Torsdagen den 8 december 2016: Paket, säckar och lådor


 Kära dagbok…

 

Rött paket med snöre i rött och guld

Det här paketet har jag inte slagit in. Tummen skadade jag vid matlagningen förra helgen.

Nu står en svart plastsäck och tre rätt stora plastkassar på gästsängen här hemma. De är fulla med julklappar och ändå är jag inte färdig. Eftersom jag fortfarande har dåligt med ork och snabbt blir trött måste jag ta saker lite pö om pö. Visst har jag inhandlat ganska många julklappar, men skälet till att de ligger i såväl säck som plastkassar är att en del av dem är rätt… otympliga. Sen har jag i och för sig ganska många att köpa julklappar till – tio personer. En klapp är sänd per post idag och två klappar ska lämnas före julafton, men sen ska resten till Fänriken där julfirandet sker i år. Mamma kommer ju inte hit, så jag ansluter till gänget på andra sidan gatan (liten underdrift). Ändå är mamma med mig i julförberedelserna. Till exempel i julpappret jag slår in klapparna med – en del kommer från mammas gömmor. Jag förnimmer en svag doft av mamma bland alla julröda papper och snören. När jag saknar henne som mest går jag ut i hallen och nosar på tre av hennes sjalar som hänger över spegeln. Det blir en konstig jul i år – men det blir jul.

Julklapp till Anna

Anna fick en rätt stor julklapp idag.

Det här med inslagning av paket är inte min grej. Det blir knöligt, ganska ofta går pappret sönder och snöret kan vara ett litet helsicke att få krusigt och vackert. Mest gillar jag att handla i affärer där de slår in paketen åt mig, förstås. Tyvärr verkar det bli allt mer ovanligt. De flesta skickar med några rätt meningslösa påsar i vilka en ska lägga sin klapp för att sen slå in. Dumt! Det går ju att känna genom dessa påsar vad paketet innehåller. Dessutom går det åt mer julpapper…

Idag blev det bara två klappar köpta, men jag hade ett antal andra ärenden att utföra. Bland annat köpte jag lite ätbart hit hem. I morgon kväll tänkte jag ju käka räkor och till dessa behövs limeaioli, bland annat. Jag ska försöka koka ägg och göra räkmackor. Är aptiten dålig skalar jag räkorna och doppar i aiolin. Vitt vin finns i kylen, såväl en slatt som en oöppnad flaska. Vin serveras också efter mående, det vill säga dåligt mående = inget vin, OK mående = ett till två glas.

Låda i halva baksätet

Lådan tog upp halva baksätet.

På hemvägen tankade jag min bensintomma bil, för i kväll ska jag hämta Fästmön som jobbar ända till klockan 21. Skulle hon åka buss vore hon hemma vid 22.30. Det är generellt sett rätt sent. I kväll är det väldigt sent eftersom hon ska kliva upp klockan fem i morgon bitti och flaxa till England.

Sen skulle jag då hämta ett paket till Petite (nåja…) Moi. Jag hade en aning om vad det var, men när jag kom till paket-utlämningen hos ICA Heidan baxnade jag: lådan var så stor att den tog upp halva mitt baksäte, visade det sig… Visserligen har jag en liten bil, men ändå. Som tur var vägde lådan inte lika mycket som den såg ut att göra, fast jag fick ändå köra in på gården och bära in klappar, varor och lådan. Utanför stod BRF-ordföranden och vice ordföranden och sladdrade, så de fick flytta på sig när jag kom och höll låda på annat sätt.

Kolsyremaskin

Denna blev min idag som tack för att jag är med i ett projekt om inköp av dagligvaror.

Min gissning vad gäller innehållet stämde. Det var en vara som jag fått som premie för att jag är med i ett projekt. Projektet Consumer Scan går ut på att jag och 2 999 andra hushåll scannar alla dagligvaror inklusive tidningar, vin och tobak vi köper samt registrerar varor, priser, mängder, vikter etc. Jag har hållit på med detta i över ett år nu. Först var det nåt att göra när jag var arbetslös, sen blev det en vana. Och nu kunde jag alltså hämta ut min fina premie om jag valt själv ur ett stort sortiment – en svart AGA Aqvia Balans kolsyremaskin. Billigaste priset för en sån maskin på nätet är 799 kronor.

Självklart har jag provat maskinen en gång utan essens (jag droppade färskpressad citron i glaset när jag hade hällt upp) och jag kan väl säga att övning ger… fler bubblor. Men kul och gott var det. Några andra smaker än citron är jag inte så inne på just nu, men jag ska försöka få tag i AGAs egen essens så det blir rätt. Kolsyrepatronen räcker typ 59 gånger till. Bara att bubbla på.

 

Tack för den, GfK Panel! Nu har jag skålat för dagens födelsedagsbarn, vännen FEM!

 

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Dagbok, Familj, Personligt, Vänner, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.