Fredag morgon den 9 december 2016: Trög start


 Kära dagbok…


Den här dan startade otroligt trögt. 
Jag sov ganska bra i natt – och har så gjort de flesta nätterna den här veckan (utom natten till igår). Det gick bra att somna igår, runt midnatt, och jag vaknade inte förrän klockan var över fem. Låg och grubblade ett tag, slängde iväg ett sms till Fästmön, som jag visste var på väg till eller på Arlanda, kollade på konsten på väggen ovanför sängen. För mindre än en månad sen hängde en stor del av tavlorna i mitt sovrum i mammas hem i Motala. Nu finns varken hemmet eller mamma kvar. Slumrade lite. Vaknade. Slumrade. Vaknade. Och hade väldigt svårt att ta mig ur sängen. Jag tror att klockan var över åtta innan jag steg upp. Det är inte bra. Om mindre än en vecka måste jag gå upp senast klockan 6.30 på vardagar. Då får en inte vänja sig vid att ligga kvar i sängen länge om morgnarna.

Sovrumskonst uppochner eftersom det är fotat från mitt perspektiv i sängen

Jag tittade på min sovrumskonst i morse.


Men jag tog mig i morgonrockskragen och klev upp. 
Medan kaffet perkolerade fixade jag en flaska bubbelvatten. Vi håller på att lära känna varandra, jag och bubbelvattenmaskinen. Igår blev det för lite kolsyra, idag lite för mycket. Det borde bli perfekt i morgon! I helgen kanske jag ger mig ut och jagar essens. Eller egentligen är det bara citron jag vill ha. Citron utan socker, förstås, så att även Anna kan dricka mitt bubbelvatten.

Kolsyrat vatten i ett glas

Idag blev det lite för mycket kolsyra. Det tar tid för mig och bubbelvatttenmaskinen att lära känna varandra.

 

Vänd Ogilla-symbol

Jag ogillar detta!

Igår kväll började mejlen på home.se och spray.se krångla igen. Det var ungefär en vecka sen sist. Jag felanmälde direkt, men sen vet jag att det inte händer mycket på minst ett dygn. Och nu är det helg, så… Men mejlen kom igång senare igår kväll och även i morse funkade den. Jag har givetvis berättat detta för supporten via min alternativa e-post-adress. Jag har också krävt ett svar på vad strulet beror på och när de tänker åtgärda det på riktigt eftersom felet återkommer. Visst kan jag byta e-postadress (min alternativa funkar emellertid inte som privat e-postadress), men dels är det svårt att få en bra mejladress (mitt namn tycks vara vanligare än jag tror!..), dels är ju mina båda home.se-adresser registrerade lite här och var. För tillfället väntar jag på två fakturor som ska komma via e-post. Det blir inte kul om det strular och jag får betalningpåminnelser med dröjsmålsränta etc!!!

Kaffe vid datorn

Mejlerier kräver kaffe.

Om vardagsmorgnarna har jag som vana att kolla min jobbmejl. Nej, jag jobbar inte. Jag kollar mejlen och skickar vidare det som behövs åtgärdas eller kontaktar min chef. Idag ringde jag också vår kontakt på lönekontoret, för jag tror att jag har fått för mycket lön. Eller i vart fall är det lite fel. Det blev sagt att min frånvaro skulle redas ut i efterhand och det är det jag vill göra nu. Tyvärr svarade hon inte i telefonen, ett rätt vanligt fenomen på min arbetsplats, men jag vet att hon är en upptagen person, så jag lämnade ett meddelande OCH skrev ett mejl med mitt ärende. Det kom svar på mejlet att jag skulle ringa nån på lön (trodde jag hade gjort det) och nu sitter jag i telefonkö – tack och lov utan pausmusik!

 

En påse stora räkor

Min fredgsmiddag.

Idag är det fredag och helgen inleds. Det blir en ny ensamhelg för min del, men jag ska göra allt för att den ska bli bättre än den gångna helgen. Redan tidigare i veckan planerade jag att jag ska ha räkor till middag. Igår kom jag ihåg att köpa limeaioli, men idag ska jag nog ge mig ut och införskaffa lite grönsaker till, typ tomater och dill, kanske lite avocado. Grönsaker har jag knappt ätit alls på två månader – jo, en gång på middagen hos vännen Mia på allhelgona – och jag lär få skörbjugg om jag inte skärper till mig. I morse slog jag på stort och ställde mig på vågen också. Det får inte bli en vana. Nu har jag gått ner 17 kilo på cirka två månader. Och nej, jag är fortfarande inte utmärglad, men lättare.

Vad ska jag göra mer i helgen? Det gäller att ha lagom med planer så det inte känns för mycket. Efter middagen i kväll ska jag sen en film på TV12 om Liberace. I morgon ska jag ska lägga på ett par juldukar, för de dukar som ligger på mina bord behöver ändå tvättas. En annan plan för morgondagen är att jag ska ställa upp mammas änglaparad på ekbyffén – mammas änglar blandade med mina fem eller sex, vill säga. Vännen FEM är också gräsänka i helgen och visserligen ringde jag och grattade igår kväll, men vi vill prata mer och längre och det ska göra i morgon. Ibland känns det så trist att vännerna finns på avstånd…

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Dagbok, Familj, Film, Jobb, Mat, Personligt, TV, Vänner och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.