En flaska vin: Vinistella Appassimento


Ett inlägg om ett vin.


 

Vinistella AppassimentoKan en dricka rödvin när det är varmt ute? Självklart! Kan en stå vid spisen och laga varm mat går det alldeles utmärkt att sippa rödvin. På lördagsmenyn stod kalkonbröstfilé med potatisklyftor och hot béarnaisesås. Till detta ville jag ha ett smakrikt, men inte för tungt vin. Jag valde Vinistella Appassimento (2014) för 89 kronor. Så här skriver Systembolaget om vinet:

Mycket fruktig smak med inslag av mörka bär, choklad, örter och vanilj. Serveras vid 16-18°C till rätter av fläsk-, lamm- eller nötkött. Mycket fruktig doft med inslag av mörka bär, kanel, örter och vanilj.

Jag föll genast för fruktigheten i smaken. Fruktigheten var så tydlig att jag snarare än mörka bär nästan tänkte åt citrushållet, men inte surt utan söt clementin. Vinet behövde inte alls nåt rött kött, kalkon gick alldeles utmärkt. Vinet var också lika bra i smaken lite ljummet som svalare. Något senare provade jag vinet till ljus choklad. Perfekt kombination!

Det här är ett riktigt bra vin för en väldigt billig penning. Högsta betyg!

Vinglas Vinglas Vinglas Vinglas Vinglas

 


Livet är kort. Italienska viner rule!

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Epikuréiskt, Personligt, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.