Onsdagen den 17 april 2024: Hjälpas åt och vara toffelfotad


OBS! Anonyma kommentarer publiceras inte – se Reglerna!

Så här gör du när du kommenterar:

  • Skriv din kommentar som vanligt i kommentarsfältet.
  • Snegla åt vänster. Tre ikoner syns – WordPress, Facebook och ett brev.
  • Klicka på brevet (om du inte har WordPress-konto förstås eller vill använda Facebook) och fyll i dina uppgifter.
  • Klicka sen på Svara.
  • Ingen mejladress syns utåt, bara inåt så att jag kan verifiera.

 



Kära dagbok…

Min sambos flyttdag närmar sig. Det syns och det känns. Men jag tänker inte gå på djupet här med det. Bara nämna att det är tusen och en saker som ska göras och fixas. Jag hjälper till med vissa saker. Andra saker får Anna lösa själv. Just nu verkar jag vara i en rejäl kroppslig svacka. Igår mådde jag OK, i morse fick magen för sig att börja bråka. I vart fall ägnade vi en stund igår kväll, efter Annas arbetspass, åt att dela upp det som finns i kylen. Frysmaten är intryckt i en frys. Jag har en låda där, Anna resten. Och eftersom jag inte vet hur jag mår och orkar efter min egen flytt har jag bett Anna att fixa avstängning och avfrostning. Hon har nyligen frostat av den frysen (det finns två i lägenheten), så det borde gå snabbt. I gengäld hade jag lovat att hjälpa till att skjutsa över en hel del saker i kväll till en tillfällig förvaring hos Annas snälla mamma. Vi får hjälpas åt. Göra så gott vi kan. Men det klart att jag är orolig för att Anna ska lämna kvar för mycket saker som jag får ta rätt på. Nu är hon ingen smitare så. Det är snarare att jag känner överdrivet ansvar. Jag försöker att vara tydlig, men inte dum och hård. Det gäller att vara… toffelfotad.

Toffelfotad citat ur boken Vad jag bevarat

Det gäller att hjälpas åt och att vara toffelfotad.

 

Frukost med linneservett bok fil o kaffe

Frukosten tvingade jag ner i morse, i vart fall kaffet.

Efter magens bråk i morse fick jag i mig fil i alla fall. Kaffet höll på att vända igen, men jag behöver det för att vakna till liv. Jag dricker nästan aldrig kaffe på jobbet, nämligen. Det sägs att det ska vara bra för hjärtat att dra ner på kaffekonsumtionen. Har jag inte märkt…

Hjärtat fick sig en extra knuff på väg till jobbet. Jag har väldigt svårt för cyklister som inte kan läsa tydliga skyltar (piktogram) och följa dem. Till exempel att det är förbjudet att cykla på gågatan. Men idag var det en stackars cyklist som råkade illa ut vid ett övergångsställe där han stod och höll sin cykel för att leda den över Kungsgatan när det blivit grön gubbe. Han var flankerad av mig till vänster och en tjej till höger. Plötsligt smällde hans ena cykelslang högt och ljudligt. Framdäcket på cykeln exploderade. Det slog till och med gnistor. Och säga vad man vill om detta irriterande, så var det ju tur i oturen att han inte cyklade just då. Tänk om han tvärt trillat i gatan!

Onsdagen innebar tre möten på förmiddagen. I slutet av det tredje fick vi nätverksproblem över hela universitetet. Nån timme senare gav jag upp försöken att jobba och tog tidig lunch. Efter ytterligare nån halvtimme hade jag kontakt med nätverket igen. Frustrerande och irriterande – och tänk så beroende vi är av internet! Det gick ju inte att arbeta.

Onsdagslunch med macka ypghurt ägg varm choklad o bok

Tidig lunch som jag tvingade i mig.


Magen fortsatte att vara besvärlig.
Den gjorde ont och värken gjorde mig trött. Jag tvingade i mig lunchen. Den gjorde ingen skillnad för magen, som varken blev bättre eller sämre.

