Onsdag kväll den 22 maj och torsdagen den 23 maj 2024: Samma måne, men klockan är inte alltid 14.30


OBS! Anonyma kommentarer publiceras inte – se Reglerna!

Så här gör du när du kommenterar:

  • Skriv din kommentar som vanligt i kommentarsfältet.
  • Snegla åt vänster. Tre ikoner syns – WordPress, Facebook och ett brev.
  • Klicka på brevet (om du inte har WordPress-konto förstås eller vill använda Facebook) och fyll i dina uppgifter.
  • Klicka sen på Svara.
  • Ingen mejladress syns utåt, bara inåt så att jag kan verifiera.

 



Kära dagbok…

Igår kväll blev klockan rätt mycket innan jag kom till ro. Men jag hade ett gott planeringssamtal angående sommaren med vännen FEM och ett lika gott dito med Anna angående morgondagen. Det är då vi överlåter lägenheten på Main Street. Jag är flexledig på förmiddagen och eventuellt lite till. För det är nog så att även om jag för en kort stund blir miljonär i morrn finns det inget roligt alls i den historien. Men jag gör som ett visst majestät, vänder blad och går vidare. Jag vet i alla fall att vi ser samma måne och finner en liten tröst i det.

Månen från balkongen den 22 maj 2024

Vi ser samma måne.


Min kväll avslutades med Bäckström
innan jag hoppade i säng. Där låg jag och vände och vred på mig en god stund, svettades trots öppet fönster. Ron jag hade känt en stund var som borta.

∼ ♦ ∼

Torsdagesfrukost med uppslagen bok och Hopptimisten

Torsdagsfrukost med läsning, mediin och Hopptimisten.

Som de senaste morgnarna vaknade jag mycket tidigare än jag behöver. Men det är skönt, för jag slipper stressa och det är ju stress mitt dåliga hjärta går igång på. Jag åt min fil, tog min medicin, övervakades av Hopptimisten och läste. Kriminalromanen jag läser nu är en tegelsten på över 500 sidor. Jag tycker inte att jag har hunnit läsa så mycket, men jag har betat av över en femtedel.

Idag och i morrn är det doktorspromotion i Uppsala. Jag hörde saluten som sköts vid sjutiden i morse mycket väl hem till Saint Ollie. Jag är inte involverad annars i tjänsten, men jag har arbetskamrater som är det. Under morgonpromenaden upp till jobbet blev jag i vart fall inte beskjuten. Vi har åter haft en solig och fin majdag. Jag fick ett mejl från Akademiförvaltningen angående ny garageplats (fick kika på två platser) och tänker att det kanske är OK att vänta till den 1 oktober. Över sommaren kan jag stå utomhus på boendeparkering för 400 spänn i månaden. Ingen snö, liksom (om nu sommaren fortsätter att vara så här som den har börjat). Tanten med sextanten på gågatan höll med mig.

Statytant med sextant

Tanten med sextanten och jag är överens.


Torsdagen innebar en massa möten.
Inte så kul för när jag pratar hostar jag som fasen. Dessutom lyckades jag spilla ut ett helt glas vatten som jag hade med mig för att hålla hostan i schack under ett möte. Annars känner jag mig inte sjuk, mer än att jag fortfarande har fullt med snor i näsan. Jag är lite trött. Hjärtrytmen känns aningen mer stabil, faktiskt. När jag mätte igår kväll var kurvorna jämnare och frekvensen låg på 93. Betänk då att jag har halverat dosen av betablockerare som är den medicin som sänker frekvensen. Ett gott tecken att nya medicinen kanske är lite bra, trots biverkningar.

Mitt på dan blev det sedvanlig lunch. Jag spillde inget. Därpå följde två möten i rask takt. Och sen var det i princip dags att gå hem igen.

Jobblunch med Sju kvadrat med lås

Lunch med en stunds läsning och utan att spilla.

En granne på jobbet hade visat mig en plan över garaget, men jag ville gå ner direkt och kolla på de två platserna. Jag passade på att ta med mig två tomma flyttkartonger till källarförrådet. (De två lådorna med saker i uppe i lägenheten som ska ner behöver jag bärhjälp med.) Ingen tvekan om vilken plats jag skulle välja. En av platserna låg till höger om min befintliga plats. Då hade jag fått en betongpelare på ena sidan och en vägg på den andra. Här nedan bara en bild av min befintliga plats, som jag slipper från månadsskiftet, och platsen jag har tackat ja till, men tyvärr inte får förrän i oktober.


Jag är imponerad över att Akademiförvaltningen är så snabb
med att laga trasiga saker i lägenheten, fixa med parkering etc. Men Mister Spex är nog baske mig ännu snabbare. Igår eftermiddag nätshoppade jag kontaktlinser. Idag låg de i min postbox.

Snabb leverans från Mister Spex

Nätshoppade igår, idag låg de i postboxen.


Kvällsmat fanns färdig hemma
– fisksoppa från igår, bara att micra. Det blev lite riseling till idag också, mest för att hyfsa flaskan (ja, ja). Det röda i det andra glaset är inte rödvin utan tranbärsjuice till medicinen.

Fisksoppa mackor ett halvt glas riesling tranbärsjuice medicin Hopptimisten Sjuk kvadrat m lås

Fisksoppa med riesling, tranbärsjuice till medicinen.


Efter detta hoppar jag ner i fåtöljen och läser.
Kvällskaffet är snart klart. I morrn är en dag med avsked…

∼ ♦ ∼

Avslutningsvis… Jag tror att Stjärnurmakarna skulle behöva jobba på sin image. Att ha en stor klocka utanför butiken på gågatan kan vara kul, men den ska inte stå still/visa felaktig tid – om man säljer klockor. Förtroendet blir inte så högt.

Stjärnurmakarnas klocka är halv tre kl halv åtta på morgonen

Klockan är alltid nästan 14.30 hos Stjärnurmakarna.

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En lite mindre tjock tant (?) som är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är tanten from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Hjärtat är det sämre med. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Jobb, Krämpor, Mat, Personligt, Trams, TV, Vänner, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Onsdag kväll den 22 maj och torsdagen den 23 maj 2024: Samma måne, men klockan är inte alltid 14.30

  1. Skönt att det verkar fungera bra med nya hyresvärden, sånt underlättar alltid.

    Gissar att det blir en liten lättnad när allt är klart med gamla lägenheten också, även om det är trist på andra vis.. Kram !

    Gilla

    • Tofflan skriver:

      Jaa, killarna som jobbar med service på akademiförvaltningen är snabba och effektiva.

      Idag har vi överlämnat lägenheten på Storgatan. Det känns bra.

      Kram!

      Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.