Lördagen den 27 augusti 2016: Feelgood och timeout


 Kära dagbok…

 

Biljetter till Eva Dahlgren

Vi ska på konsert i november!

Idag är det nio år sen Fästmöns och min första dejt. En kan knappt fatta att det har gått nästan ett decennium. Vi telefonerade i morse en lång stund. Det är gott att finnas där för varandra, även om det var genom en iPhonelur idag. Jag jobbar mycket på det där med Feelgood för tillfället. Hitta balansen, komma på rätt spår, inte… svikta, åka vilse. Men jag vill ha Anna med på den resan, naturligtvis. Anna, som jag träffade ganska sent i livet. Ibland önskar jag att vi hade mötts tidigare. Det känns som om vi inte hinner med att uppleva det vi vill och borde tillsammans. Men vi är rörande överens om att det gäller att ha nåt att se fram emot. Och det har vi nu! I november ska vi på konsert på Uppsala Konsert & Kongress. Vi har inte varit på sånt på nio år, nästan. Hösten 2007 var vi på en show med After Dark där. Det var väl nån av våra första dejter också. Nu ska vi lyssna på Eva Dahlgren. Och förhoppningsvis fira åttaårsdagen av vår förlovning och kanske, kanske att min provanställning har blivit en tillsvidareanställning. Vidare har vi kvar våra fina presentkort på Hambergs fisk som vi fick i julklapp av Annas snälla mamma. Dem ska vi använda nån fredagskväll i höst, har vi bestämt. Vi har saker att se fram emot, verkligen! Feelgood!

Presentkort på Hambergs fisk

Presentkort på Hambergs fisk att använda i höst.


Jag försöker hitta (på) sånt jag mår bra av. Feelgood
Samtidigt som jag känner att jag behöver lite timeout från vissa saker. Jag skalar bort det jag kan som stressar mig just nu. Letar lösningar, har idéer. OBS! Timeout är inte nåt negativt för mig. Böcker hör definitivt till sånt jag mår bra av. Jag läser som aldrig förr och igår var det bokbyte igen.

I stället för dig och Pianostämmaren

Igår läste jag ut I stället för dig och började på Pianostämmaren.

 

Kaffe och Pianostämmaren

Lördagsstart – svart kaffe och läsning i sängen.

Jag bytte från en kvinnlig deckarförfattare till en manlig. Ibland märker jag ingen skillnad i sättet att skriva. Stefan Tegenfalk har till exempel en kvinnlig polis i en av huvudrollerna och han skildrar henne bra. Faktum är att Pianostämmaren, som jag egentligen började läsa i morse, är riktigt bra. Av dess cirka 400 sidor har jag läst 150 idag. Och då har jag hunnit med att göra andra saker också!

Först vaknade jag 5.45. Det kändes lite tidigt även om jag slocknade redan klockan 23 igår kväll. (Det var knappt jag kunde hålla mig vaken för att se tredje och sista delen av Saknad, aldrig glömd, men jag gjorde det!) Jag lyckades somna om i morse och nästa gång jag vaknade var klockan 8.15. Fram till klockan tio låg jag sen i sängen med kaffe och bok – en riktig feelgoodstart på lördagen!

Dammsugare

Odjuret… Men efter promenaden med det känns det bra.

Men allt kan inte vara feelgood hela tiden, även om jag jobbar på att försöka göra sånt jag mår bra av. Att dammsuga är bland det tråkigaste jag vet – och dessutom ogillar jag ljudet från snabeldraken. Eftersom jag hade bäddat rent och dammat på fredagskvällen tog jag mig i kragen och gick en promenad med odjuret. Efteråt kändes det bra – mitt hem är rent! Nu återstår bara att ta reda på en del tvätt och vika den samt skura badrummet och duschrummet/toan. Det tar vi… sen.

Frukosten blev som vanligt mera lunch. Igår kväll duschade jag, så i morse blaskade jag bara av mig innan jag tog bilen för att göra några ärenden. Men först hjälpte jag en granne som låst sig ute från garaget – garagenyckeln låg inlåst i hennes bil.

Första stoppet på shoppingturen blev Tokerian. Visserligen var jag där igår kväll, men eftersom jag handlade utan lapp då glömde jag köpa kaffe. Idag är det dessutom lördag, så självklart blev det en påse godis också. Det blir jag visst aldrig för vuxen för och feelgood är det ju så det förslår.

Lördagsgodis

Lördagsgodis blir jag visst aldrig för vuxen för.


Nästa stopp på resan blev Stormarknaden
Nu har jag varit där så många gånger på sista tiden att nån snart tror att jag älskar stället. Det gör jag inte. Men där finns så många affärer och det är perfekt att åka dit om en ska göra lite olika ärenden. Alla ärenden är inte roliga att göra, så även där måste en jobba för lite feelgood under shoppingen också. Därför hoppade jag först in till Akademibokhandeln, vars vän jag är, och köpte en feelgooddeckare till vänpris.

