Lördagen den 6 augusti: Tomt i Himlen och påfyllt hemma


 Kära dagbok…

 

Inköpslista

Saker jag ”behöver”.

Asså nu har jag tänkt duscha i typ 24 timmar. Det har inte blivit av. Jag kommer hela tiden på andra, mycket roligare/viktigare saker att göra och känner mig som en tonårsgrabb (föreställ dig ”dofterna” och det feta håret…). Det är som om jag har lite svårt att fokusera och ta saker i tur och ordning. En får vara glad att jag kom mig för att laga mat idag. Middagen intogs strax före klockan 21 och var snabbt avklarad – jag var inte hungrig. (Men vinet var gott.) I stället för att äta upp och läsa och försöka komma in i min bok på gång påbörjade jag en lista. En inköpslista. En… önskelista..? En drömlista??? En snabb blick ger vid handen att priserna varierar synnerligen…

Böckerna Gloria och Den verkliga brottslingen

Jag har börjat läsa den undre boken, en bok som har varit vännen Agnetas mammas. Den övre boken kan du läsa om i förra blogginlägget.

 

La dolce cheez o Cheez cruncherzz flamin hot

Blandade bågar, La dolce cheez och Cheez cruncherz flamin hot.

Igår på fredagskvällen städade jag. Jag städade i nån sorts… ursinne? Kroppen är full av energi, medan hjärnan är… dränerad. Strax före Tyst vittne hällde jag ner mig i bästefåtöljen med helgens första, kalla öl och en skål med blandade ostbågar, La dolce cheez och Cheez cruncherz flamin hot. Ja jag vet, det är ingen vidare middag, men en kan inte laga mat jämt. Det är så förbannat tråkigt.

Sen tvättade jag både igår och idag och nu i kväll har jag bäddat rent. Därför bara måste jag duscha innan jag går och lägger mig i kväll – jag vill inte vara med mig själv annars! (Här påpekar Vän Av Ordning att det enda en måste är att dö.)

Medan jag hänger kvällens nytvättade persedlar kan du vila ögonen på mina frukostägg. De kommer från pullor i Biskopskulla. Äggen är visserligen små, men naggande goda var de – trots att jag hårdkokade dem genom en misskalkylering av vikt/storlek x koktid.

Ägg från Biskopskulla

Ägg från pullor i Biskopskulla, små, men naggande goda.


Har du tänkt på det där med tvätt, förresten? 
Vilket jävla evighetsarbete det är… Så snart du har tvättat och hängt ligger det nya, skitiga saker i tvättkorgen. Jag som bor ensam måste ha rätt många plagg i garderoben dessutom, för jag vägrar att köra halvfulla maskiner. Det kan ta ett halvår innan jag får ihop en röd maskin. Mest blir det tjockis-svart, men jag blandar inte sånt med jeans eller lakan eller handdukar. Sånt här bryr jag min hjärna med och dryftar på bloggen. Vem ska jag annars prata vardagssaker med när jag så uppenbart har ett behov av detta?

 Hennes hurtigt muntra tonfall

”… Hennes hurtigt muntra tonfall…” Jag är självironisk. Bilden är från Den verkliga brottslingen.


Mitt på dan idag åkte vi till Himlen. 
För min del blev det sista stoppet i Himlen. Inte lär jag åka dit igen, för kan jag undvika bajskladdare, tatuerade kriminella, alkoholiserade galenpannor och barn modell större som skriker som småbarn så gör jag det. Här där jag bor är det förhållandevis lugnt just nu – och jag njuter. Vi torkade av lite här och lite var, packade ner ett antal saker, monterade ner ett par lampor och lite sånt. Jag åkte med två plastsäckar kläder till insamlingen. Bilen var ändå full när vi körde mot Fänriken för att lasta av sånt som stegar, gardinstänger och sköra lampkupor. Vi skulle ju till Myrorna i Boländerna och lämna in lite leksaker och böcker. I Himlen är det tomt nu…

Detta bildspel kräver JavaScript.


Men en kan ju inte bara lämna ifrån sig saker,
en måste ju (?) fylla på lite hemma också. Idag slog jag på stort och köpte två böcker med Uppsalaanknytning (en författare härifrån, en författare har pluggat här och båda böckerna utspelar sig här) samt ett vackert porslinsfat i vitt, svart och guld. Min tanke med fatet var att ha det till fikabröd av finare art, typ bakelser (som jag aldrig äter för jag gillar det inte!). Men nåt sånt finns inte i det här hemmet, så det fick bli äpplefat i stället. Böckerna, båda inbundna, kostade tio respektive 40 kronor och fatet kostade 40 kronor.

Detta bildspel kräver JavaScript.


Fästmön
bjöd på fika på FågelsångenStormarknaden
Stället är lika omysigt som det nere vid Svandammen är mysigt, men goda saker finns där. Jag tog kaffe och en macka med brie, salami och grönsaker samt en brownie. Anna fick salamin.

Detta bildspel kräver JavaScript.


Två militanta tanter utrustade med var sin stridsvagn 
gjorde sen ICA Kvantum osäkert. Att handla mat är aldrig roligt, men jag skulle ju ha lördagsgodis och det är roligt att handla. Sen köpte jag jordgubbar och pulled chicken med tillbehör till dagens middag också. Klockan var typ halv sex på kvällen när jag äntligen ringde mamma. Sen skrev jag en bokrecension, lagade och åt mat och nu… NU ska jag hasa in i duschen! Jag måste ju hinna äta lite lördagsgodis innan det blir söndag och det blir till Indian summers som jag har spelat in på DVD-hårddisken.

I morrn ska jag göra… ingenting. Vad ska DU göra??? Skriv gärna några rader och berätta i en kommentar!

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Epikuréiskt, Familj, Ironi, Mat, Personligt, TV, Vänner, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.