De sista dagarna i juli och den första i augusti 2017: Kakväkteri och firande, presenter och lycka


 Kära dagbok…

Prosecco

Skål för alla nuvarande och före detta femtonåringar!

När ens yngsta bonusbarn fyller 15 år får väl stora som små fira? I söndags kväll promenerade jag över till Fästmön för att vara behjälplig med lite förberedelser. Fast först fick jag gå hem igen för jag hade glömt en sak. Och det var bra, för mammakusinen B ringde och vi kunde prata lugnt en stund i stället för att jag skulle prata och flåsa i luren.

Hos Fänriken fick jag inleda med att vara kakvakt. Ja, inte för att de hemmavarande sönerna är några kaktjuvar, men det finns ju tre katter i familjen som gärna vill äta det mesta. Som belöning fick jag förstås provsmaka det nybakta. Presenter slogs in, kort skrevs på och sen satt vi på Annas balle* där det är så lugnt och skönt och tyst. När det blev lite mörkare skålade vi i stillhet i var sitt glas Prosecco. Kanske tänkte vi båda två på våra egna femtonårsdagar, min på äldre stenåldern. Jag minns att det stod en moppe på gruset på baksidan av huset när jag kom hem från skolan… Min morfar hade köpt den till mig, förstås.

∼ ♦ ∼

Födelsedagskort

Happy birthday till 15-åringen!

På själva 15-årsdagen hade vi blivit beordrade att skippa sången. Det gjorde vi inte, men Annas och mina stämmor var väl inte så där väldigt kraftiga. Katterna sjöng inte alls och storebror orkade/ville inte delta alls. Anna och jag hade köpt presenter i samråd. De hårda, roliga paketen till pojken kom förstås från mamma. Från mig var det bara mjuka paket, en chokladkaka och en peng. Fast lite glad blev jag allt att hoodien gillades (”den kan jag ha när det är skolfoto!”). Elias visade och förklarade för oss hur innehållet i de hårda paketen skulle användas. Jättehäftigt, så jag förstår verkligen att det var nåt hett önskat. Och sen kom mormor Annas snälla mamma och L och då blev det både mjuka paket och peng. Men innan gratulanterna anlände fick jag agera kakvakt igen. Elias hade nämligen önskat kladdkaka i stället för vanlig tårta. Den skulle tinas i rumstemperatur en halvtimme. Den blev alldeles lagom mjuk tills mormor anlände med hallon och smultron. Grädden vispade Anna medan Lucifer dansade runt benen.

∼ ♦ ∼

Gin och tonic

Gin och tonic med citron var lika god med whiskystenar som med frysta plastfrukter.

På seneftermiddagen fick mamma och mammisen Tofflan ta på sig skorna och ta en promenad i hettan bort till Tokerian. Elias hade önskat chicken tikka masala till födelsedagsmiddag och bara kycklingen fanns hemma. Det var faktiskt lite skönt att röra på sig efter alla kakor och bullar… Vi passade på att gå upp till mig också och hämta gin, tonic, citron och vinflaskan jag fick av vännen Mia. Lustigt nog skulle det visa sig att just det vinet drack jag redan förra året, fast av en annan årgång OCH så sent som i slutet av mars i år, då med samma årgång som det jag fick av Mia… Jag behöver väl knappast säga då att det här är ett toppenvin..? Men godast av allt var det nog att ta en GT på ballen och känna hur sval och skön en blev av kininet. Bra mot malaria är det visst också. Maten blev suveränt god och resten av kvällen tillbringades sen i soffan med lite läsning, bland annat tittade jag i boken The Invisibles som Anna köpte i London. Och så glodde vi på film tills det blev läggdags.

∼ ♦ ∼

Little box of happiness - ordmagneter

Ibland behövs inte så stora ord eller så mycket för att en ska känna sig lycklig.

I morse när jag vaknade låg jag och läste en stund innan Anna slog upp sina brungröna. Det slog mig plötsligt hur otroligt lyckligt lottad jag är som har kärlek i mitt liv. Och nånstans att ta vägen. Det skulle senare visa sig att min kropp och själ hade en otrolig tur som inte var hemma igår. Tänk de stackrarna som var tvungna att stå ut och sitta med stängda fönster och dörrar – ja, rapporterna strömmade in från de närboende. För även om det blåste var det ganska varmt igår kväll och öppna fönster är skönt på sommaren. I det här huset går det uppenbarligen bara att ha öppet ibland eftersom en del inte förstår att det bor andra i ett flerfamiljshus. Man vill inte förstå, helt enkelt. Så jag är väldigt glad och lycklig att jag har nån annanstans att ta vägen. Samtidigt känns det rätt sjukt att en ska behöva rymma hemifrån för att vissa människor inte kan bete sig som folk, på ren svenska.

