Tisdagen den 21 maj 2024: Annorlunda och avtackning


OBS! Anonyma kommentarer publiceras inte – se Reglerna!

Så här gör du när du kommenterar:

  • Skriv din kommentar som vanligt i kommentarsfältet.
  • Snegla åt vänster. Tre ikoner syns – WordPress, Facebook och ett brev.
  • Klicka på brevet (om du inte har WordPress-konto förstås eller vill använda Facebook) och fyll i dina uppgifter.
  • Klicka sen på Svara.
  • Ingen mejladress syns utåt, bara inåt så att jag kan verifiera.

 



Kära dagbok…

Solen var tillbaka i morse, men det var inte så varmt. Intill huset jag bor finns en ful om än bra parkeringsplats. Och intill den finns ett spännande hus i vitt. Det var ursnyggt mot den blå himlen. Annorlunda arkitektur. Jag undrar vad det har varit en gång i tiden. Idag är det kontorshotell, tror jag. I bottenvåningen låg tidigare en asiatisk restaurang. Nån gång tog jag en vätske- och toapaus där, men det är så länge sen, från min tid i New Village. Restaurangen är borta. Huset är kvar. Det är häftigt. Kanske hade jag blivit arkitekt om jag hade varit ung idag. Eller är jag bara intresserad av form? Jag vet inte. Och det spelar ingen roll för nu är jag gammal och sjuk. Men icke desto mindre gillar jag sköna ting.

Vitt hus bredvid mitt och blå himmel

Häftigt hus bredvid mitt – eller snarare i hörnet av min gata och en annan.

 

Bitmoji Tofflan thinking

Jag har åsikter, men som tjänsteman måste jag vara neutral.

På jobbet är det också… annorlunda för tillfället. Här har pågått protester och det hela har trappats upp. Många som arbetar här tycker att det är… obehagligt. Med andra går det inte att ta upp saken för åsikter bara måste vädras. Jag har också åsikter, men som tjänsteman måste jag vara neutral. Det är inte lätt.

Jag tyckte i alla fall att det kändes bra att gå till jobbet. Skön promenad och också detta att skilja på jobb och privatliv. Det blir liksom tydligare när en är på jobbet och inte jobbar hemifrån. Även om jag trivs hemma väldigt bra. Utan familj blir det ju än mer viktigt att höra till ett sammanhang med människor, att få prata, lyssna, bli sedd, hörd, ta in. Det är sånt som sker på jobbet också, förutom arbete.

Idag var det skriv- och korrdag. Ett par korta möten på förmiddagen också. Jag intog en lätt lunch mitt på dan och laddade för eftermiddagens avtackning där jag fått förhandsinfo om att jordgubbstårta skulle serveras. Det gjorde det. Men det serverades först bubbel och tal, presenter, blommor och kramar utdelades.

Bubblet var förstås alkoholfritt – vi var ju på jobbet. Men efter själva avtackningen var vi ett stort gäng som gick till Bryggeriet Ångkvarn för AW. Det var väldigt varmt på uteserveringen, så vi fick dricka en del öl. Jag drack två lager. Och åt Caesarsallad utan bacon, eftersom jag är tvungen att ta medicinen till nåt ätbart. Inte ett dugg hungrig var jag, men det var trevligt och skönt med ett par svala öl på en solig uteservering i centrala Uppsala.

Jag avlägsnade mig runt 19.30 för då var jag trött och hade ont i magen. Vid det laget hade hälften redan lämnat. Flera arbetskamrater sa under kvällen att de vill komma och hälsa på. Särskilt har jag bjudit in dagens avtackade huvudperson och en annan kollega som tackades av för ett par år sen. Och så fanns det en och annan som gärna vill låna mitt gästrum framöver. Det ska väl kunna fungera – om det är OK med vännen FEM för det är ju mest hennes rum.

∼ ♦ ∼

Nu ska jag läsa ut Gesällen innan det är läggdags. Jag tipsade förresten Åsa om  trilogin Glasbruksserien och det verkar som att det blir perfekt sommarläsning för henne. Själv har jag sett ut en kriminalroman att läsa härnäst.

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En lite mindre tjock tant (?) som är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är tanten from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Hjärtat är det sämre med. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Jobb, Krämpor, Mat, Personligt och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Tisdagen den 21 maj 2024: Annorlunda och avtackning

  1. uppsalaewa skriver:

    Eftersom jag är uppväxt i näraliggande kvarter kommer jag ihåg vad det varit i den höga byggnaden. Där var Hakonbolaget (nu ICA) med sin verksamhet. Jag minns hur det var i kvarteren omkring ditt boende. Livlig handel på St O dåförtiden, mjölkaffär, sybehörsaffär, charkuteri, skomakeri mm mm. Jag har en bild på Hakonbolagets hus från 1940-talet. Skickar den via mejl. Många hälsningar Ewa

    Gillad av 1 person

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.