Torsdag kväll den 25 april och födelsedagsfredagen den 26 april 2024: MIN dag


OBS! Anonyma kommentarer publiceras inte – se Reglerna!

Så här gör du när du kommenterar:

  • Skriv din kommentar som vanligt i kommentarsfältet.
  • Snegla åt vänster. Tre ikoner syns – WordPress, Facebook och ett brev.
  • Klicka på brevet (om du inte har WordPress-konto förstås eller vill använda Facebook) och fyll i dina uppgifter.
  • Klicka sen på Svara.
  • Ingen mejladress syns utåt, bara inåt så att jag kan verifiera.

 



Kära dagbok…

Torsdagskvällen rundades av med en livlig dialog med F per sms där jag skröt över vår gemensamma vän E som jag fick så bra hjälp av igår. Hittills har jag inte ångrat gårdagens inköp, för även om det blev kostsamt var det ändå saker som jag känner att jag behöver och vill unna mig. Det blir för jobbigt för mig att skena upp och ner med tvätt i en tvättstuga – alltså en tvättmaskin. Och en TV är ett sällskap när man är ensam (man kan inte läsa hela tiden, som mamma sa) – alltså en TV. 

Efter detta avslutade jag kvällen ihop med grabbarna James och Kjell. Den förre serverade en ostassiett och ett glas Copertino.

James och Kjell med ostassiett och vin

Avslutning på torsdagskvällen med grabbarna James och Kjell, en ostassiett och ett glas Copertino.

∼ ♦ ∼

Fredagen den 26 april 2024 på datumflickan

Idag var det min födelsedag hela dan.

I morse vaknade jag tidigt, men så föddes jag också tidigt den här dan för 62 år sen. Ja, det var alltså min födelsedag hela fredagen. Jag inledde med dusch, hårtvätt och vägning. Min analoga våg visade en viktuppgång på ett kilo. Det låter rimligt, jag har inte ätit så bra den här veckan. 

Dagen till ära iklädde jag mig röda Muminstrumpor med gröna paket på. Det är nog julstrumpor som jag har fått av Anna, men de passade bra även idag. Vädret bjöd nämligen på snöblandat regn. Det syns inte så bra på bilden nedan, fast jag lovar dig, kära dagbok, det var nederbörd från det jag klev ur sängen i morse och hela dan.

Efter bäddning och vädring i Bokrummet, där jag har fortsatt att göra det mesta – läsa, sova, jobba, skriva med mera – dukade jag fram frukost. Presentbordet var dignande. Tre böcker hade jag köpt till mig själv. Tanken var att slå in dem som paket, men sen blev det inte av. Och det hade nog känts lite löjligt. Två vackra paket hade kommit i en blå påse från vännen FEM, så jag hade paket att öppna ändå.


Just som jag skulle slå mig ner vid bordet ringde mobilen.
Märkligt, för klockan var före sju och jag har ”stör ej” påkopplat till klockan sju, det vill säga inga samtal eller annat hörs. Men signalen gick fram och jag svarade. Det var Anna som ringde och sjöng och grattade på födelsedagen. Jag blev glad, för nån sång hade jag inte förväntat mig denna morgon. Vi pratade en stund, bland annat om Citrus som ska till veterinären på tisdag. Hon mår inte så bra och det här med flytten gör henne nog stressad. Mammisen fick i alla fall säga några ord till henne. Då sprang hon fram till ytterdörren, berättade Anna. Den lilla puddingen… Ja jag saknar katterna verkligen, men nu är det som det är. Anna och jag ska i alla fall ses i kväll på Aaltos och äta middag.

Givetvis slet jag upp paketen sen från vännen FEM. Det var två ganska nytutkomna, inbundna böcker – Sju kvadrat med lås och Med liv och lust – som stod på min inköpslista. Båda böckerna ingår i bra serier. Så glad jag blev en gång till denna morgon!

Böckerna Sju kvadrat med lås och Med liv och lust från vännen FEM

Glad för nya, fina böcker.

 

Lunch hemma med nudelsallad och toscabrownie

Tidig lunch idag på gårdagens nudelsallad och med toscabrownie till dessert, dagen till ära.

Födelsedag till trots, det var arbetsdag också. Jag körde igång diskmaskinen först. Letade febrilt efter sköljmedel till den, men hittade inget. Den funkade ändå. Jobbdatorn funkade också som den skulle med multifaktorautentisering. Jag deltog i möten och försökte avsluta diverse småsaker samt kolla att fakturor är betalda med mera.

Lunchen blev tidig och inhandlades i Butiken på hörnet. Jag köpte gårdagens nudelsallad till halva priset – och en toscabrownie till dessert, dagen till ära.

Strax före klockan tolv traskade jag iväg till Agneta för att få proffsgenomgång av mina fötter. Hon gör ett fantastiskt jobb med dem, får bort djupa och onda förhårdnader, fixar naglarna, slipar, masserar, smörjer. Ja, fossingarna är mjuka som barnrumpor när jag studsar därifrån, en underbar känsla.

Mina fötter i gympadojor utanför porten på Storgatan

Mina fötter studsade hem med mig efter besöket hos Agneta.

 

Sascha i mattes knä

Sascha fick eget fika i mattes knä.

På eftermiddagen var jag bjuden på fika hos Sascha och hennes matte. De bor också på Main Street fast på andra sidan gatan. Sascha visade sig var en pigg tjej på fyra år som gillar sällskap och som, precis som jag, behöver ut och röra på sig ibland. Vi ska ta en gemensam promenad alla tre framöver och se hur det funkar. Sascha och jag behöver lära känna varandra, men jag tror att vi kommer att funka ihop. Enligt matte är hon också van vid att ligga på soffan och snarka när människan i hennes närhet sitter vid datorn och jobbar. Hon får inte tigga vid bordet, men idag fick hon eget fika när vi fikade. Väldigt söt och pigg, som sagt.

 

∼ ♦ ∼

Jag har fått födelsedagshälsningar hela dan, mest per sms, men jag erkänner att det sved lite när chefen på ett Zoommöte uppmärksammade en medarbetare (inte med på mötet, vilket jag var, där det kom upp) som är ganska ny och som fyller år idag. Undertecknad nämndes inte. Det blir faktiskt lite minuspoäng. Utöver det har jag blivit ihågkommen av många andra, mest av företag som vill att jag ska handla hos dem, men viktigast av allt av släkt – mammakusinerna B och M –  och många vänner.

Kort med syrener

Syrener från mammakusinen B.

∼ ♦ ∼

I kväll är jag på middag med Annaså det här inlägget skrev jag innan jag gick och det är tidsinställt.

∼ ♦ ∼


Livet är kort.

Om Tofflan

En lite mindre tjock tant (?) som är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är tanten from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Hjärtat är det sämre med. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Epikuréiskt, Jobb, Krämpor, Mat, Personligt, Vänner, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

8 kommentarer till Torsdag kväll den 25 april och födelsedagsfredagen den 26 april 2024: MIN dag

  1. Grattis på födelsedagen! ❤ Är det tänkt att Sascha ska bli promenadsällskap enbart eller ska ni bo tillsammans om allt funkar? 🙂

    Gilla

  2. Grattis i efterskott ❤️‍🔥🤗

    Gilla

  3. Lottens Bokblogg skriver:

    Grattis i efterskott!

    Gilla

  4. Merete skriver:

    Gratulerer så mye på etterskudd😀🎶🎉

    Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.