Anna och jag och en och annan kisse åt frukost på ballen. Det var mycket grönt på mina smörgåsar och ett kokt ägg och gott kaffe, men det var också hallon och smultron i mjölk med några droppar grädde i… Det hade jag inte ätit sen jag var barn, på äldre stenåldern, alltså…


Vid lunchtid promenerade jag hem 
och packade upp min ryggsäck. Jag skrev ett par inlägg och gladde mig åt ett stort, mjukt paket i postboxen. Det gick inte att vicka på luckan och kika, så stort var det, och jag var rädd att luckan inte skulle gå att öppna. Men det gjorde den! Det mjuka paketet hade viktiga instruktioner påskrivna och vilket fint innehåll det var sen!!! Nu kan jag och Anna bara hoppas att det blir lite svalare när det är dags för Prideparad på lördag… Tack snälla Sister of Pain!!!


Lite senare åkte Anna och jag till ICA Heidan
för att handla och hämta ut ett hårt paket till mig. Det är lustigt, men här sitter jag och beställer böcker från CDON.COM – tror jag – och sen kommer det böcker från AdLibris. Min rabatt hade heller inte blivit avdragen, så nu dröjer det innan jag handlar där igen. Bokpaketet från Bokus har skickats, men har inte kommit fram än. Idag fick jag i alla fall (ja, jag får naturligtvis betala dem, jag får dem inte gratis!) de tre hett efterlängtade deckarna Ett ohyggligt avslöjande, Porto Francos väktare och Dolt i mörker av tre av mina favoritförfattare.


Jag har varit hos Lucille en stund 
för att gratulera henne till ett alldeles fantastiskt välstädat förråd. Anna och jag lyckades komma hit mitt i städkaoset igår och mängder av prylar blockerade min ytterdörr. Nu ska jag grilla några kycklingchorizos i ugnen, magen knorrar riktigt mycket. På ballen kan jag inte sitta och på TV är det bara skit idag förutom Friday Night Dinner klockan 22. I kväll är det visst säsongsavslutning med det sjätte avsnittet. Tur att en kan titta via SvTPlay. Rekommenderas för den som behöver skratta och inte är så lycklig som jag. För min del får det bli lite mer läsning i kväll samt lite packning inför Pride. I morgon ska jag gå till M och bli av med kalufsen på eftermiddagen. På kvällen ska Anna och jag äta nåt lätt och sen gå till Parksnäckan för att uppleva en av Annas födelsedagspresenter till mig, Eva Dahlgren i livekonsert.

Och avslutningsvis här… Några kattbilder! Den här gången mest på Citrus som var den av katterna som var mest sällskapssjuk.

∼ ♦ ∼

*Annas balle = Annas balkong

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Epikuréiskt, Familj, HBTQ, Mat, Personligt, TV, Vänner, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till De sista dagarna i juli och den första i augusti 2017: Kakväkteri och firande, presenter och lycka

 1. veggiehäxan skriver:

  Jättefina sjalar! Ni kan sitta insvepta i dem på ”ballen” med en gin och tonic!

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Underbara! 😛 Tyvärr kan vi inte sitta på min balle med dem eftersom det människor i närheten håller på med tvingar mig att vara inomhus. 👿 Sjal och GT passar inte riktigt ihop heller, för GT blir en sval av, sjal blir en varm av. 😛
   Nä, vi tar med dem till Pride, de blir jättefina att ha i paraden om det inte är skitvarmt eller jätteregnigt!

   Gilla

 2. SoP skriver:

  Älskar också Friday night dinner 😁 Vad kul att ni blev glada 😊 Tänkte direkt på er när jag köpte garnet och det är roligare att sticka när jag vet vem det är till.

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Visst är det ett sköj program? 😆
   Jättegulligt av dig! Vi hade behövt dem i kväll här i Uppsala när vi var på Eva Dahlgrenkonsert utomhus och det regnade de två första låtarna. Blev totalt genomfrusna. Men vi fick värma oss med Irish coffee efter konserten i stället. 😛 Sjalarna sparar vi nog till paraden.

   Gillad av 1 person

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.