Tack, o Taco Bar!


Ett inlägg om ett nytt matställe.


 

Quesadillas

Quesadillas med tillbehör. Notera den lilla klicken husets specialitet, guacamole.

Det är roligt att testa nya matställen. En halvtrist söndag kom Fästmön på att det hade öppnat ett tacoställe i Gränbystaden. Vi hasade in på Taco Bar efter att ha gjort några ärenden. Väldigt smart med menyn på utsidan vid entrédörren, så vi slapp stå inne och vela. Och en halvtimme senare, 216 spänn fattigare och lätt mätta hasade vi ut. Men vad tyckte vi?

Det fanns flera rätter med kyckling i på menyn och det blev jag glad över. Till söndagsmiddag valde vi quesadillas med kyckling, ost, grönsaker, chips, gräddfil, en röd sås med bitar i och guacamole. Det sistnämnda skulle tydligen vara ställets specialitet.

Kassapersonalen blev aningen stressad när det var vår tur. Jag förstår inte riktigt varför. Personen före oss skulle betala, vi skulle beställa, inte krångla. Nåja, jag fick rätt växel tillbaka på min femhundring och spända av förväntan slog vi oss ner på en smakfull, men stenhård skinnsoffa. Snygg inredning, rent och fräscht och personal som snabbt plockade bort och torkade av efter gästerna. Efter att två gånger försökt ge oss nummer 124:s mat (vi hade 126) fick vi så våra quesadillas. Väntetiden var lagom lång. Vi skred till verket.

Red chili sauce

Red chili sauce HOT. Ja, den var så het och god att mina ögon tårades.

Maten var snabbäten och vi slabbade inte överdrivet mycket. Den röda såsen med bitar i var smakfull, men jag testade ändå både den röda chilisåsen och den gröna såsen som fanns på flaskor på bordet. Den röda chilisåsen var helt underbart stark och god! Stor besvikelse var emellertid guacamolen. Anna tyckte att det var alldeles för lite av den, jag tyckte att den var smaklös.

Sammanfattningsvis kan sägas att priset, 88 kronor, var lagom högt för denna lunchportion (jag blev inte jättemätt, bara lagom och jag måste nog äta nåt mer i kväll). Vi drack kolsyrat vatten respektive läsk till för 20 spänn per stort glas. Jag lär äta här flera gånger och prova andra saker på menyn. Om jag tar quesadillas igen blir det nog grande (stor) och inte regular (reguljär, vanlig).

Toffeldömet blev godkänt med plus, det vill säga högt. Tack, o Taco Bar, för maten (som jag givetvis betalade själv)!

Rosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla mini

 


Livet är kort. Chilisås är hot.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Epikuréiskt, Familj, Mat, Personligt och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.