Torsdag morgon den 8 december 2016: Gamla vänner, gamla… godsaker…


 Kära dagbok…

 

Pirayelie. Närbild på vännen FEM när hon gör pirayaminen

Pirayelie FEM vintern 1976.

Tänk att idag firas födelsedagen för den person som har varit min vän längst! 
Notera att jag inte skrev min äldsta vän, för det är hon inte. Hon är min längsta, i år mätt, vän. Hon, den däringa vännen FEM. Fast till protokollet vill jag ha att hon från och med idag är ett år äldre än jag – ända fram till slutet av april nästa år. Om jag lever så länge, som lilla mamma brukade säga. (Jag önskar att jag inte hade skojat bort orden.)

FEM och jag har känt varandra sen vi var åtta år. Idag fyller FEM passande nog 55. Räkna ut själv hur lång tid vår vänskap har varat.  Bilden här intill skrattade vi så vi höll på att smälla av när jag plockade ut de just framkallade fotona jag hade hämtat. Antagligen asgaravade jag när jag tog bilden också, för fotot är både oskarpt och snett. Men vilket roligt minne! Och det minnet är… 40 år i år. Ja visst är det otroligt, bilden är 40 år gammal?!

Så ett stort GRATTIS till denna evigt unga pudding! Jag hoppas att du får en bra födelsedag och i kväll ringer jag och sjunger grattar. För att du inte ska känna dig ensam lägger jag ut en bild på oss båda, tagen lite senare än bilden ovan, framåt sommaren 1977. FEM och Gösta forever, eller hur?!

FEM och Gösta på lekstugeverandan

FEM och Gösta sommaren 1977 på den senares lekstugeveranda. Vi ser otroligt långbenta ut, men det måste vara perspektivet som förvirrar.


Andra godsaker, förutom fotona ovan,
som jag nyligen har grävt fram ur mina gömmor är två askar Paradis som jag hittade i mitt förråd. Jag hade köpt dem till mig och mamma förra julen, men vi åt uppenbarligen så mycket annat gott att chokladaskarna blev bortglömda. Mamma och jag köpte alltid Paradis till jul, för den asken innehåller bara ljus choklad. Marabous andra ask, den med blandade chokladpraliner i, gillade vi inte lika mycket. Själv ogillar jag starkt att folk ska ha så svårt att stava till den. Den stavas Aladdin och inte på nåt annat sätt! Senast igår kväll såg jag hur en bekant till mig, som jag trodde bättre om, stava den ALLADIN. Men hallå! Har ni inte läst Tusen och en natt???

Detta bildspel kräver JavaScript.


Igår hade jag en riktigt bra dag
den bästa på länge, faktiskt, om jag ser till måendet. Jag grät bara en gång och det var när jag kortfattat berättade för min teamledare om min pappas drunkning, De Sju Svåra Åren och mammas hastiga bortgång. (Jag glömde tumörerna, men Duktiga Annika behöver inte veta allt.) Det kändes bra att vistas en stund på mitt kontor på jobbet. Dessutom åt jag lunch – om än bara en halv portion (resten blir middag idag). Så framåt kvällen kom jag att tänka på de där framgrävda Paradisaskarna som du ser i bildspelet ovan… När jag, efter att ha hämtat och skjutsat hem Fästmön från jobbet till hemmet, slog mig ner i bästefåtöljen blev jag lite sugen på nåt sött. Jag öppnade en av askarna, tände läslampan, grabbade min bok på gång – samt ett par chokladpraliner. De senare smakade…. inte gott… Jag provade ett par till, men asså… Nej… Och när jag tittade på dem var de inte riktigt chokladbruna utan mer åt det gråa hållet. Bästföre-datumet var visst… före midsommar…

Detta bildspel kräver JavaScript.


Idag ska jag inte äta choklad, 
åka till jobbet eller irritera mig på att det är svårt att stava till Aladdin. Jag ska åka och handla lite mat och dryck och kanske nån klapp och så behöver jag tanka bilen. I morgon åker Anna till äldsta bonusdottern i England ja ja, men jag tänkte skärpa till mig och försöka äta räkor som jag skalar med och på egen hand på fredag kväll. Nej jag vet, det är inte lika mysigt som när en är två, fast nu är det som det är – jag är ensam i helgen igen. Jag ska försöka fylla den med såväl nyttiga saker som godsaker. Gammal choklad låter jag emellertid bli. Det blir inte svårt.

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Epikuréiskt, Familj, Jobb, Krämpor, Personligt, Vänner och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Torsdag morgon den 8 december 2016: Gamla vänner, gamla… godsaker…

 1. FEM skriver:

  HAHAAAAAAAAAAAAA!!! Faan, hockeyfrillan!!! Vi var ju riktiga sköningar på den tiden!?
  Det måste väl finnas ganska många kort från 70-talet när vi röjde som mest??
  Tack för gratulationen och presenten! Vi hörs på telefon sen!

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Ja visst var vi snygga? Kommer du ihåg när jag tog den övre bilden av dig, så vi FLABBADE! Och sen glömde vi bort den – tills den trillade ut när vi skulle kika på mina nyframkallade bilder.

   Det finns en del GODSAKER i gömmorna, ja…
   Ha en bra dag, vi hörs i kväll!

   Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.