Sen skulle mat inhandlas och annat tråk och så… blev det en jacka. Det är inte precis frysväder nu. De senaste dagarna har det varit jättevarmt. Men snart blir det kallt igen och jag har frusit i min luvatröja. Inte vill jag ha min fina skinnjacka när det regnar heller. Jag hade tur! På KappAhl hittade jag en höstjacka – jackornas promenadsko*? – för 800 spänn. Hade jag aldrig haft råd med om jag varit arbetslös. Nu slog jag till! Det känns mest feelgood, men också lite… jobbigt. Är jag verkligen värd detta..? Kunde jag inte ha nöjt mig med min gamla fleecejacka som är 13 år gammal och varm när det regnar..?

Detta bildspel kräver JavaScript.


Nu ska jag städa färdigt och sen ska jag faktiskt laga mat. 
I morse tog jag ut en kycklingfilé ur frysen. Den ska jag steka och inta till potatisklyftor, hot béarnaisesås och ett glas zinfandel Amarone. Mamma har fått ett samtal. Min lördagskväll tillbringar jag i bästefåtöljen sen med godispåsen ovan, Pianostämmaren och de två sista avsnitten av Indian summers för den här säsongen. Men vad har DU för dig? Har du orkat läsa ända hit orkar du säkert berötta om det i en kommentar nedan!

Oavsett vad du gör önskar jag dig en skön lördagskväll med massor av feelgood!


*promenadsko = ett internt skämt mellan Anna och mig

 


Livet är kort. Att ta timeout är inte farligt utan ingår i mitt feelgoodande just nu.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Epikuréiskt, Familj, Mat, Personligt, TV, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

14 kommentarer till Lördagen den 27 augusti 2016: Feelgood och timeout

 1. FEM skriver:

  Oj! Nio år!! Jag kommer ihåg när det var alldeles färskt, jag. Du visade ett foto på mobilen på Anna och jag tyckte hon var riktigt söt.

  Här i Byhålan softar vi i soffan en stund. Vi hade tänkt oss in till Linköping och titta på flyguppvisning idag. Vi kom så långt som till bilkön som sträckte sig flera kilometer lång in till Malmslätt. Vi började köa och smyga oss fram meter för meter. Efter ett tag förstod vi att det skulle ta flera timmar att komma fram dit vi skulle, så vi skippade flyguppvisningen och åkte in till Gamla Linköping istället och gick och strosade där. Fikade i en riktigt mysig trädgård med gammaldags trädgårdsmöbler och gick runt i de gamla handelsbodarna. Vi var tämligen ensamma där, för alla andra var väl i Malmslätt… eller satt i bilkö…

  Gilla

 2. KaxiMaxi skriver:

  Grattis på årsdagen, båda två! Tegenfalk ÄR bra, jag sträckläste Pianostämmaren som var väldigt bra!

  KRAM

  Gilla

 3. Agneta skriver:

  Grattis på nioårsdagen :-)!
  Idag har vi strosat runt i byn, vars affärsidkare på Kyrkogatan firade att det var tre år sedan gatan fick en ansiktslyftning och fick det utseende den har nu. Det var rabatt på en hel del i butikerna, och lite loppis och fiskdamm – Vilton fiskade upp en trevlig leksak med tre olikfärgade snurror som man skjuter iväg genom att dra i en tråd, så den har vi lekt med hela eftermiddagen.
  Gossen sover hos oss i natt för hans mamma jobbar natt, och fadern har nog fullt sjå med lillebror som inte vill sova. Har precis nattat honom (Vilton, inte fadern!) – nu blir det soffa och smågodis!

  Och du – klart som fasen att du är värd en ny jacka!

  Gilla

 4. etuna1 skriver:

  Grattis 🙂
  Vi tog en biltur idag för att köpa hallon från en hallonodlare, plocka kantareller i skogen och handla mat. Vi lyckades bara handla mat. Hallonen var slut och kantarellerna lyste med sin frånvaro.
  Sedan har vi slöat; jag har kollat på tv o sambon har virkat. Nu sitter jag o gäspar o funderar på om jag ska orka masa mig till sovrummet…zzzz….

  Gilla

 5. lisa skriver:

  Grattis! Önskar jag också! Lördagen förflöt utan besök på en Skördemarknad i stan.Regn och åska , bara 9 gr i luften. Siktar på besök under söndagen i stället. Skriver det här på söndag faktiskt. Strålande sol, utan ett moln på himlen, så nu bara att ge sej iväg! Jackan var snygg, unna Dej saker!!!

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Tack! 😛
   Oj, regn och åska igår – DET hade vi behövt! Här är det mulet idag, söndag, och jag häckar nog hemmavid och läser.
   Jag gillar jackan jättemycket, men känner mig slösig när jag shoppar så mycket som jag gör numera.

   Gilla

 6. Mona skriver:

  Å, grattis lite i efterskott!!!

  Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.