Sport och lek på Uppsala kommun?


Ett inlägg om kommunalt fokus – eller ofokus.


 

Vad sysslar de med på Uppsala kommun, ijenklien? Vi som får rösta får ju tyvärr endast rösta på politiker, tjänstemän tillsätts på annat sätt. Fast en kan ju inte låta bli att undra var de framröstade kommunalpolitikernas fokus ligger. Inte nog med att de håller på att införa ”heltid för alla”… Det är ju jättebra – utom för dem som jobbar inom vård och omsorg, för där orkar nästan ingen jobba heltid även om många tycks tro det (kolla frånvarostatistiken – eller tänkte ni inte på det innan ni fattade beslutet? Eller ska ni införa sex timmars arbetsdag/heltid?).

Uppsala kommun ser också till att det byggs bostäder. Jättebra det med – fast vilka ska bo där? Inte ensamstående med eller utan barn, för de har sannerligen inte råd med dessa nybyggarhyror.

Uppsala kommuns tredje fokus har sen länge varit för sport. Nej, inte äldreomsorg, utbildning eller så utan… sport. Att då se dagens UppsalaTidningen skrika ut att bandyn – maj gadd, DEN heliga Uppsalakossan! – är hotad. Av en ny skola! Ja jisses, barn är ju livsfarliga när de får gå i skolan, det vet vi ju alla. Stackars bandyspelare.

Rubrik på UppsalaTidningens förstasida: "Bandyn hotas av ny skolan på Studan"

Stackars bandyspelare som är så hotade av barn.


Visst, en kan väl tänka sig kombon barn-bandy, 
men alla barn leker inte med bollar på is. Däremot är det lag på att alla barn i Sverige ska gå i skolan.

Om politikerna har fokus på jobb som ingen få pallar att utföra, bostäder som ingen bara vissa har råd bo i och sport som långt ifrån alla kommuninvånare är engagagerade i, är det också tydligt vad de kommunala tjänstemännen gör. De lekerFör även om nedanstående visar deras nya arbetsmiljö tycker i alla fall jag att det ser ut som… en lekstuga. Som tidningsläsare är det liiite svårt att ta detta… seriöst – trots att en bör vara källkritisk och allt som står och visas i (gratis)lokalblaskor inte är sant. Sorry, men jag skrattar nästan!

Kommunanställdas nya arbetsmiljö ser ut som lekstuga

Ny arbetsmiljö eller lekstuga? Vad tycker du det ser ut som?

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Diskutabelt, Ironi, Media, Personligt, Trams och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.