillan! 😛 Det är skönt att bli av med lite ”mössa” på huvet!

   Framöver ska jag ju gå till och från jobbet, så jag tänker unna mig att äta MYCKET nu och motionera bort traktordäcken sen när jag har flyttat nästa år. 😛

   Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.