Det var så synd, för den här dan var, om än lite kall till att börja med, ljus och solig. Jag försökte jobba på, men var tvungen att sitta ner. Stå orkade jag inte. Tur att jag hade sällskap av domkyrkotornen som kunde stå raka utan mig. Men till sist orkade jag inte utan fick ta mig hem och vila en stund före kvällens övning.

Domkyrkotornen mot ljusblå himmel med lätta moln

Ljust och soligt idag och domkyrkotornen stod raka även jag inte gjorde det.


Ja klockan 15 gav jag upp och gick till Main Street.
En halvtimme senare låg jag ovanpå sängen i Bokrummet och frös, men vilade. En stund innan bröt jag ihop. Jag hatar verkligen att inte orka, att vara sjuk. Och 40 minuter senare började vi packa bilen full av Annas grejor. Anna bar det mesta, jag bar endast lite grann och fokuserade på bilkörningen. Satt sen en stund på en bänk i vårsolen och tankade D-vitamin innan vi åkte till macken där jag tankade bilen med bensin.

∼ ♦ ∼

Jag åkte till garaget med bilen och Anna gick och handlade. Hon köpte fisksoppa på Korgtassen. En ostsmörgås åt jag till. Magen är fortfarande i uppror och det känns som om jag har feber. Men jag har vilat en stund till. Och jag har druckit lite kaffe och ätit en Euphoriaglass som Anna bjöd på.

∼ ♦ ∼

Jag har bokat tid för bilbesiktning i början av augusti. Den kostar mycket, men det är ju sånt som måste göras. Eftersom det dröjer innan bilen ska in och kollas har jag gott om tid att städa och tvätta den innan. Förhoppningsvis har jag semester innan också. Igår lämnade jag in mina önskemål om datum. Inte för att jag har några större önskemål mer än att semesterveckorna ska vara sammanhängande. Jag vet så lite om framtiden. Det kanske inte finns. Livet är kort. Jag går på, toffelfotad.

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En lite mindre tjock tant (?) som är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är tanten from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Hjärtat är det sämre med. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Diskutabelt, Jobb, Krämpor, Mat, Personligt och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Onsdagen den 17 april 2024: Hjälpas åt och vara toffelfotad

  1. Förstår att det blir extra tufft med allt, när kroppen och magen bråkar, det tar verkligen energi ifrån en…

    Det är ju extra bökigt med en flytt, när man samtidigt skall dela på saker också, hoppas det går fortsatt bra med det, skönt att ni kan hjälpas åt.

    Jag bokade precis besikning, insåg att det fanns lite rabattkoder att använda, står nämnt på blanketten som kom med posten, men det kanske är lite olika på vilket område man bor i. Det jag tycker är märkligt är att priset varierar under dagen, tre olika priser per dag…men, antar att dom vill locka folk att ta tider mitt på förmiddag och eftermiddag, då de flesta jobbar.. snikade iaf till mig 150 spänn rabatt, alltid nåt 🙂

    Gilla

    • Tofflan skriver:

      Ja det är lite för mycket nu med kropp och själ och flytt. Min sambo flyttar i morgon, jag den 3 maj.

      Jag kollade runt lite och det är svindyrt. Dålig upplysning om priser också, man måste gå in o prelboka för att se. 😦

      Gilla

      • Det är tufft, jag förstår det ❤

        Jag har svensk bilprovning, där stod det tips på rabattkoder på papperet jag fick hem.. men det kanske är olika.. tråkig utgift vilket som..

        Gilla

      • Tofflan skriver:

        Jaa trist men nödvändigt. Borde kanske ha kollat runt mer men just nu är det lite annat. Jag besiktigar hos Carspecy och min Kia-verkstad ligger på samma ställe, runt hörnet, ifall det skulle behövas. 👍🏻😁

        Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.