Allhelgona 2023: Ordning gillar jag!


 



Kära dagbok…

Boken Avgrunden och kaffe på sängen i Muminmugg

Allhelgonastart.

Jag mådde inte alls bra igår eftermiddag och kväll, men ibland får en bita ihop och låtsas som om det regnar. Eller helst inte regnar. Det är bara så. För här behöver vi inte låtsas att det regnar, det har regnat hela natten och hela dan. 

I morse kollade jag hjärtfrekvensen igen och den var något bättre än igår. Men det hoppar från typ 70 till 169. Det senare är inte alls bra. Under 24 timmar har det varit ganska obehagligt i bröstet. Skapat ångest och oro. Vem fan vill ha stroke, liksom, för att nämna nåt en kan råka ut för.

Den här lördagen var i alla fall en röd dag och den inledde jag med läsning och kaffe på sängen. Boken är bra och får mig att glömma eländet en stund.

På förmiddagen försvann Anna upp på vinden och jag in i duschen. Givetvis ringde det på porttelefonen då.

Rituals Sport lotion

Dagens ärende – ett inköp av denna.

Efter en stunds vila gick vi upp till stan. Då duggade det bara. Vi hade var sitt ärende. Mitt var att köpa lotion på Rituals. Jag köpte Sport för då kan jag låtsas att det var som förut när jag brukade duscha och smörja in mig med den doften efter simningen…

Så ringde Annas snälla mamma. Det blev ingen tur för att tända ljus på kyrkogården idag, för regnet tog ny fart. Vi skulle tända ljus hemma hos henne i stället. Middagen var fortfarande på och vi bjöds tidigare än tänkt, redan klockan 16. Planen var att gå dit och hem. Vi får se om det blir så.

Plötsligt hade vi ett par timmar till övers. Vi gick upp på vinden och tog ner några kassar och ett par lådor. Dessa gick vi igenom. Det står en hög med grejor som vi ska åka och kasta under morgondagen – det fanns en del sen tidigare, nu blev det lite mer. Det är trist att ha ett skräprum i lägeheten. Tanken är att det blir en tur till Slottet där det också finns skräp. Jag bär bara lätta saker, för alla grejor är inte tunga. Otympliga saker som ska kastas har Anna dessutom skruvat isär i mer lättforslade delar. Ordning gillar jag!

Grejor till återvinningscentralen

Skräp som ska kastas i morrn.

∼ ♦ ∼

Nu är det snart dags att göra mig själv i ordning. Ja jag kan ju inte skriva att jag ska snygga till mig, för snygg är jag inte. Men jag ska premiäranvända min nya skjorta i kväll. Det kanske blir en bild på den i nästa inlägg. Jag menar skjortan är ju snygg i alla fall.

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En lite mindre tjock tant (?) som är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är tanten from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Hjärtat är det sämre med. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Krämpor, Personligt och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Allhelgona 2023: Ordning gillar jag!

  1. Det är så skönt ändå att rensa ut saker som man inte behöver, det lättar ens sinne på något vis. jag skall fortsätta med mina skåprensningar, senare skall jag gå över vind och källare..
    Idag har jag dock inte gjort speciellt mycket mer än att ha barnbarnet i sex timmar.. vad säger jag.. jag har haft fullt upp 🙂

    Jobbigt med det där med hjärtfrekvensen… 😦

    Gilla

    • Tofflan skriver:

      Ja det är skönt, men det behövs göras mer. Du är duktig, du, med dina skåprensningar.
      Ha ha, mina kompisar i Motala var mormor och morfar i allhelgona. Ganska trötta efter att ha varit med två småtjejer…
      Ja det där hjärtat… 😦

      Gillad av 1 person

  2. Fixa ordning och rensa känns alltid bra.

    Hoppas snart det blir bättre med kroppen så det får kännas ännu bättre !

    Gilla

  3. Tofflan skriver:

    Ja det känns bra att få lite ordning, men jag orkar inte riktigt som förr. Hjärtat har hoppat och skuttat mycket både i fredags och igår, men nu är det lite lugnare. På torsdag blir det läkarbesök på Sjukstugan i Backen.

    Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.