Hjärtats innersta röst


Ett inlägg om en bok.Jan-Philipp Sendkers bok Hjärtats innersta röstTill min födelsedag förra året
fick jag en vidunderligt annorlunda bok av vännen FEM. Till födelsedagen i år sände hon mig uppföljaren, Jan-Philipp Sendkers bok Hjärtats innersta röst. Tack!

Det har gått nästan ett decennium i fiktiv tid sen den förra boken. Julia Win är advokat i New York, men då, för tio år sen, hamnade hon i Burma, landet där hennes pappa föddes. Där fann hon en halvbror, U Ba, som kom att stå henne närmare än helbrodern och mamman. Julia känner sig utbränd och börja höra röster. Det visar sig vara en kvinna från Burma, Nu Nu, som talar inom Julia. Det inser hon när hon reser tillbaka till sin pappas land. Hon söker upp U Ba och med hans hjälp får hon höra historien om Nu Nu och hennes två söner. Det är en historia fylld av kärlek – mellan man och kvinna, mellan mor och son och mellan bröder. Det är också en historia fylld av stora umbäranden.

Den här boken går att läsa på många sätt. Det kanske enklaste är att läsa den som en kärleksroman. Men den är så mycket mer. Visst handlar den om kärlek, men den handlar om olika sorters kärlek. Och ännu mer handlar den om att lyssna till sin egen innersta röst, att själv bestämma och ta kommando över sina handlingar och sitt liv.

Toffelomdömet för uppföljaren blir också det högsta.

Rosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla mini


Här kan du läsa vad jag skrev i juli förra året om Konsten att höra höra hjärtslag

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Personligt, Vänner och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Hjärtats innersta röst

  1. MarveW skriver:

    Nickar och instämmer. Länge sedan jag läste men det finns kvar i hjärtat.

    Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.